Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ! ΔΩΡΕΑΝ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΦΟΔΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ



Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για να διανεμηθούν πριν το τέλος τού 2015 δωρεάν ζυγαριές ακριβείας στους οφειλέτες των τραπεζών, προκειμένου να ενημερώνουν οι οφειλέτες των κόκκινων δανείων τις τράπεζες, πόσα ακριβώς γραμμάρια χέζουν ημερησίως, ώστε να προβούν οι τράπεζες σε πλειστηριασμούς κατοικιών έχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια τους.

Αυτό το μέτρο επιλέχθηκε ως ισοδύναμο αντί ενός εκ των πολλών σημείων σε σχέση με τον συνεργάσιμο δανειολήπτη και συγκεκριμένα αντί του σημείου «Βασικές καταναλωτικές δαπάνες (όπως για διατροφή).

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι λιγότερο δαπανηρό σε χρόνο και αμοιβή υπαλλήλων, το να καταγράφουν πόσα γραμμάρια χέζουν ημερησίως οι οφειλέτες, απ’ το να καταγράφουν λεπτομερώς πόσα ευρώ ή και λεπτά τού ευρώ ξόδεψαν για φαγητό και τι ακριβώς ψώνισαν κάθε φορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι οφειλέτες που έχουν και οικογένεια -σύζυγο και παιδιά, θα πρέπει να ζυγίζουν κι ό,τι βγάζουν αυτοί κατά την αφόδευση.

ΤΕΛΟΣ, οι οφειλέτες έχουν την υποχρέωση μια φορά το μήνα, να παραδίδουν στην τράπεζα τις καθημερινές σημειώσεις αφόδευσης, μαζί με τα σκατά τους βεβαίως, για να ελέγχουν οι τράπεζες αν όντως έχεσαν όσα γραμμάρια δήλωσαν.

1 σχόλιο: