Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...!!!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11671

ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στρώνουν το χαλί για αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης

ΣΕΛΙΔΑ 3
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση

ΣΕΛΙΔΑ 3

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ
γιατί συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τους
  • Στο 1ο ΕΠΑΛ της Λαμίας, η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές μαθητών, σε αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη των 8.
  • Καταδικαστική απόφαση από τις δικαστικές αρχές για 6 μαθητές, που προβλέπει φυλάκιση από 20 μέρες έως και 4 μήνες.
  • Το ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε σαν συνέχεια αντίστοιχων αντιδραστικών παρεμβάσεων και σε άλλα σχολεία σ' όλη την Ελλάδα. Εντάσσεται στο δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη", ώστε να περάσει ο οδοστρωτήρας της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής διά πυρός και σιδήρου, με υποταγή!». Η ανακοίνωση του ΚΣ σημειώνει: «Η όλη υπόθεση έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά και δικαιολογημένες απορίες και ενστάσεις ακόμα και για τα κίνητρα. Προβληματίζει ότι τα γεγονότα εξελίχθηκαν σε μια περίοδο όπου η προπαγάνδα περί "άκρων" πάει κι έρχεται. Τώρα απαιτείται άμεση αγωνιστική απάντηση και καταδίκη από κάθε νέο και νέα».
  • Κινητοποιήσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν χτες στη Λαμία. Αύριο παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΕΛΙΔΑ 9


Για την απεργία στις 23 Οκτώβρη με σχέδιο για δουλειά από τα κάτω
Εντατικά στη δράση για την οργάνωση της απεργίας από τα κάτω, με Γενικές Συνελεύσεις, μπαίνουν σωματεία και συνδικάτα. Την κήρυξη απεργίας αποφάσισε ομόφωνα, χτες, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις συνθήκες που απαιτούν κλιμάκωση με απεργία, στα μέτρα που χρειάζονται για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στην οργάνωσή της, στην ανάγκη για ανασύνταξη του κινήματος.

ΣΕΛΙΔΕΣ 10-11

Ολοι «αντιμνημονιακοί»;
Εχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα η αρθρογραφία σε μεγάλες αστικές εφημερίδες («Καθημερινή», «Τα Νέα» κ.ά.) σχετικά με την ανάγκη να μην υπάρξει νέο μνημόνιο, να διαλυθεί η τρόικα. Αυτά γράφονται από αρθρογράφους που είχαν υποστηρίξει σθεναρά την πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα μας από το 2010 έως σήμερα. Ανεξάρτητα αν υπάρξει νέο μνημόνιο ή όχι τι σημαίνει αυτή η μεταστροφή; Τοποθετούνται πάντα με κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου. Με το ίδιο κριτήριο που υποστήριξαν τα μνημόνια, με το ίδιο κριτήριο σήμερα θεωρούν ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν. Αλλωστε, είναι σίγουροι ότι η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου μπορεί να υλοποιηθεί και χωρίς τα μνημόνια. Γνωρίζουν ότι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που έχουν συναποφασίσει τα κράτη - μέλη, είναι στην πραγματικότητα «μνημόνιο διαρκείας», ήδη ακόμα από τη δεκαετία του 1990. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο διαχωρισμός «μνημονιακών - αντιμνημονιακών δυνάμεων» είναι αποπροσανατολιστικός για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η αντίθεση στο μνημόνιο αλλά όχι στη στρατηγική του κεφαλαίου, από την οποία πηγάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα, παγιδεύει το κίνημα σε μια ενδοαστική αντιπαράθεση για το μείγμα και τον τρόπο υλοποίησης μιας αντιλαϊκής διαχείρισης. Επειδή η συνολικότερη στρατηγική του κεφαλαίου καθορίζει το περιεχόμενο της αστικής διακυβέρνησης γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ «μάζεψε» ακόμα και αυτές τις θολές «αντιμνημονιακές κορόνες». Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, το ΚΚΕ που αποκάλυψε την πλαστότητα αυτών των διλημμάτων και επέμεινε ότι το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει σε συνθήκες κρίσης είναι αν θα την πληρώσει η εργατική τάξη ή το κεφάλαιο. Δηλαδή, αν οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για να αλλάξει ο δρόμος ανάπτυξης με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους ή όχι.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «COCA-COLA 3Ε»
Με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουν τον αγώνα

ΣΕΛΙΔΑ 13
ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση

ΣΕΛΙΔΑ 14
Τι καταψήφισαν στην ΟΛΜΕ;

ΣΕΛΙΔΑ 10
«Παύουν» πανεπιστημιακό επειδή έκανε το καθήκον του

ΣΕΛΙΔΑ 9
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ 9 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Από αύριο οι κοινές κινητοποιήσεις

ΣΕΛΙΔΑ 12
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απολογισμός για την οργάνωση αλληλεγγύης στο Φεστιβάλ
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και νέες, κάθε έναν, που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», δίνοντας από το υστέρημά τους, βοήθησαν αποφασιστικά στη συγκέντρωση ρούχων, σχολικών ειδών και τροφίμων για λαϊκές οικογένειες, άνεργους, απεργούς και μετανάστες που δοκιμάζονται από την κρίση.

ΣΕΛΙΔΑ 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου