Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ! ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΣ …ΑΛΛΑΓΗΣ!!!



Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: Τέρμα στη λιτότητα! Ναι στο λιτό βίο!!! 
…Όχι, δεν πρόκειται για νέο ανέκδοτο, αλλά για απόφαση της νέας συγκυβέρνησης τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκεκριμένα και δια στόματος κ. Βαρουφάκη…

Βέβαια δεν μας ανακοίνωσε μόνον αυτήν την απόφαση της νέας συγκυβέρνησης τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά μας εξήγησε και τα ως τώρα ανεξήγητα…

Μας εξήγησε ότι για την ανεργία μας και για τη μαύρη φτώχεια μας, φταίμε εμείς οι ίδιοι που κάναμε το ατόπημα να ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα είχαμε παράξει.

Μωρέ ποιοι πιπίλαγαν αυτήν την ίδια καραμέλα όλο το προηγούμενο διάστημα;;; Ας μου θυμίσει βρε παιδιά κάποιος.

Τέλος πάντων, δεν έχω παρά να ευχαριστήσω τη νέα συγκυβέρνηση τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μου εξήγησε επιτέλους για ποιο λόγο δεν έγινα ποτέ φραγκάτη. Για ποιο λόγο γεννήθηκα φτωχή και παραμένω.

Κι ομολογώ κυρίες και κύριοι, ότι φταίω! Δική μου η ευθύνη της ανεργίας μου και της φτώχειας μου, κι αυτή η ένοχη ευθύνη μου, ξεκινά απ’ τα γεννοφάσκια μου. 
1)      Ως νεογέννητη, κι ενώ το βυζί τής μάνας μου παρήγαγε κάθε φορά μόνο 200 γραμμάρια γάλα, εγώ απαιτούσα τουλάχιστον άλλα 20 γραμμάρια και συνέχιζα να βυζαίνω. Πώς να μην φτωχύνει η χώρα και πώς να μην μείνω άνεργη εγώ εδώ και πάνω από τρία χρόνια τώρα; Άρα, φταίω για την φτώχεια μου. 
2)      Ως νήπιο, μου πρόσφεραν καμιά καραμελίτσα, κι εγώ δεν κούναγα ρούπι, αν δεν μου προσφέρουν τουλάχιστον και μια δεύτερη. Πώς να μην καταστραφεί οικονομικά η χώρα και πώς να μην μείνω άνεργη εγώ εδώ και πάνω από τρία χρόνια; Άρα, φταίω για την φτώχεια μου. 
3)      Όταν πια διένυα τα 8-10 χρόνια τής ζωής μου, στο σχολειό οι δάσκαλοι μου ζητούσαν να έχω ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Οι γονείς μου όμως δεν μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτό το πανάκριβο αίτημα. Ξέρετε τι έκανα; Έκοβα τα τετράδιά μου στα δυο, κι έτσι τα διπλασίαζα, ώστε να μη μου λείπουν τα μισά. Άρα, διέθετα περισσότερα τετράδια απ’ αυτά που άντεχε η τσέπη των γονιών μου… Ε, είναι δυνατόν με τέτοια τακτική εκ μέρους μου, να μην πάει κατά διαβόλου η χώρα οικονομικά; Να άλλος ένας λόγος που έμεινα άνεργη εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Άρα, φταίω για την φτώχεια μου. 
4)      Αφήστε πια το τι έκανα όταν μπήκα στην εφηβεία. Είχα η αθεόφοβη την απαίτηση να φοράω παπούτσια στο νούμερό μου! Γιατί, να πάρει η ευχή, τα μεταχειρισμένα που μου έδιναν οι φιλάνθρωποι, ή θα μου ήταν μικρότερα, ή μεγαλύτερα. Τα μεν μου πλήγιαζαν τα πόδια, στα δε κολύμπαγαν τα ποδάρια μου. Πώς να τα περπάταγα; Τι να κάνουν οι δόλιοι οι γονείς μου; Πήγαν και μου πήραν βερεσέ ένα ζευγάρι παπούτσια στο νούμερό μου. Να, κάπως έτσι ξεκίνησαν τα δάνεια και καταχρεώθηκε η χώρα! Πώς να μην μείνω άνεργη εδώ και πάνω από τρία χρόνια τώρα εγώ; Άρα, φταίω για την φτώχεια μου.

Για να μη σας βάλω όμως να διαβάσετε όλη τη ζωή μου, την τόσο συνηθισμένη άλλωστε, ερχόμαστε στο σήμερα…

Σήμερα, που λέτε, χάρη στη νέα συγκυβέρνηση τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνειδητοποίησα πόσο καταστροφική υπήρξα για την οικονομία τής χώρας, απ’ την στιγμή τής γέννησής μου κιόλας. 
Έτσι, αποφάσισα να επανορθώσω. 
1)      Ως άνεργη που είμαι και άρα δεν παράγω, δεν πρέπει να ξοδεύω. Σταματώ λοιπόν να παίρνω τα φάρμακά μου.
2)      Ως άνεργη που είμαι και άρα δεν παράγω, δεν πρέπει να ξοδεύω. Σταματώ λοιπόν να τρώω. 
3)      Ως άνεργη που είμαι και άρα δεν παράγω, δεν πρέπει να ξοδεύω. Σταματώ λοιπόν να πίνω νερό. 
4)      Ως άνεργη που είμαι και άρα δεν παράγω, δεν πρέπει να ξοδεύω. Σταματώ λοιπόν ν’ αναπνέω, διότι δεν δικαιούμαι οξυγόνο.

Ουφ, ησύχασα. Δεν θα καταναλώνω πλέον περισσότερα απ’ αυτά που παράγω κι επομένως θα σωθεί η χώρα!

Τώρα πια, η νέα συγκυβέρνηση τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση όλων των «θα» της.
Τέρμα λοιπόν η λιτότητα που μου έφαγε τη ζωή! Ζήτω ο λιτός βίος!
Δείτε και το σχετικό VIDEO ΕΔΩ.

Μια τοσοδούλα απορία όμως με μπερδεύει. 
Τα «θα, θα, θα» τής νέας συγκυβέρνησης τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλαδή, περιέχουν πολλά και διάφορα, πολλούς και διάφορους.
Για τους άνεργους και γενικότερα τους εργάτες όμως, δεν άκουσα τίποτα ιδιαίτερο.
Ούτε καν δυο-τρία βαρύγδουπα θα, θα, θα..., σαν και τ' άλλα βρε αδελφέ, που αφειδώς μοιράζουν. 
Γιατί;;; 
Μήπως επειδή τουλάχιστον το 90% των εργαζομένων-ανέργων τού ιδιωτικού τομέα παραμένουν μη οργανωμένοι στα σωματεία τους και άρα δεν αποτελούν υπολογίσιμη οργανωμένη δύναμη;
Μήπως εντέλει επειδή ως ανοργάνωτοι αποδεικνύονται αμελητέα απειλή για τις ορέξεις αυτών που θέλουν δούλους τούς εργαζόμενους-άνεργους του ιδιωτικού τομέα;;;;;
  
Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας

3 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

    ΧΑΧΑ

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      Μωρέ τέτοια ...Αριστερά έχει ξαναβγεί στη χώρα, αλλά δεν μου είχε εξηγήσει τ' ανεξήγητα με τέτοια σαφήνεια, Αυτό είν' όλο, κι όχι πως δεν τόλμαγα να παραδεχτώ την αλήθεια. Χα, χα, χα!

      Διαγραφή
  2. Κρίνοντας ανεπαρκή τον αρχικό τίτλο τής ανάρτησης διότι αδικούσε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον άλλαξα. Ή μήπως απλά τον συμπλήρωσα...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή