Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ !!! ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !!!



«Πρόκειται για σημαντικές αρχαιρεσίες. Δεν αρκεί να αγανακτείς με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Τώρα η επιλογή και η ευθύνη είναι στα χέρια σου. Εσύ θα αποφασίσεις τι ΟΛΜΕ, τι ηγεσίες και τι συνδικαλιστικό κίνημα θα έχουμε.

Η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των συνεπών, αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύνταξη του κινήματος, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, είναι επιτακτική ανάγκη.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, καλά προετοιμασμένο στη σύγκρουση με πλουτοκρατία, αστικό κράτος, κυβέρνηση, τρόικα, με αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Κίνημα που θα κάνει σαφές πως αν δεν απαλλαγούμε, αν δεν χειραφετηθούμε από τη δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.

Μόνο με αυτή τη γραμμή μπορεί να ανασυνταχθεί το κίνημα , να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας.

Καμιά άλλη δύναμη σήμερα πλην της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, δεν έχει αυτό τον προσανατολισμό, αυτή την κατεύθυνση.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή, σ' αυτό το περιεχόμενο πάλης, επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, ανεξάρτητα από τις επιμέρους σήμερα ιδεολογικές-πολιτικές προτιμήσεις τους.

ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ:

Να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία.

Η ανασύνταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να πάρει ανάσα το κίνημα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από το σημερινό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Όμως προειδοποιούμε πως αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει, σαρώνοντας τον σημερινό κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προφυλαχτούμε και από τον νέο, τον αυριανό κυβερνητικό συνδικαλισμό, αυτόν που σε συνθήκες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι «ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ».

Αυτόν που σήμερα μιλάει για «αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ» και που τα γυρίζει ή τα διπλώνει όταν οξύνεται η ταξική πάλη.

ΤΩΡΑ βήμα αλλαγής στην Ομοσπονδία!

Πλειοψηφία στις διοικήσεις των συνδικάτων όχι με παραταξιακά και ιδεολογικά κριτήρια, αλλά με ταξικά και κοινωνικά κριτήρια.
·         
   Αγωνιστική πλειοψηφία που να ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς, στη βάση των συμφερόντων τους, στη βάση των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών.
·           
Πλειοψηφία «για όλους» και όχι «για κάποιους».

Ανασύνταξη του κινήματος, λαϊκή αντεπίθεση χωρίς την ισχυροποίηση του ταξικού προσανατολισμού, την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων δεν γίνεται!

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ»!

(Η διακήρυξη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ παρουσιάστηκε από τον Αλέκο Αρβανιτίδη, εκπαιδευτικό, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας καθώς τις μέρες αυτές πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας. Εκλέγονται οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, που θα εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ, αλλά και τους αντιπροσώπους για το 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ)

ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου