Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Ο ΛΑΟΣ



…μα για ν’ αποφασίσει ο λαός πως οφείλει επιτέλους να πάρει το τιμόνι τής πατρίδας του στα χέρια του, άρα το τιμόνι τής ίδιας τής ζωής του, πρέπει να γνωρίσει-εμπεδώσει την πραγματική πραγματικότητα του χθες και του σήμερα, ώστε να δύναται να ζυγιάσει τ’ αύριο.

Κι αυτό το αύριο, κινδυνεύουμε ν’ αποδειχτεί μακρινό «χτες», αν δεν δρομολογήσουμε άμεσα το μέλλον με τα ίδια μας τα χέρια, εμείς ο λαός, κατά πώς αρμόζει σ' εμάς και στα παιδιά μας.

 Να το μακρινό χτες, που κινδυνεύουμε να μας γυρίσουν, αν δεν πάρουμε ως λαός την υπόθεση στα χέρια μας.
«…Οι καλλιεργηταί, όπως και πρώτα, υποχρεούντο να δίδωσιν εις τον γαιοκτήμονα (αφέντην), το τρίτον ή το ήμισυ των παραγομένων καρπών, ενοίκιο διά την βοσκήν των κτηνών, μέγαν αριθμόν ορνίθων και αμνών, ικανήν ποσότητα τυρού, βουτύρου, καυσοξύλων, αιγών, πεπονιών, χόρτου και αχύρου, να στέλλωσιν εν θήλυ μέλος, ίνα ζυμώνη και ψήνη το ψωμί της επιστασίας, λείψανον του δικαιώματος της πρώτης νυκτός: Οι τσιφλικούχοι εξουσίαζον το σώμα των γυναικών και των θυγατέρων των κολίγων... Κατώκουν (σ.σ. οι κολίγοι) εις τρώγλας και πολλοί συνέτρωγον εν τη αυτή φάτνη με τους όνους των, θνήσκοντες δε, και με αιμάσσουσαν καρδίαν, ητένιζον τα πέριξ της κλίνης του θανάτου τέκνα των, διότι τα εγκατέλειπον άστεγα... Οσάκις δε υπεδέχοντο τον αφέντην επισήμως, γονυπετείς, εσύροντο, εκτύπων το χώμα με το μέτωπον τρεις φορές και εφίλουν τον αριστερόν πόδα του. Γενικώς δε ειπείν αι μεγάλαι πιέσεις, αι εξαθλιώσεις και αι αφόρητοι ταπεινώσεις δίκην μαστιγίου, έπληττον τα νώτα και είχον κάμει τους χωρικούς δέκτας ενός επαναστατικού ευαγγελίου... »
(Το παραπάνω απόσπασμα το πήρα από ΕΔΩ)

ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα .
    Ξέρεις σε τούτο το οικονομικό σύστημα που ζούμε, το λεγόμενο Καπιταλιστικό, τους μηχανισμούς διαμόρφωσης συνειδήσεων, χειραγώγησης να λέμε σωστότερα, τους έχει ή εξουσία.
    Η κυρίαρχη τάξη με λίγα λόγια και οι πολιτικοί της εκφραστές .
    Οι μηχανισμοί που διαθέτει , παιδεία, θρησκεία, πολιτισμός, ........δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εκπαιδεύουν τα μέλη της κοινωνίας με τέτοιο τρόπο, που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης ακόμα και αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα δικά τους.
    Και επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν θα γνωρίζεις κανέναν που να πηγαίνει συνειδητά κόντρα στα συμφέροντά του, πρέπει να αποδώσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.
    Γιατί δηλαδή ο κόσμος της εργασίας, αυτός ο κόσμος που παράγει τον πλούτο, δεν διεκδικεί χρόνια τώρα τα συμφέροντά του και, γιατί σε τούτη την ιστορική συγκυρία και στην εφιαλτική κατάσταση που έχει οδηγηθεί, μπορεί και γυρίζει τις πλάτες στα συμφέροντά του.
    Γιατί τέλος πάντων δεν αποφασίζει να πάρει την υπόθεση, την ίδια του τη ζωή, στα χέρια του.
    Τα λέμε.

    φτου ξελεφτερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος12 Μαρτίου 2015 - 3:51 μ.μ.

      Στο γενικό πλαίσιο που βάζεις, ουδείς θαρρώ διαφωνεί.
      Να ξεκαθαρίσουμε μόνο, πως όταν κάποιος που ανήκει στη μεγάλη λαϊκή οικογένεια θέτει το προσωπικό του συμφέρον πάνω απ' το συλλογικό, τότε ναι, πάει κόντρα στα συμφέροντά του.

      Η άγνοια επομένως, τρέφει τις αυταπάτες που του καλλιεργούν οι μηχανισμοί που ανέφερες (κι όχι μόνον αυτοί), κι επιπλέον, σε μια πορεία τού στραπατσάρει την απαίδευτη συνείδησή του και τον κάνει φιλοτομαριστή.

      Κι είναι άγνοια το να μη γνωρίζεις τη μη πραγματική πραγματικότητα του χτες και του σήμερα.

      Άρα λοιπόν,
      τόσο αυτοί που συνεχίζουν να αυταπατώνται χωρίς να έχουν καταντήσει φιλοτομαριστές,
      όσο και αυτοί που έχουν καταντήσει (και στο βαθμό που δεν έχουν ...εξελιχτεί σε κτήνη),
      θεωρώ πως όταν έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυτη αλήθεια, θ' απαρνηθούν τα "παραμύθια" και ναι, θα πάρουν την υπόθεση (η πλειοψηφία τού λαού) στα χέρια τους.

      Διαγραφή