Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η "μυστική" επιδημία τής Μαύρης Ευλογιάς στη Μόσχα το 1960 - ντοκιμαντέρ (Ελληνικοί υπότιτλοι)

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ (ξανα)ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ KI ΕΞΟΧΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΕΡΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ SARS COV 2.. 

ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ (ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ), ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΩΛΗ, ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ... 


Η αναφορά για ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ, γνωστό ίσως σε πολλούς. Πρόκειται όμως και για ένα κατά τ' άλλα πολύ επίκαιρο ντοκιμαντέρ, λόγω τής πανδημίας τού νέου κορονοϊού κι εξαιρετικά αποκαλυπτικό για το πώς μπορεί κι αυτή η πανδημία να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. 

(Παρακάτω μεταφέρω ελάχιστα απ' αυτό το ντοκιμαντέρ, ως δείγμα τού τι θα δείτε. Συγχωρήστε με αν κάτι δεν το θυμόμουν επακριβώς)


Πανδημία Μαύρης Ευλογιάς 1960 (Αιμορραγική Ευλογιά)

Στην πρώην Σοβιετική Ένωση μέσα σε μια εβδομάδα κατασκευάστηκε εμβόλιο και στην επόμενη εβδομάδα είχαν εμβολιαστεί ήδη πολλά εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη κι αν είχαν ήδη προσβληθεί, ακόμη κι αν ήταν ετοιμοθάνατοι. 

Το αποτέλεσμα; Εκτός απ' τον πρώτο άνθρωπο που εισήγαγε στη Σοβιετική Ένωση τη Μαύρη Ευλογιά απ' την Ινδία, πέθαναν μόνον άλλοι τρεις. 
Κι όμως, η αλυσίδα που ο ίδιος άθελά του έφτιαξε και η οποία ξεκινούσε απ' το αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από την Ινδία στη Μόσχα, ήταν τεράστια και απαριθμούσε πολλές χιλιάδες ανθρώπων...

Δικαίως βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι το επίτευγμα ήταν αναμενόμενο, αφού στην πρώην Σοβιετική Ένωση δεν επιδιώκονταν κέρδη για ολίγους εφόσον δεν υπήρχαν ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά μόνο ο σωσμός τού πληθυσμού. Σωστό κι αυτό και πέρα για πέρα αληθινό. Τέλος πάντων...

Εκτός λοιπόν όλων των άλλων, σημαντικό είναι επίσης, το πώς έγινε κατορθωτό στη συνέχεια, να γίνει η αντιμετώπιση της Μαύρης Ευλογιάς πλανητικό ζήτημα από κοινού και όχι κάθε χώρας ξεχωριστά, ώστε να εξαλειφθεί απ' τον πλανήτη εντελώς. 

Παρ' όλ' αυτά, ο κίνδυνος θα καραδοκεί, διότι....

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ... ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. 
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ. 



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι προϊόν τού 2013, ήτοι μετά την παλινόθρωση του καπιταλισμού στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Μετά τις ανατροπές στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη. 
   Πιθανόν δηλαδή και ν' αποσιωπάται τινά τρόπον η τιτάνια ηρωική προσπάθεια τού Σοβιετικού κράτους, η υπεροχή τού Σοβιετικού συστήματος υγείας, η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των Σοβιετικών υγειονομικών. 
   Αυτά όμως είναι κατά μία έννοια δευτερεύοντα, μπρος στην επιστημονική αξία τού ντοκιμαντέρ, που έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κτήμα μας, βλέποντάς το με προσοχή, κι επιστρατεύοντας το πλέον αντικειμενικό μας κριτήριο. 

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου