Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ!!!



Μη γελάτε κυρίες και κύριοι. Είναι κοινό μυστικό πως η ΝΔ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να παραδώσει τη διακυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το διαβεβαιώνουν κι όλα τα στελέχη της όταν καταθέτουν τους λόγους για τους οποίους στις 25-1-2015 πήρε την κυβερνητική σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κάντε όμως και τη θυσία να δείτε το λόγο που έβγαλε ο Τσίπρας στο συγκεντρωμένο πλήθος στα Προπύλαια χθες βράδυ.
Προσπαθήστε να τον παρακολουθήσετε χωρίς να σας μπερδεύει το ότι «παίζει» ταυτόχρονα τον Αντρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον «εθνάρχη».
Απλά, προσέξτε τη δραματική απογοήτευση που πηγάζει απ’ το ύφος του. Άλλα δηλαδή λέν’ τα χείλη του και άλλα έχει στο μυαλό του.
Τόσο «άλλα», που δεν κατάφερε ν’ αρθρώσει έστω μια, μία μόνο μωρέ(!) συγκεκριμένη λέξη για βγάλσιμο της θηλιάς απ’ το λαιμό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και για τη ...μεγάλη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης απ’ την «Αριστερά». Απ’ τη δήθεν Αριστερά βεβαίως-βεβαίως, μα αυτή είναι περιττή λεπτομέρεια.
Αντίθετα, τόνισε πως, «όλοι και ο καθένας ξεχωριστά που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».   
Τι είπε δηλαδή σε απλά ελληνικά;
…«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σας καλέσαμε να μας υπερψηφίσετε μόνο μέχρι εκείνο το σημείο που ήταν απαραίτητο για να διαλύσουμε το ΚΚΕ.
…Εσείς, όχι μόνο το παρακάνατε και μας δώσατε αυτοδυναμία –ανάθεμα το κεφάλι σας– αλλά επιπλέον και το χειρότερο όλων, δεν προέρχεστε από ποσοστό που θα έχανε το ΚΚΕ. Διότι δυστυχώς, το ΚΚΕ όχι μόνο δεν καταποντίστηκε, αλλά ισχυροποιήθηκε κιόλας.
…Ε, τα θέλατε και τα πάθατε. Μη ζητήσετε λοιπόν ευθύνες απ’ το ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι επακολουθήσει...
…Δική σας είναι η ευθύνη, κι αντί να ετοιμάζετε πίσσα και πούπουλα για το ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάστε τα και φτιάχτε στα μέτρα σας. Α, μα πια!
…Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλαμε απανωτές εκλογές μπας και στριμώξουμε το βρωμοΚΚΕ. …Εσείς, άμυαλοι, μας υποχρεώσατε με την ψήφο σας να γίνουμε εδώ και τώρα κυβέρνηση. Παίξατε δηλαδή το παιχνίδι τής ΝΔ. Τι να σας πω… Θελέστα και παθέστα.»

            Έτσι κυρίες και κύριοι, εξηγείται κι αυτό που επαναλάμβανε αργά-αργά και με νόημα: «Απόψε έχουμε πανηγύρι». Τι σκεφτόταν άραγε όταν το ξεστόμιζε; «Είμαστε για τα πανηγύρια», ή «Όλοι εσείς που παραμυθιαστήκατε ότι ήρθαμε οι Μεσσίες τού ΣΥΡΙΖΑ να σας σώσουμε, είσαστε για τα πανηγύρια»; Ειλικρινά, τι ακριβώς εννοούσε απ’ τα δυο, δεν μπορώ να πω με σιγουριά.

Εκείνο που έχω να προσθέσω, είναι ένα μεγάλο μπράβο στους κομμουνιστές, κομματικά μέλη και μη, για το γενναίο προεκλογικό τους αγώνα, που κυριολεκτικά δόθηκε με πολλές και καθημερινές θυσίες, κόντρα σε τεράστιους και πάμπολλους μηχανισμούς ολοσχερούς χειραγώγησης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και γενικότερα του λαού. 
Κόντρα δηλαδή στους μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στο ίδιο το ΚΚΕ, αφού το ΚΚΕ είναι το κόμμα τού λαού και όχι κόμμα των εκμεταλλευτών τού λαού. 
Φυσικά, το μεγαλύτερο μπράβο, ένα μπράβο για το ανεβασμένο κριτήριό τους, ανήκει στους μη κομμουνιστές που υπερασπίστηκαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, για πολλοστή ή πρώτη φορά, υπερασπίζοντας έτσι τα δίκια τους. Τα δίκια τού λαού!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Καλή Γκέλμπεση –συγγραφέας.
ΥΓ
Ό,τι γράφω και λέω, το κάνω με πλήρη συνείδηση των όποιων συνεπειών σε βάρος μου, γνωρίζοντας ότι δεν ζω σε κόσμο αγγέλων αλλά στον καπιταλισμό που αντιδραστικοποιείται φορώντας τη σιδερένια φτέρνα του… 
Ας ξέρουν όμως και οι οχτροί μου, οι εχθροί τού λαού, ότι το μόνο που έχω να χάσω είναι οι αλυσίδες μου!!!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Ίδια, βαρετή και βέβαια παντοτινά διπρόσωπη σοσιαλδημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

      Το "βαρετή" φίλε ιχνηλάτη μπορεί ν' αποδειχτεί χρησιμότατο στην τέχνη, δίνοντας τρομερή ώθηση στην πραγματική σάτυρα!!!
      Διότι εδώ μιλάμε για ένα μοντελάκι σοσιαλδημοκρατίας με ανεξάντλητα αξεσουάρ. Δώδεκα στους δέκα από δαύτους, καταθέτουν για το όποιο ίδιο θέμα, δεκαπέντε διαφορετικές θέσεις ως θέση τού ΣΥΡΙΖΑ.
      Προσφέρεται σου λέω για πολύ γέλιο!
      Τώρα, όσον αφορά το "διπρόσωπη', ας κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό ο λαός, γιατί ο διπρόσωπος είναι κι επικίνδυνος...
      Καλές ιχνηλασίες.

      Διαγραφή