Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!

Κύριε υπουργέ τού Υπουργείου Παιδείας:

Διαβάστε προσεκτικά!!!
Διαβάστε για να αντιληφτείτε ότι δεν κάνουμε κίνηση απελπισίας.
Διαβάστε για να κατανοήσετε πως ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι «παίζεται» και γιατί μας θυσιάζετε…
Διαβάστε για να εμπεδώσετε, ότι με τη θέλησή μας δεν θα μας πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων!
Διαβάστε για να καταλάβετε, πως εκεί που μας οδήγησαν οι διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές,
αν πάρουμε την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντός μας στα χέρια μας, το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι οι αλυσίδες μας…
Και θα την πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας! Το υποσχόμαστε!!!
Διαβάστε λοιπόν πώς ακριβώς σκεφτόμαστε, καθώς και την απόφαση της συνέλευσής μας.

ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΑ.
]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών τού 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Περιστερίου 1-10-2013

"Ο νέος νόμος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταντά τα σχολειά  εξεταστικά κάτεργα, με εξοντωτικά προγράμματα και Πανελλήνιες Εξετάσεις απ’ την πρώτη Λυκείου. Η χαρά των φροντιστηριαρχών!
Κάτεργα στα οποία θα «επιβιώσουν» μόνο οι ελάχιστοι μαθητές που η οικογένειά τους μπορεί να πληρώσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για φροντιστήρια.
Τα παιδιά τής λαϊκής οικογένειας, τα φτωχόπαιδα, καταδικάζονται σε «θάνατο» δια της απαγόρευσης της εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Και στις περισσότερες των περιπτώσεων, ούτε καν το Λύκειο δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν…
Επιπλέον, μ’ αυτό το έκτρωμα, τον νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο, κατάργησαν δεκάδες ειδικότητες στα δημόσια ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Γιατί;
Αχρείαστες είναι αυτές οι ειδικότητες; Αχρείαστα είναι τα επαγγέλματα των βοηθών:  Noσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών, Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων κλπ; Αχρείαστα είναι τα επαγγέλματα Γραφικών Τεχνών, Κομμωτικής Τέχνης κλπ; Κάθε άλλο!
Απλά…, πιστοί οι κυβερνώντες στο έργο τους, όπως όλες οι κυβερνήσεις των αφεντάδων, στέλνουν τα παιδιά τής λαϊκής οικογένειας πελάτες στα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα κέρδη τους ν’ αυγατίσουνε.
Κι άντε τώρα η φτωχολογιά, να βρει λεφτά να πληρώνει…
Άρα, και(!) στα ιδιωτικά ΙΕΚ, θα φοιτήσουν μόνο εκείνοι οι μαθητές, που οι γονείς τους μπορούν να πληρώνουν.
Συνεπώς, καταναγκάζουν μ’ όλους τούς τρόπους τους μαθητές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να παρατούν το σχολειό πριν καν πλησιάσουν στην πόρτα τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επίσης, με τον νέο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα-νόμο, καρατομήθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Τους έχωσαν στον παραγιομισμένο τάφο τής ανεργίας.
Ποιος ωφελείται επομένως απ’ αυτήν την εξέλιξη;;;
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, εδώ που έφεραν τα πράγματα αυτοί που βλέπουν το λαό σα γελάδα γι’ άρμεγμα, δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις.
Μόνο συλλογικά και μαζικά, αποκτάμε τη δυνατότητα ν’ αντεπιτεθούμε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί.
Γιατί ολομέτωπη είναι η επίθεση στα δικαιώματά μας και την είχαν προ πολλού στα συρτάρια τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνώντων διαχρονικά τη χώρα. Τώρα, με αφορμή την κρίση, την εξαπέλυσαν να μας λιώσουν.
Με τον νέο αντικεπαιδευτικό νόμο, τσακίζουν παραπέρα την Παιδεία σ’ όλες τις βαθμίδες τής εκπαίδευσης, κάνοντάς την ακόμη πιο απαγορευτική για τους πολλούς. Ακόμη πιο ταξική, όπως γενικότερα την καθημερινότητά μας. Κλείνουν σχολειά και νοσοκομεία. Αφαιρούν το δικαίωμα της δημόσιας υγείας απ’ τους άνεργους, άρα και ανασφάλιστους. Απολύουν κατά χιλιάδες εργαζόμενους απ’ το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τουλάχιστον δυο εκατομμύρια ως τώρα οι άνεργοι, κι ας το κρύβουν με στατιστικά τερτίπια.
Τρομακτική η πραγματικότητα που βιώνουμε στο πετσί μας εμείς και οι οικογένειές μας. Ανεργία, μεροκάματα πείνας, μισθοί εξευτελιστικοί, συντάξεις φιλοδωρήματα, …και σε συνεχή κάθετη πτώση. Κι από πάνω, ακρίβεια, φόροι, φοροχαράτσια, σε συνεχή κατακόρυφη άνοδο. Το κερασάκι στην τούρτα δε, οι κατασχέσεις των λαϊκών σπιτιών που επίκεινται από εφορίες και τράπεζες…
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Κανείς μας δε θα γλιτώσει απ’ αυτήν τη γάγγραινα, κι ούτε είναι περαστική.
Πού οφείλεται όμως αυτή η γάγγραινα που απειλεί τις ζωές μας;
Πού οφείλεται η φτώχεια και η ανεργία που απλώνονται σαν πανούκλα;
Πάντως, όχι σε παρθενογένεση.
Τα λεφτά δεν φύγαν απ’ τον πλανήτη. Μαζεύτηκαν «δια νόμου» στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Των καπιταλιστικών μονοπωλίων.
Μόνο που πια τα μονοπώλια έχουν επενδύσει σε κάθε σημείο τού πλανήτη και δεν έχουν πού να επενδύσουν για να βγάλουν νέα κέρδη.
Τι τους μένει λοιπόν; Να δουλεύουμε με μεροκάματο όσο ένα πακέτο τσιγάρα και να μας ξεζουμίσει παραπέρα το κράτος για λογαριασμό των μεγαλοαφεντάδων, μη εξαιρουμένου κι ενός πολέμου που ετοιμάζουν να ξεσπάσει στα κεφάλια μας… Άλλωστε, τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται όλο και πιο δυνατά.
Είναι κοινό μυστικό εξάλλου, ότι κι αυτά που περικόπτονται από Παιδεία, υγεία, συντάξεις και μισθούς, μαζί με τους έμμεσους-άμεσους φόρους και τα χαράτσια, κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις τράπεζές τους, τάχα για να κάνουν επενδύσεις, μα και για τη δήθεν αποπληρωμή τού δημόσιου χρέους που μόνο ο λαός δεν δημιούργησε.
Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα πούμε σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω; Θα το ρίξουμε στη μοιρολατρία και θα πέσουμε στην κατάθλιψη; Θ’ αφεθούμε να μας εξαθλιώσουν οικονομικά και πνευματικά; Θα τους διευκολύνουμε να μας ρίξουν ανεπιστρεπτί στον Καιάδα για να βγουν οι αφεντάδες απ’ την κρίση τους;
Να γιατί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, γενικά οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά.
Η αδιαφορία, ο ωχαδελφισμός, το διαίρει και βασίλευε για μικροσυμφέροντα, μόνο λάδι στο μύλο τής δρομολογημένης εξαθλίωσής μας ρίχνουν.
Εμείς λοιπόν, οι μαθητές τού 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, εμείς που στην πλειοψηφία μας είμαστε ανεργοάφραγκοι, μικρής ή μεγαλύτερης ηλικίας, πολλοί από εμάς δε, γονείς και μαθητές συνάμα:
Απαιτούμε απ’ την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας να μας ακούσουν με «ανοιχτά» αυτιά!
Απαιτούμε να γίνουν σεβαστές οι σύγχρονες ανάγκες μας εφόλης τής ύλης, και ειδικά για το ζήτημα της Παιδείας,
ζητάμε συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τον υπουργό Παιδείας άμεσα.
Η αντιπροσωπεία μας θ’ αποτελείται από μαθητές-μαθήτριες των καρατομημένων ειδικοτήτων. Από μαθητές-μαθήτριες που τους αφαιρείται το δικαίωμα συνέχισης των σπουδών τους, επειδή απολύθηκαν οι καθηγητές ειδικότητας.  Κι από μαθητές-μαθήτριες που θέλουν ν’ ακολουθήσουν αυτές τις ειδικότητες, μα δεν έχουν το …δικαίωμα, γιατί καταργήθηκαν…
Κι ούτε ελπίζουμε ή δεχόμαστε, όσοι ήδη είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι αυτές τις ειδικότητες, να ψευτοβολευτούμε με ωρομίσθιους καθηγητές.
Έχουμε αντικειμενική ανάγκη εκείνους που μας έμπασαν στο πνεύμα τής ειδικότητας που επιλέξαμε. Για να γίνει όμως αυτό εξόχως κατανοητό, δηλώνουμε ότι:
Ακόμη κι αν ήταν η ώρα τους να βγουν αυτοί οι καθηγητές στη σύνταξη, θα τους ζητούσαμε να παραμείνουν ώσπου να τελειώσουμε όσοι ήδη είχαμε ξεκινήσει την σπουδή τής ειδικότητας.
Ενημερώνουμε δε τους υπεύθυνους, πως αν δεν γίνουμε δεκτοί απ’ τον υπουργό και αν δεν μας «ακούσει», θα υποχρεώσουμε και αυτόν και όλους τούς υπεύθυνους να μας «ακούσουν», μέσα απ’ τον μαζικό αγώνα που θα οργανώσουμε και θ’ αναπτύξουμε.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν έχουμε δικαίωμα ν’ αδιαφορήσουμε για τη ζωή μας και για τη ζωή…
Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πεσκέσι το παρόν και το μέλλον μας στις ορέξεις κανενός!!!

Προκαταβολικά δε, καταθέτουμε το καθόλα δίκαιο αίτημά μας, να καταργηθεί εδώ και τώρα στο σύνολό του ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος!"

(Το παραπάνω έχει σταλεί ήδη με μέιλ στο γραφείο τού υπουργού Παιδείας καθώς και σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μια ελαχιστότατη προσφορά στην προσπάθεια των μαθητών εκ μέρους μας λοιπόν, είναι και η δημοσίευσή του στο μπλογκ μας. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν κι άλλα μπλογκ να κάνουν το ίδιο.)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου