Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ και ΤΣΙΠΡΑΣ προάγονται με άριστα στις πανπλουτοκρατικές εξετάσεις

…Απάντησαν  αμφότεροι σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, καθείς με τον δικό του επικοινωνιακό τρόπο βεβαίως-βεβαίως…



Αυτή η βαθμολογία όμως, (το άριστα που πήραν και οι δυο δηλαδή), δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα,
στη λήψη απόφασης των πλουτοκρατών,
για το ποιον θα χρίσουν ως καλύτερο διαχειριστή τους…

Τέλος πάντων, δικά τους τα γένια, δικά τους και τα χτένια. Ας κόψουν το λαιμό τους.
Στο κάτω-κάτω, τι με νοιάζει εμένα ποιος διαχειριστής θ’ αναλάβει ως πρωθυπουργός και κυβέρνηση, την περιφρούρηση των καπιταλιστικών κερδών;
Είτε Σαμαροτσίπρας, είτε Τσιπροσαμαράς, το φαγοπότι σε βάρος μου θα συνεχίσουν να ευλογάνε.

Μ’ άλλα λόγια, ανεργοάφραγκος θα παραμένω εγώ,
και οι πλουτοκράτες θα παραμένουν πλουτοκράτες,
πίνοντας τον ιδρώτα και το αίμα μου,
με εργαλεία τους το Σαμαροτσιπρέικο ή το Τσιπροσαμαρέικο ή ...

Γι’ αυτό ας επανέλθουμε στις πανπλουτοκρατικές εξετάσεις και το άριστα που μοιράστηκαν Σαμαράς και Τσίπρας.
Ένα τίμιο άριστα, που ουδείς μπορεί να τους το αμφισβητήσει. Όντως το αξίζουν!!!
Για του λόγου το αληθές όμως, ελέγξτε κι εσείς ορισμένα δείγματα των επιδόσεών τους.

Αντ. Σαμαράς: «Κυρίαρχο πρόταγμα της νέας περιόδου είναι η ανταγωνιστική παραγωγή... Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια».
Αλ. Τσίπρας: «Εχουμε επεξεργαστεί ένα εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου (...) με αφετηρία τη στρατηγική επιλογή εξωστρεφών τομέων της οικονομίας (...) Δράττομαι της ευκαιρίας (...) να απευθυνθώ σε όλες τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου (...) Θα είμαστε αρωγοί προς τους πραγματικούς επενδυτές».
Αντ. Σαμαράς: «Ανταγωνιστικότητα σημαίνει όχι μόνο μείωση κόστους, αλλά και μείωση φορολογίας (...) μειώσαμε τη φορολογία επιχειρήσεων, στόχος μου το 15% (...) η γραφειοκρατία δεν θέλει επενδύσεις (...) ακόμα κι αν πάρει όλες τις άδειες, μια επενδυτική πρόταση, σκοντάφτει σε δικαστικά εμπόδια που μπορούν να την καθυστερήσουν για χρόνια, τότε πάλι δεν θέλουμε επενδύσεις».
Αλ. Τσίπρας: «Δεσμευόμαστε για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος (...) για μια αντιγραφειοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση (...) φιλική προς την παραγωγική ιδιωτική επιχειρηματικότητα, απογαλακτισμένη απ' το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία».
Αντ. Σαμαράς: «Η υγιής επιχειρηματικότητα ανθίζει κι αποδίδει εκεί που υπάρχουν πέντε πράγματα: Σταθεροί κανόνες, χαμηλή φορολογική επιβάρυνση, ευκολία εισόδου νέων επιχειρήσεων, ευκολία μεγέθυνσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και κλίμα εμπιστοσύνης: Να ξέρουν οι επιχειρηματίες πως όταν τηρούν τους κανόνες, η πολιτεία είναι δίπλα τους».
Αλ. Τσίπρας: «Καταθέτω ανοιχτή πρόσκληση στις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις για συστράτευση στη βάση σταθερών, απλών και ξεκάθαρων κανόνων (...) Γιατί στην Ελλάδα την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν την εκτοπίζει το κράτος αλλά τα καρτέλ της διαπλοκής που νέμονται τα αναπτυξιακά κονδύλια, νοθεύουν τους κανόνες και αποτρέπουν τις παραγωγικές πρωτοβουλίες (...) Οι όροι του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα συνυπάρχουν με διακριτή και συμπληρωματική λειτουργία».
Αντ. Σαμαράς: «...Πέρα από τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, η Ελλάδα μπορεί να παράγει τα πάντα. Από πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση (...) εξειδικευμένο τουρισμό, υψηλή τεχνολογία, στις μεταφορές και τις επικοινωνίες, στην Ενέργεια (...) τα προϊόντα νέας τεχνολογίας θα έχουν από εδώ και πέρα να κάνουν με Ελληνες, αρκεί εδώ να φτιάξουμε την κατάλληλη υποδομή και αυτό ήδη το μπορούμε. Και θα δοθεί τεράστια έμφαση σε αυτόν τον τομέα».
Αλ. Τσίπρας: «Ενθαρρύνουμε την επιλεκτική προσέλκυση ξένων επενδύσεων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με σκοπό τη σταδιακή δημιουργία ελληνικής τεχνογνωσίας (...) ανάγκη για καινοτομική, τεχνολογική ανασυγκρότηση των βιομηχανικών - παραγωγικών δομών (...) γεωργία, μεταποίηση (...) προέχει η στροφή σε νέα ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και ανάπτυξη μικρών και ευέλικτων έργων υποδομών (...) τουρισμός, διατροφή, εναλλακτικές μορφές ενέργειας (...) το κράτος θα είναι αρωγός σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας στον πρωτογενή τομέα (...) Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο (...) να επανεστιάσουμε τον τουρισμό σε εναλλακτικές μορφές...».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Για «υγιή τραπεζική πίστη» μίλησε ο Αντ. Σαμαράς,

για ένα «μοντέλο που έχει χρηματοοικονομική υποστήριξη από το τραπεζικό σύστημα» ο Ε. Βενιζέλος

και για «τραπεζικό σύστημα που θα τεθεί στην υπηρεσία της ανάπτυξης παρέχοντας ρευστότητα» ο Αλ. Τσίπρας.


(…Κι αν θέλετε περισσότερα, ανατρέξτε ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου