Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ



Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων τού εργαζόμενου λαού.
 Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τούς εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το "καλό" των μαθητών, την στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής τού λαού, πάει χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.
Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, τους μαθητές, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους καθηγητές μας κι αυτήν την αλληλεγγύη μας αν το επιβάλλουν οι εξελίξεις θα την κάνουμε πράξη μ’ όλους τούς πρόσφορους τρόπους.
Κι αυτή η αλληλεγγύη είναι που πρέπει ν’ αναπτυχθεί γενικότερα ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους άνεργους όλων των κλάδων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε να εμποδίσουμε τα χειρότερα που ετοιμάζουν για το λαό και να διεκδικήσουμε τη ζωή που δικαιούμαστε ως άνθρωποι.
Καθηγητές, μαθητές, γονείς, μια γροθιά μια φωνή!!! 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το 15μελές τού 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου 2012-2013
13-5-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου