Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το παραλήρημα ενός …Νιόνιου για τον Αλέξη : «H ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΦΤΑΙΕΙ ! ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ !»



-Τι λες βρε παιδί μου; Βρε τον κακομοίρη… Κι ήταν καλό παιδί.

-Καλός, ξεκαλός, φίλε Νιόνιο, με τα κουσούρια που είχε έμπλεξε για τα καλά.

-Καλά, κι η γυναίκα του; Γιατί δεν τον συγκράτησε;

-Ουουου…, τον έχει ξαποστείλει εδώ και πολλά χρόνια.

-Γιατί μωρέ; Μια στάλα φιλότιμο να είχε η βρώμα, θα κράταγε την οικογένειά της και θα σωνόταν κι ο Αλέξης.

-Μα την οικογένειά της κράτησε η γυναίκα. Τα παιδιά της.

-Κι ο άντρας της, ο Αλέξης, τι ήταν; Ένα παιδί ήταν κι αυτός που ήθελε μια γυναίκα να τον συμμαζέψει απ’ τις κακές παρέες.

-Τι λες τώρα; Να θαφτούν στο βάλτο τού Αλέξη αυτή και τα παιδιά της, μπας και σωθεί αυτός;

-Βεβαίως! Έτσι κάνουν οι τίμιες γυναίκες! Άκου να διώξει τον άντρα της και να πληρώσει και μόνη της το διαζύγιο, επειδή δεν τον άντεχε! Να τον αντέξεις κυρά μου, να τον αντέξεις, ό,τι ελαττώματα κι αν έχει! Είσαι υποχρεωμένη! Και ξύλο να σού ’ριχνε, εσύ όφειλες να το δέχεσαι μ’ ευχαρίστηση! Άντρας σου ήταν! Και να σε κεράτωνε από πάνω, εσύ όφειλες να στέκεις κερί αναμμένο δίπλα του! Και στο τζόγο να ξημεροβραδιαζόταν, δουλειά σου ήταν να του συμπαραστέκεσαι. Άντρας σου ήταν! Αλλά βέεεεβαια… Ήθελες την ελευθερία σου κυρά μου! Ορίστε, τι κατάλαβες τώρα; Πάει, έμπλεξε ο Αλέξης και πια ποτέ δε θα ξεμπλέξει. Δικαιώθηκες, τσούλα!

-Τι έπαθες ρε Νιόνιο; Γιατί έπεσες σε παραλήρημα; Μαζί μου μιλάς, όχι με την πρώην γυναίκα τού Αλέξη.

-Γιατί… Αχ… Θυμήθηκα τον άλλο Αλέξη. Τον Τσίπρα. Το ΣΥΡΙΖΑ και τα μπλεξίματά τους. Ξέρεις, ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζα εγώ τα τελευταία χρόνια, σίγουρος πως το τιμόνι του στρίβει μόνο Αριστερά. Τέτοιος …Νιόνιος ήμουνα, μα το κατάλαβα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας με τα πρωτοπαλίκαρά τους, γυρνάνε το τιμόνι δεξιά κι όλο δεξιότερα…

-Ευτυχώς που επιτέλους το κατάλαβες. Αλλά βρε Νιόνιο, τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα μας;

-Αυτό κι αν έχει! Τι χρειαζόντουσαν παιδί μου ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην μπλέξουν και πάρουν τη δεξιά στροφή; Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον είχαν ανάγκη. Ένα ΚΚΕ και μία Παπαρήγα χρειαζόντουσαν, να τους συγκρατήσει, να μην κυλιστούν στο βούρκο. Ποιος φταίει λοιπόν; Ο Τσίπρας, για η Παπαρήγα; Η Παπαρήγα φταίει! Ντροπή της!

-Ε, είσαι μεγάλος «Νιόνιος» εντέλει, ρε Νιόνιο!



ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ

Συγγραφέας, ποιήτρια, μέλος τής ΕΕΛ



(Πατήστε ΕΔΩ και μετά πατήστε κι ΕΔΩ, να μάθετε επακριβώς γιατί ο Νιόνιος έπεσε σε παραλήρημα)

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα ταίριαξε ο Νιόνιος!!!!!!!!!!!!Ποιος φταίει?Α!!!!το σωστό-σωστό. Για αυτό τόσοι καλοί άνθρωποι έλεγαν και ξανά-έλεγαν στο ΚΚΕ να να τα βρει με τον ΣΥΡΙΖΟ-ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ. Γιατί οι κουκουέδες θα τους φρέναραν και οι από τέτοιοι δεν θα τρώγανε τα μούτρα τους, ούτε δεν θα ήξεραν προς τα που να στρίψουν.Για αυτό μην σας κακοφαίνεται που τα βάζουν με τους κουκουέδες.Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.Έτσι τα αφήνουν τα ζαβά,στην τύχη τους? Αυτά τα έρμα νομίζουνε ότι θα τους μαζέψουν όλους στο τσουβάλι και θα είναι πολλοί-πολλοί και θα χαίρονται.Δυστυχώς όμως δεν ξέρουν πως να τα ταιριάξουν.Κρίμα δεν γελάνε με αυτά κυρά-Καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Laura Pap

    Mωρέ σα νά 'χεις δίκιο.
    Προτείνω λοιπόν τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διενεργήσει ενδελεχή έρευνα για τις εγκληματικές ευθύνες τού ΚΚΕ:

    α) Σε σχέση με την κατάντια των οπορτουνιστών.
    β) Σε σχέση με την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κομμάτων και αποκομμάτων.
    γ) Σε σχέση με την όλο και πιο ξεκάθαρη και ξεδιάντροπη υποστήριξη των καπιταλιστικών συμφερόντων εκ μέρους τού ΣΥΡΙΖΑ.

    Επιπλέον:

    Στην ίδια επιτροπή να διερευνηθούν οι εγκληματικές ευθύνες τού ΚΚΕ, σχετικά με τη ζωτική ανάγκη των κεφαλαιοκρατών να ξαναβγάλουν στο προσκήνιο τον Αλαβάνο, σκαρφιζόμενοι κι ένα φανταστικό ΣΧΕΔΙΟ Β.

    Κι ερωτώ:
    Αν το ΚΚΕ είχε δεχτεί να υπηρετήσει κυβερνητικά, αντάμα με το ΣΥΡΙΖΑ, τα καπιταλιστικά συμφέροντα, θά 'χαν τώρα ανάγκη οι καπιταλιστές να ξαναβγάλουν σεργιάνι τον Αλαβάνο, σκαρφιζόμενοι κι ένα ΣΧΕΔΙΟ Β;;;
    Δεν ξέρει το ΚΚΕ πως τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει;
    Μωρέ το ξέρει και το παραξέρει!

    Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ΚΚΕ, πως το μόνο σχέδιο που υπάρχει για τη σωτηρία τού καπιταλισμού, έστω και προσωρινά, είναι το κοινό σχέδιο, με παραλλαγές στα λόγια βέβαια, των:
    NΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και λοιπόν κομμάτων και αποκομμάτων, όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και "ΣΧΕΔΙΟ Β" Αλαβάνου.

    Τι κάνει όμως το ΚΚΕ;
    Αρνείται πεισματικά να υπηρετήσει τα καπιταλιστικά συμφέροντα, ταγμένο εσαεί στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

    Το αποτέλεσμα;
    Ο ΣΥΡΙΖΑ να συναγωνίζεται σε προσφορά προς τους κεφαλαιοκράτες τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, κι ο Αλαβάνος να καλείται απ' τους κεφαλαιοκράτες να συναγωνιστεί σ' αυτήν την προσφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ποιος φταίει συνεπώς γι' αυτό το ξεβράκωμα των οπορτουνιστών;
    Οι ίδιοι, ή το ΚΚΕ;
    Το ΚΚΕ!
    Στην πυρά, λοιπόν!



    ΑπάντησηΔιαγραφή