Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα κυβέρνησις …δια την σωτηρίαν τής πατρίδος (…βοήθειά μας)



Για τις ανάγκες τού …έργου ας δεχτούμε ως τετελεσμένα τα αποτελέσματα αυτής ΕΔΩ τής δημοσκόπησης με τους δυο «κορμούς», ήτοι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αντάμα με τους βαστάζους αυτών, δηλαδή τα όμορά τους (κοινοβουλευτικά ή μη) κόμματα-σχήματα.
Για να δούμε λοιπόν πώς μπορεί μ’ αυτά τ’ αποτελέσματα να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Πρώτη εκδοχή: ΝΔ, Ποτάμι, Ελιά, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, (όλοι μαζί)= 35,1%

Δεύτερη εκδοχή: ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ελιά, Ανεξάρτητοι Έλληνες (όλοι μαζί)= 35,4%

Τρίτη εκδοχή: Διάφορα εξωκοινοβουλευτικά φασιστικά κόμματα-σχήματα όπως τα είδαμε στις ευρωεκλογές (τύπου Χρυσής Αυγής δηλαδή), δεν κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά ψηφίζουν ΝΔ, ή και κατεβαίνουν εξαρχής μαζί της. Τότε το ποσοστό τής πρώτης εκδοχής  διαμορφώνεται στο 37% περίπου.

Τέταρτη εκδοχή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα-σχήματα σοσιαλδημοκρατικά (τύπου ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), δεν κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή και κατεβαίνουν εξαρχής μαζί του. Τότε το ποσοστό τής δεύτερης εκδοχής  διαμορφώνεται στο 38% περίπου.

Έτσι ή κάπως έτσι, μπορούν να διαμορφωθούν στις επόμενες εκλογές οι συνεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ…

Είναι λοιπόν ολοφάνερο, ότι το πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει-φροντίζει να στηρίζει τις εκδοχές αστικής διακυβέρνησης της χώρας με συμμαχίες κομμάτων-σχημάτων «μπαλαντέρ», που κολλάνε στην προκείμενη περίπτωση και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. Ποτάμι, Ελιά, Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όμοια παίζεται και το «παιχνίδι» με τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα-σχήματα που θα στηρίξουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Εν κατακλείδι, υπάρχει και μια αναμφισβήτητα αναμενόμενη ΠΕΜΤΗ ΕΚΔΟΧΗ:                
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι…
…Και η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλούς κοινούς φίλους.
                               
…Κι αφού συνδέονται με τόσους κοινούς φίλους, γιατί σε μια πορεία (κοντινή μάλιστα) να μη συνδεθούν και απόλυτα άμεσα μεταξύ τους;;;
             
 …Δια την σταθεροποίησην του πολιτικού συστήματος και την σωτηρίαν τής χώρας από την κρίσην, βεβαίως-βεβαίως! Θεάρεστη εξέλιξη άλλωστε, διότι έτσι θα ενωθούν αμφότεροι εμφανώς και με τους «μη» κοινούς συμμάχους των, όπως π.χ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσή Αυγή…
Στο κάτω-κάτω και για να μην κοροϊδευόμαστε, 
στο ίδιο γήπεδο παίζουν, 
με κοινούς παίκτες, 
κι επιπλέον αυτό το γήπεδο έχει μόνο ένα τέρμα…
Κοινώς, μας δουλεύουν ψιλό γαζί...

Σάμπως το ίδιο παιχνίδι δεν παίχτηκε και με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ….;;;
   Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι πάντα υπάρχει και μια ΕΚΤΗ ΕΚΔΟΧΗ …δια την σωτηρίαν τής πατρίδος, που άλλη δεν είναι απ’ το τελευταίο προπύργιο του μεγάλου κεφαλαίου πριν τον πόλεμο, για τη σωτηρία τού καπιταλισμού φυσικά στις πολύ δύσκολες καταστάσεις του. ΦΑΣΙΣΜΟΣ…
Αίμα χωρίς τιμή…
 

   Είναι λοιπόν σαφές, πως όποιο κόμμα δια την σωτηρίαν τού κεφαλαίου (που βαφτίζουν σωτηρία τής πατρίδας) κι αν ψηφίσεις, συμφέροντα δικά σου Ανεργοάφραγκε, δεν θα υπηρετήσεις. 

   Μην ξεχνάς επίσης, πως τη φασιστική δικτατορία, το φασισμό τύπου Χρυσής Αυγής, ουδέποτε τον κάθισαν στο σβέρκο τού λαού επειδή δεν τους βγαίναν τα εκλογικά κουκιά. 
Για την αποφυγή ενός τέτοιου κινδύνου εξάλλου, δημιουργούν διάφορα κόμματα-σχήματα δορυφόρους των μεγάλων τους κομμάτων.

   Το φασισμό τον επέβαλλε ο ίδιος ο καπιταλισμός και τον επιβάλλει, προς αμεσότερη εξυπηρέτηση των καπιταλιστικών κερδών. Προς εξυπηρέτηση, αύξηση, των μονοπωλιακών κερδών. 

...Και τα μονοπωλιακά κέρδη εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης σαν την τρέχουσα, απαιτούν λαό με σκυμμένο το κεφάλι. Λαό τσακισμένο σ' όλα τα επίπεδα της ζωής. 

   Κι αν αυτό δε γίνεται κατορθωτό με το καρότο, χρησιμοποιούν το μαστίγιο... Το φασισμό και τους εγκληματίες φασίστες τύπου Χρυσής Αυγής. 

   Μην "τσιμπάς" επομένως Ανεργοάφραγκε σε πλαστά διλήμματα τύπου: Καραμανλής ή τάνκς... ΣΥΡΙΖΑ ή φασισμός... ΝΔ ή χάος... Ελιά ή κουκούτσι... Ποτάμι ή λίμνη...

   Γράψε τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματά τους στα παλαιότερα των υποδημάτων σου και υπερασπίσου και με την ψήφο σου την πατρίδα σου, άρα τον εαυτό σου και τους ομοίους σου.

          

Και το 5,6% που δίνει η δημοσκόπηση στο ΚΚΕ;
Πού πάει αυτό το εκλογικό ποσοστό;
Πάει στην πατρίδα μας. Στο λαό. Πάει στους παραγωγούς όλου τού πλούτου.  
   Γι' αυτό και πρέπει να πολλαπλασιαστεί τάχιστα, που σημαίνει ότι πρέπει το ταξικό λαϊκό κίνημα να πάρει την ανηφόρα.  

   Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η φτωχολογιά τής χώρας μας οφείλει να προσπαθήσει και να καταφέρει να ερμηνεύσει ποιος την καταδικάζει στη μαύρη φτώχεια 
και ποιος ο δρόμος που της αρμόζει να βαδίσει πριν γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράματα.

     Λεπτομερέστερα όμως και ανά πάσα στιγμή, θα βρείτε την απάντηση για τα ποσοστά τού ΚΚΕ ΕΔΩ
Και νά 'χετε πάντα κατά νου, ότι  αυτή η απάντηση είναι σταθερή, αναμφισβήτητη και μη αναστρέψιμη!

Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου