Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

…ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ, ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΣ ΑΡΝΙΑ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΥΓΑΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ…



Αν παρατηρήσει κανείς τα ονόματα των πόλεων που αναγράφονται στο 
μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος,
ανάμεσά τους θα ξεχωρίσει τις πόλεις:
Χερσών - Σέρμπκα - Οδησσός - Σεβαστούπολη.

Γιατί, άραγε, ο ελληνικός στρατός «ανδραγάθησε» στις περιοχές αυτές της «Μεσημβρινής Ρωσίας», όπως καταγράφεται στα ντοκουμέντα της εποχής;

Σε αυτές τις περιοχές ο ελληνικός στρατός βρέθηκε, για να καταπνίξει τη νεαρή σοβιετική εξουσία…

"…είναι πλούσια τα στοιχεία που παραθέτει για τη συμπεριφορά της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού".

Η ελληνική αστική τάξη, με τη συμμετοχή της στην Ουκρανική Εκστρατεία επεδίωκε ανταλλάγματα που δεν αφορούσαν στενά την περιοχή.
Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του αστού στρατιωτικού
και κεντρώου πολιτικού 
Νικολάου Πλαστήρα
που είχε προθυμοποιηθεί οικειοθελώς να πάρει μέρος στην αντισοβιετική εκστρατεία.

Ο Πλαστήρας υποστήριζε ότι
«από τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία έχουμε να ωφεληθούμε πολύ και ότι ο δρόμος για τη Θράκη και τη Μικρά Ασία περνάει από την Ρωσία».

ΤΑ ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
εκδιώχτηκαν στη Ρουμανία
και  
στη συνέχεια ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ τής ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ν' αφήσουν εκεί τα κόκκαλά τους για ν' αυγατίσουν τα κέρδη τους ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες, μη εξαιρουμένων των πολιτικών υπηρετών τους που κι αυτοί θα γλείφανε κάνα χοντροκοκκαλάκι...

…Όπως αποτυπώνεται στη σχετική έκδοση του ΓΕΣ/ Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού.
«Η Ελληνική Κυβέρνησις, αποβλέπουσαν εις την εκπλήρωσιν των εθνικών διεκδικήσεων, ιδία εν Μικρά Ασία έχουσα δε ανάγκη της ηθικής συμπαραστάσεως των Συμμάχων προς υποστήριξιν αυτών, έκρινεν ότι έπρεπε να δεχτεί την συμμετοχήν του Ελληνικού Στρατού της εκστρατείας εις την Ρωσίαν»….


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου