Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΑΝΕΡΓΟΑΦΡΑΓΚΕ, ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ!!! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ...


ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!
Εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, εξεγέρθηκαν οι καταπιεσμένοι δούλοι υπό την ηγεσία του Σπάρτακου, ενάντια στους δουλοκτήτες στην Ιταλία.

Ήταν μία από τις πιο ισχυρές εξεγέρσεις της Ιστορίας.

Με αυτήν την εξέγερση, οι δούλοι δημιούργησαν ένα σύμβολο, τόσο για το δικό τους απελευθερωτικό αγώνα όσο και για τους μελλοντικούς απελευθερωτικούς αγώνες των καταπιεσμένων τάξεων.


Με την ταξική τους πάλη υπερασπίζονταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενάντια στην κοινωνική καταπίεση και εκμετάλλευση.

Ο κόσμος της δόξας και του πλούτου βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τον κόσμο της φτώχειας, της ανάγκης και της εξαθλίωσης.


Το μεγαλείο και η ευημερία της Ρώμης στηρίζονταν στην εργασία των δούλων και ελευθέρων, που είχαν περιέλθει στη φτώχεια.


Οι δούλοι πάλευαν ενάντια σε μια οργάνωση της κοινωνίας που είχε μετατρέψει την ελευθερία σε προνόμιο των ιδιοκτητών και έβλεπε το δούλο μόνο σα μέσο παραγωγής, σαν ένα «ομιλούν εργαλείο».


Οι κλασικοί του μαρξισμού - λενινισμού αναγνώριζαν τη μεγάλη σημασία της εξέγερσης του Σπάρτακου και τις ιδιαίτερες ηγετικές ικανότητές του.

 Ο Καρλ Μαρξ σημείωνε σε γράμμα του στον Φρίντριχ Ενγκελς στις 27 Φλεβάρη 1861 τα εξής:


«Ο Σπάρτακος εμφανίζεται σαν η πιο φημισμένη μορφή που ανέδειξε όλη η αρχαία ιστορία.

Ένας μεγάλος στρατηγός (όχι ένας Γαριβάλδης), ευγενής χαρακτήρας, πραγματικός εκπρόσωπος του αρχαίου προλεταριάτου».


Τέτοιες κρίσεις περιλαμβάνονται στο Βιβλίο του Ρ. Γκίντερ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΟΑΦΡΑΓΚΙΑ.
ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ, ΜΑ ΛΕΥΤΕΡΟΙ!!!
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ...  

Για το πώς θα οργανωθούμε και πώς θα πορευτούμε ενάντια στους σύγχρονους δουλοκτήτες, ώστε ν' απαλλαγούμε μια για πάντα από δαύτους, ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ, κι ΕΔΩ, γιατί εδώ είναι το κουράγιο και τ' απάγκιο μας  ΑΣ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΏΣΟΥΜΕ!!!

1 σχόλιο:

  1. "ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ"

    ========

    Aυτό αν γίνει μαζική συνείδηση, τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή