Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ...ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Μάρτη 2015 - αριθ. φύλλου: 12100

ΥΕΜΕΝΗ
Ιμπεριαλιστική επέμβαση με απρόβλεπτες διαστάσεις

ΣΕΛ. 29
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Επικίνδυνη πολιτική και αποκαλυπτικές αποσιωπήσεις...
Πετάνε «πυροτεχνήματα» και την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο την ουσία των «μνημονιακών» ανατροπών

ΣΕΛ. 12 - 13

Κλειδώνουν «νέα λίστα» μέτρων σε βάρος του λαού
Χρειάζεται ετοιμότητα από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα

 • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και την «ομάδα των Βρυξελλών» σχετικά με τη νέα λίστα αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων. Στη λίστα, μεταξύ άλλων, φαίνεται να περιλαμβάνονται η διόγκωση της φορολογικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων μέσω του ΦΠΑ, οι παραπέρα περικοπές σε κρατικά κονδύλια που σχετίζονται με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.
 • Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, την περασμένη βδομάδα, επιβεβαίωσε ότι θα μείνει απείραχτο το σύνολο σχεδόν του αντιλαϊκού πλαισίου που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους «εταίρους».
 • «Χέρι» βάζει η κυβέρνηση σε διαθέσιμα Ταμείων, Οργανισμών (π.χ. ΟΑΕΔ) και Περιφερειών προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, ενώ το εισπρακτικό σαφάρι καλά κρατεί.
 • Σε ετοιμότητα καλεί το ΚΚΕ το λαό για να αποκρουστούν μέτρα, που θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν την επίθεση στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην ίδια τη ζωή του, στο παρόν και το μέλλον του.

ΣΕΛ. 4 - 5ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε κατάσταση ασφυξίας το ΓΝ «Γ. Παπανικολάου»
Με αφετηρία το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», ο «Ριζοσπάστης» ξεκινάει σήμερα μια μεγάλη έρευνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να αναδειχτούν τα οξυμένα προβλήματα, να καταγραφούν οι θέσεις του ταξικού κινήματος, οι αγώνες των εργαζομένων.

ΣΕΛ. 14 - 15


2 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Μέτρα στα μέτρα και δώστου νέα μέτρα πάνω στα μέτρα.... Πού θα βγεί;
   Εκεί που λες. Μέτρα για ...ξύλινο κουτί...

   Διαγραφή