Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: δεν ΘΑ, όμως ΘΑ…





Κυρίες και κύριοι, Ανεργοάφραγκοι και Ανεργοάφραγκες, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ακούσαμε δια στόματος κ. Τσίπρα, δικαίως χαρακτηρίζεται «αποκάλυψη».
Ιδού λοιπόν με λίγα λόγια και σε απλά ελληνικά, πώς θα λειτουργήσει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ:
ΔΕΝ ΘΑ οδηγήσει στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού.
ΔΕΝ ΘΑ επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη για όλους.  
ΔΕΝ ΘΑ ανακόψει το συνεχές ψαλίδισμα του μέσου μισθού σε κάθε κλάδο.
ΔΕΝ ΘΑ καταργήσει δεκάδες άλλους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν πριν και μετά το μνημόνιο.
Υπόσχεται δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ότι:
οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, καθώς και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, προσωρινή και εκ περιτροπής εργασία
ΘΑ συνεχίσουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανασφάλειας.
Συνεπώς μάς ξεκαθαρίζει ορθά-κοφτά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι:
τα όποια ψίχουλα εξαγγέλλονται (από τον ΣΥΡΙΖΑ) προς την πιο ακραία φτώχεια ΘΑ εξανεμιστούν την ίδια στιγμή απ’ τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική στη φορολογία, στο Ασφαλιστικό, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.
 
Πάνω από όλα όμως –το γνωρίζουν και οι πέτρες άλλωστε:
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κι αυτή δεσμευμένη στο δρόμο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κριτήριο είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι λαϊκές ανάγκες. 

   

Άνθρακας λοιπόν ο "χρυσός"…
Κοινό μυστικό θα μου πείτε. Σωστό κι αυτό. Μόνο που υπάρχουν πολλοί ακόμη που αυτοπαραμυθιάζονται ότι το σύστημα, ο ίδιος ο καπιταλισμός εν Ελλάδι δηλαδή, αλλά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον, θα τους ξαναεξασφαλίσει ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα, όπως παλιότερα με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ…
Κούνια που τους κούναγε…

Πρώτον, δεν αντιλαμβάνονται πως τότε ο καπιταλισμός είχε εκείνες τις ανάγκες που επέβαλλαν και τη δημιουργία κάπως μεγάλου στρώματος καλοστεκούμενων οικονομικά μικροαστών, μεσοαστών ή και νέων «τζακιών». Κοινώς μικρότερων ή μεγαλύτερων νεόπλουτων…

Δεύτερον, δεν αντιλαμβάνονται ότι τώρα ο καπιταλισμός έχει άλλες ανάγκες. Ανάγκες που επιτάσσουν να πάρει πίσω όσα τους επέτρεψε να αποκτήσουν και ακόμη περισσότερα.

Τρίτον, δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο η χώρα παραμένει μέλος των λυκοσυμμαχιών ΕΕ-ΝΑΤΟ και με εξουσία στο κεφάλι της τα μονοπώλια, όποιο κόμμα, όποιος σχηματισμός-συμμαχία κομμάτων και να γίνει κυβέρνηση, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα ακολουθήσει, αφού την ίδια εξουσία θα προσκυνά και θα υπηρετεί…

Τέταρτον, δεν αντιλαμβάνονται επομένως, ότι το ποτάμι δεν γυρνά πίσω. Μόνο εκτρέπεται ενίοτε και πάντα στην κατηφόρα ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΠΟΛΕΜΟΣ... Σιδερένια φτέρνα… Βαρβαρότητα χωρίς τέλος… Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ. Ιμπεριαλισμός γαρ…
 
(Σκίτσο του Ριζοσπάστη για το Μάη του '36, που δείχνει το ρόλο του φασίστα Μεταξάτου πρωθυπουργού που διέταξε τη σφαγή των εργατών στη Θεσσαλονίκη. Τον Μεταξά υμνεί το σκυλολόι της Χρυσής Αυγής! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...)

Δείτε όμως ΕΔΩ από πού πήρα τις αλήθειες για τους σκοπούς-στόχους τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με τίποτα δεν κρύβονται. 
Οφείλω δε να διευκρινίσω πως έχω επέμβει στο αρχικό κείμενο που σας παραπέμπω, κι ότι το κομμάτι τού κειμένου με την πλάγια γραφή αποτελεί αποκλειστικά δικό μου σχόλιο.

Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου