Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΟΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΡΙΖΟΒΡΩΜΙΕΣ

Ανεργοάφραγκε, εγώ καλά σού σφύριζα ότι βρωμάει ο ΣΥΡΙΖΑ...
Κοίτα λοιπόν πόσο άξια αναμασά,
της Ουκρανικής ...Χρυσής Αυγής τα φασιστικά ...αυγά.
...Κι από μέρα σε μέρα, πολλά θα διαπιστώσεις ακόμη
σε σχέση μ' αυτά, κι άλλα πολλά...

... και όσοι τους στηρίζουν
Αποδείχτηκε καθαρά πως τέτοιου είδους οργανώσεις αξιοποιούνται από την αστική τάξη και στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Μόνο που η ουκρανική Χρυσή Αυγή έκανε ό,τι έκανε με την πολιτική -τουλάχιστον- κάλυψη της ΕΕ και των ΗΠΑ και βεβαίως των συμμάχων τους στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες δηλώσεις για ανησυχία από την άνοδο των ακραίων κ.λπ. Καθόλου παράξενο. Αφού η ίδια η ΕΕ ενθάρρυνε με τον αντικομμουνισμό της - που αποτελεί, άλλωστε, επίσημη ιδεολογία της - ιδιαίτερα στα κράτη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ την ενδυνάμωση φασιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων.
ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΜΑ 
ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;;

Οταν στο όνομα της πάλης των τάξεων...
«Η μάχη που έχουμε να δώσουμε περνά μέσα από την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να εξυπηρετεί τον κόσμο της εργασίας και της ανθρώπινης ανάπτυξης. Αρα, αυτή τη στιγμή, η πάλη των τάξεων επικεντρώνεται πάνω στην επαναθεμελίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γι' αυτό, πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να φτιάξουμε με βάση τις λαϊκές εμπνεύσεις και ανάγκες μία καινούργια Ευρώπη». 
Ναι, καλά διαβάσατε, η πάλη των τάξεων δεν κατευθύνεται στην ανατροπή του καπιταλισμού, στην εργατική, λαϊκή εξουσία, αλλά σε μια «ανθρώπινη» καπιταλιστική ΕΕ, σε μια «ανθρώπινη» καπιταλιστική τράπεζα! 
Ποιος τα λέει αυτά; 
Ο διευθυντής της Ουμανιτέ, της εφημερίδας του Γαλλικού "Κομμουνιστικού" Κόμματος, φίλου του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Κυριακάτικη Αυγή».

... συμφιλιώνονται με τους αστούς
Ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται κομμουνιστικό έχει συμφιλιωθεί τόσο πολύ με την ιδέα ότι ο καπιταλισμός είναι αξεπέραστος, που στέλνει την εργατική τάξη στην κόλαση του συστήματος και της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Δεν είναι τωρινά τα δείγματα γραφής. 
Το συγκεκριμένο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση Ζοσπέν όταν βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, έστελνε τους εργάτες να ψηφίζουν στις εκλογές τον «δεξιό» Σιράκ για πρόεδρο για να μην εκλεγεί ο ακροδεξιός Λεπέν, καλούσε το λαό να ενισχύει την «κεντροαριστερά», υπονομεύοντας το εργατικό, λαϊκό κίνημα, που βρέθηκε απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής για τη διαχείριση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. 
Οταν η εργατική τάξη έχει τέτοιους φίλους, τι να τους κάνει τους εχθρούς...

Ωμός αντικομμουνισμός
«Το 1943, οι Ουκρανοί άρχισαν ένα διπλό απελευθερωτικό αγώνα, πρώτα ενάντια στους ναζί και στη συνέχεια ενάντια στους Σοβιετικούς. Δεν κέρδισαν κανένα»
Ποιος τα γράφει αυτά; 
Η «Κυριακάτικη Αυγή». 
Αναφορά που δεν είναι μόνο ανιστόρητη, αλλά και βαθιά αντικομμουνιστική.
Η «Αυγή» αναπαράγει την επιχειρηματολογία Ουκρανών φασιστών και εθνικιστών, όπως των οπαδών του Στεπάν Μπαντέρα, 
ότι δήθεν πολέμησαν εξίσου τους ναζί και τους Σοβιετικούς. 

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ουκρανοί φασίστες πολέμησαν μαζί με τους ναζί τους Σοβιετικούς και τον Κόκκινο Στρατό. 
Θυμίζουμε ότι καμιά σοβιετική εισβολή δεν έγινε στην Ουκρανία, όπου η εργατική εξουσία είχε κυριαρχήσει με το τέλος του εμφύλιου πολέμου στη Σοβιετική Ενωση, ήδη από το 1922, 
ενώ ένα μέρος της (το δυτικό) ήταν υπό πολωνική κατοχή μέχρι το 1939. 

Για ποιους, λοιπόν, Σοβιετικούς κατακτητές μιλά η «Αυγή»; 
Το μίσος για την ΕΣΣΔ οδηγεί στην τύφλωση την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ, ωθεί σε τέτοια κατασκευάσματα. Να θεωρούν ότι φασιστικές δυνάμεις διεξήγαγαν «απελευθερωτικό αγώνα». 
Τέτοια κατάντια... 
Οι Ουκρανοί χρυσαυγίτες...

Οι Ουκρανοί Χρυσαυγίτες, όπως και αν ονομάζονται, Σβόμποντα, Δεξιός Τομέας κ.ά., εμπνεόμενοι από τις μορφές εθνικιστών και φασιστών, όπως ο Στεπάν Μπαντέρα, που πολέμησαν το σοβιετικό στρατό στο πλευρό των ναζί 
και ευθύνονται για εγκλήματα ενάντια σε κομμουνιστές, παρτιζάνους, Ρωσόφωνους, Πολωνούς και Εβραίους,
βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Λειτούργησαν ως ένοπλη παραστρατιωτική εμπροσθοφυλακή ενός ακήρυχτου πολέμου ανάμεσα στις δύο μερίδες της ουκρανικής αστικής τάξης. 
Ενός πολέμου που αποτελεί άμεση προέκταση 
ενός επίσης ακήρυχτου πολέμου 
ανάμεσα στη Γερμανία (και όλη την ΕΕ), τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. 
Πρωτοστάτησαν στον αντικομμουνισμό, στο γκρέμισμα των εναπομεινάντων αγαλμάτων του Λένιν, την ίδια στιγμή που αναρτούσαν σύμβολα των SS, φωτογραφίες του Χίτλερ κ.ά. και πρωταγωνίστησαν στην αναβίωση του εθνικιστικού μίσους, με οδυνηρά αποτελέσματα για τον ουκρανικό λαό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου