Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΑΚΙΣΕ Τ' ΑΔΙΚΟ!!! ΜΠΟΡΕΙΣ!!!


Αν δεν σταθείς στην πλευρά τού δίκιου, τ' άδικο και στο δικό σου κεφάλι θα ξεσπάσει, γιατί θα του έχεις επιτρέψει να συνεχίζει να δρα ελεύθερα. 
...Και μην αυταπατάσαι. Ακόμη κι αν προς το παρόν έχεις μικροενδείξεις πως θα γλιτώσεις απ' τη γάγγραινα του καπιταλισμού, 
ταχιά θα κουτρουβαλιαστείς απ' τ' όνειρο στον εφιάλτη...
Πάψε λοιπόν να τρέφεις αυταπάτες και πάρε τη θέση που σε περιμένει στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που σήμερα εκφράζεται με συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τής φτωχής αγροτιάς τής χώρας μας. 
Κι είναι βουνό το δίκιο των αγωνιζόμενων φτωχών αγροτών! 
Επομένως δεν σου επιτρέπεται να λείπεις απ' το πλάι τους.
Πολύ δε περισσότερο, που το δικό τους δίκιο, είναι πρώτιστα και δικό σου. 
ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ Τ' ΑΔΙΚΟ!!!
(Υπογραφή: ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ)

======================
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ισπανία η 10η Συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης
ΣΕΛ. 17

«Δυσωδία» απ' τη «χαβούζα» των ΜΚΟ
ΣΕΛ. 4

Ολοι στο πλευρό των αγροτών!


Με πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη, στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα, που διαρκεί κοντά ένα μήνα, με στόχο να δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με αιχμή αυτά που αφορούν στο φορολογικό και το κόστος της παραγωγής.
Με ανακοινώσεις τους ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, να συγκεντρωθούν σήμερα στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και από κει να κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των αγροτών, στην πλατεία Βάθης.
  • Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο.
ΣΕΛ. 5

Έλλειμμα για το λαό
Διαβάζουμε: «Οπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο κ. Σαμαράς το προσδιόρισε σε ένα ποσό που θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση θα διαθέσει άμεσα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους πάνω από 1 δισ. ευρώ». Φούμαρα!
Με «όπλο» την προπαγάνδα για το πλεόνασμα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καλλιεργεί κλίμα ότι ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης και άρα της ευημερίας. Στόχος τους είναι να ξεχάσει ο λαός πως ό,τι αναφέρεται σαν πλεόνασμα είναι προϊόν λαϊκής αφαίμαξης, είναι έλλειμμα για το λαό, αλλά και ότι η ανάπτυξη θα είναι των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αξιοποιώντας αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση νομοθετεί ταχύρρυθμες διαδικασίες για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, πεδίο στο οποίο σπεύδει να πάρει θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας για «δημόσια διαβούλευση» ένα ανάλογο δικό του σχέδιο. Θέση έχουν πάρει ήδη και άλλοι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, που έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι η ανάκαμψη είναι αναιμική, η κρίση μπορεί να επανέλθει, κατά συνέπεια ζητάνε να δοθεί το πλεόνασμα στις επιχειρήσεις για επενδύσεις σε εξαγωγικούς τομείς για κερδοφορία. Ζητάνε, επίσης, να προχωρήσουν γρήγορα οι αναδιαρθρώσεις που ζητά ο ΟΟΣΑ και οι οποίες επίσης ενισχύουν τις επιχειρήσεις. Σε αυτήν τη ρότα κινείται η κυβέρνηση και ήδη η χώρα καταγράφεται στους «πρωταθλητές κόσμου» στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις (βλέπε: μεταρρυθμίσεις) που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης).
Ο προβληματισμός και η διαπάλη που εκδηλώνονται στους κόλπους της αστικής τάξης είναι πώς θα αξιοποιηθεί χρήμα, τόσο στην κατεύθυνση του να δοθούν ορισμένα ψίχουλα σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που ονομάζουν ... «κοινωνική πολιτική» όσο και στο πώς θα αξιοποιηθεί για δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις και ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ως μέτρο για την έξοδο από την κρίση. Σ' αυτούς τους στόχους συγκλίνει και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Το πλεόνασμα αυτό, όσο και αν είναι, δεν αφορά το λαό αλλά τους καπιταλιστές που έχουν να παίρνουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 63 δισ. ευρώ, μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των προγραμμάτων της «δημοσιονομικής προσαρμογής», με αφορμή τα μνημόνια και τις συνοδευτικές δανειακές συμβάσεις. Είναι, δηλαδή, ένα πλεόνασμα εξαιρετικά ακριβοπληρωμένο από το λαό.
Εν τέλει, επιβεβαιώνεται κι εδώ απόλυτα η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι: «Το πρωτογενές πλεόνασμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα της φοροληστείας, των περικοπών στους μισθούς, στις συντάξεις, στην Υγεία και την Παιδεία, των χιλιάδων απολύσεων, γι' αυτό και ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει για την επίτευξή του, πολύ περισσότερο να πάρει μέρος σε μια αντιπαράθεση για το ύψος του. Οσοι εμφανίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα ως ένα ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος, κρύβουν ότι η όποια επιλογή, είτε με επιμήκυνση είτε με "κούρεμα" χρέους, θα συνοδεύεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα».
Ακόμα κι αν το πλεόνασμα είναι μεγάλο, ακόμα και αν το 70%, όπως έχει πει η κυβέρνηση, δοθεί πράγματι στους «ασθενέστερους», δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους. Τα ψίχουλα δε χορταίνουν τον πεινασμένο. Πολύ περισσότερο που στο λαό υπάρχει μπόλικο πλεόνασμα σε ανεργία, σε φτώχεια, σε εξαθλίωση και ανασφάλεια.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μαζική διαδήλωση χτες για την Υγεία
Χιλιάδες εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συνταξιούχοι, γυναίκες, σπουδαστές, άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ και διαδήλωσαν χτες το απόγευμα για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατήγγειλαν τα μέτρα της κυβέρνησης που κλείνουν μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία, καταργούν παροχές.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: «Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος, υγειονομικός και βεβαίως θα πρέπει να εξασφαλιστεί για όλο το λαό πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
ΣΕΛ. 13

ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους χαλυβουργούς
Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. συνδικάτα και φορείς της περιοχής, με αίτημα να ανακληθούν οι 200 διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική» και να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις που σχεδιάζει η «Χαλυβουργία Ελλάδας».
ΣΕΛ. 11

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία της ΕΕ
ΣΕΛ. 16

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΟΠΥΥ
Από το «λουκέτο» χάνονται 1,8 εκατ. δωρεάν επισκέψεις το μήνα
ΣΕΛ. 12
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέα σύγκρουση με νεκρούς και τραυματίες
ΣΕΛ. 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου