Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΤΕΡΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΑΊΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Την «επόμενη μέρα» ο λαός χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για τα 96 χρόνια του Κόμματος, που έγινε στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια έχουν υπογράψει συμφωνία με το ίδιο το σύστημα. Αυτό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο μνημόνιο, που φέρνει μόνιμα βάσανα στο λαό.
  • Συμφωνία με το σύστημα υπογράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνει τη μετάλλαξή του στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης, τη γνωστή μας από παλιά σοσιαλδημοκρατία.
  • Αυτό το σύστημα δεν παίρνει γιατρειά, δεν σώζεται με τα γιατροσόφια της μιας ή της άλλης διαχείρισης. Οι υπαρκτές διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν τον τρόπο για την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξωραΐζοντας και οι δύο το αντιλαϊκό και ταξικό της περιεχόμενο.
  • Η απάντηση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν είναι οι εφησυχασμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μια άλλη διαπραγμάτευση η «επόμενη μέρα» μπορεί να είναι διαφορετική για το λαό.
  • Την επόμενη μέρα από τις εκλογές, χρειαζόμαστε ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και είναι σταθερά στο πλευρό λαού και νεολαίας.



ΣΕΛ. 3-5
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη
Τα παζάρια, τα σενάρια και οι διεργασίες γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δίνουν και παίρνουν από χτες. Ολα αυτά εξελίσσονται πίσω από τις πλάτες του λαού και σε βάρος του. Οπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες το απόγευμα: «Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα, και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν το λαό παροπλισμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, άκριτα να αποδέχεται τα "μνημόνια διαρκείας", να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της ΕΕ και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης.
Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιτάξει ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε όλα αυτά, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς, να ενισχύσει την πολιτική δύναμη που με σταθερότητα, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του, το ΚΚΕ, και που θα βρίσκεται και την άλλη μέρα, την επόμενη μέρα από τις ερχόμενες εκλογές, από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις».



   
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Τα 4σέλιδα «Νεολαία» και «Εργαζόμενοι & Λαϊκή Συμμαχία»
  • Οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» απέκτησαν την ιστοσελίδα τους.
  • Πείρα από τη δράση του σωματείου στη «Forthnet - Netmed».
  • Μια σημαντική έκθεση με υλικά από το Αρχείο του Κόμματος στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
  • Πώς μπορούμε να μιλήσουμε απλά σε μαθητές για Φιλοσοφία.

ΣΕΛ. 9-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου