Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΘΩΘΕΙΤΕ!!!


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ! 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ! 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΑΕ!!!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Γενάρη 2014 - αριθ. φύλλου: 11737

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ
Ρίχνουν τους λαούς στη δίνη οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΣΕΛ. 6-7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μπαράζ νέων ανατροπών με αρχή το 2014 ΣΕΛ. 9
Το 2014 να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Με ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας και ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: «Να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προώθησης της Λαϊκής Συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη, που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα, αλλά, ταυτόχρονα, και κυρίως, να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων». ΣΕΛ. 3

Ο λαός στην αντεπίθεση
Το 2014, που ξεκινάει σήμερα, μπορεί να γίνει έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης, κόντρα στις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό παρατηρητή των εξελίξεων, όσων τον χρεοκοπούν για να σώσουν τα μονοπώλια από την κρίση του καπιταλισμού.
Πραγματικό κέρδος για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα είναι να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να απορρίψουν τις εξαγγελίες για «ανάκαμψη» το 2014, που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση, κοροϊδεύοντας ότι απ' αυτή θα βγει κερδισμένος ο λαός. Να απορρίψουν όμως και τις θεωρίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η φετινή χρονιά θα φέρει την «ανατροπή», αν ο ίδιος γίνει κυβέρνηση.
Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ακόμη και αν έρθει, θα «πατήσει» στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, που θα συνεχίσουν να δέχονται επίθεση από τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και τα κόμματά τους. Ο λαός στο σύνολό του δεν πρόκειται να ανακουφιστεί ουσιαστικά, ούτε πρόκειται να αμβλυνθούν οι συνέπειες που είχε στη ζωή του η κρίση.
Ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφορές στο μείγμα διαχείρισης που υπερασπίζεται ο καθένας, τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, έχουν κοινή στρατηγική. Κοροϊδεύουν το λαό ότι η σωτηρία του θα έρθει μέσα από μια καλύτερη τάχα διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ και ότι η λαϊκή ευημερία μπορεί να συνυπάρξει με την κερδοφορία και την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Ποτέ και πουθενά στον κόσμο δε συμβιβάστηκε το καπιταλιστικό κέρδος με τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, η εξουσία των μονοπωλίων με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Από αυτήν τη σκοπιά, η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική - λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στεριώσει σε κοινωνικό επίπεδο η λαϊκή συμμαχία. Η πάλη σε αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθάει το λαό να αποκτήσει αντοχή, δύναμη και κουράγιο, θα κάνει αποτελεσματικότερη την πάλη του για τα καθημερινά ζητήματα, θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής επίθεσης, θα ανοίγει το δρόμο για να πάρει ο ίδιος ο λαός την εξουσία. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΚΚΕ θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.   

Raul Corrales
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Μεγάλη η διεθνιστική προσφορά της
Οι Ελληνες κομμουνιστές είναι περήφανοι για την υποστήριξη της σοσιαλιστικής Επανάστασης στην Κούβα. Για τη συμβολή τους στο κίνημα αλληλεγγύης, για την κατάργηση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, για την κατάργηση της απαράδεκτης Κοινής Θέσης της ΕΕ και την απαίτηση να απελευθερωθούν οι 4 Κουβανοί που συνεχίζουν να κρατούνται άδικα στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του κουβανικού λαού. ΣΕΛ. 17 

Ο «Ριζοσπάστης»
Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει ξανά την Παρασκευή 3 Γενάρη 2014.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΘΕΑ
«Ανοίγει» παράθυρο σε ιδιώτες ΣΕΛ. 14

Για το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων 2014»
Ο θεσμός των πρωτευουσών νεολαίας συνδέεται με την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ενσωματώσει τη δημιουργικότητα, τις αναζητήσεις των νέων στην πολιτική της. Οπως διευκρινίζεται στο πλαίσιο που διέπει το θεσμό, «οι Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Νεολαίας ενθαρρύνονται να εξετάσουν τους τομείς που τίθενται ως προτεραιότητα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πολιτική στα θέματα νεολαίας και να εξετάσουν πώς μπορούν να τους εντάξουν στα προγράμματά τους». ΣΕΛ. 12

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Γιορτάζουμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί ΣΕΛ. 13

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εφαρμόζει σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική ΣΕΛ. 19 

2 σχόλια:

 1. ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΑΕ!!!

  Συνθήματα της τάξης με ευγένεια, ουσία και περιεχόμενο που προσπάθησαν να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε μέσα στον ορυμαγδό της λεγόμενης "εθνικής ενότητας"!
  Καλή χρονιά με μαχητικούς αγώνες και ελπιδοφόρες προοπτικές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βουνό το δίκιο σου ΕΥΡΥΤΑΝΗ ΙΝΧΝΗΛΑΤΗ!!!

   Κάλπικη η λεγόμενη "εθνική ενότητά τους",
   γι' αυτό κι αναγνωρίζουμε μόνο την αληθινή ενότητα:
   Τη λαϊκή ενότητα.
   Τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!!!

   Καλή χρονιά λοιπόν με υγεία και μαζικούς ταξικούς λαϊκούς αγώνες με προοπτική την απελευθέρωση του λαού, των λαών, απ' τα καπιταλιστικά δεσμά.!

   Διαγραφή