Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

…ΚΙ ΗΡΘΑΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ !!!


Το ραντεβού μας ήταν στην πάνω μεριά τής πλατείας Συντάγματος. Εκείνοι μού ζήτησαν να βρεθούμε σ’ αυτό το σημείο. Το ένοιωθαν, είπαν, πιο οικείο. Εκεί σύχναζαν και σαν …αγανακτισμένοι πολίτες, βαστώντας ελληνικές σημαίες, αντάμα με τους φασιστοναζίδες.
Εσένα παλιά μου συμμαθήτρια και σάπια μέχρι το μεδούλι, ακολούθησαν τότε και βρέθηκαν εκεί. 
Απ’ την πρώτη μέρα όμως, κατάλαβαν πως κάτι «βρώμαγε». Αρνήθηκαν να σε ξανακολουθήσουν… Δεν τόλμησαν όμως να το εκφράσουν δεύτερη φορά. Εσύ, παλιά μου συμμαθήτρια, ήσουν η εξουσία τής οικογένειας… Όλη η περιουσία στο όνομά σου. Κι η πρόσληψη των γιων σου στο δημόσιο, απ’ το δικό σου σκύψε και γλείψε προέκυψε. Κι οι ίδιοι; Ανίκανοι, φοβισμένοι, άχρηστοι στην ίδια τη συνείδησή τους. Ντροπιασμένοι στην ίδια τη ζωή τους. Για ό,τι εξευτελιστικό τούς διέταζες να πράξουν προκειμένου ν’ αυγατίσουν τα οικονομικά σας, ή να μη μειωθούν, πειθαρχούσαν χωρίς σκέψη και άποψη.
Και στις εκλογές; Πάντα ψήφιζαν ό,τι τους διέτασσες. Τόσο πολύ τρέμαν την οργή σου, μα και τόσο πολύ εξαρτημένοι ήταν απ’ την εξουσία σου επάνω τους.
Τούτην την εξάρτηση όφειλα να σπάσω.
…Η Εργατική-Λαϊκή Εξουσία, ο Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός, με την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με την αξιοποίηση όλου τού πλούτου τής χώρας, με την ανάπτυξη της βιομηχανίας, της αγροτικής παραγωγής, των υπηρεσιών κλπ., με κεντρικό σχεδιασμό οικονομίας και με διαρκή-αυστηρό έλεγχο απ’ τα κάτω,
εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το λαό, ευημερία για όλο το λαό, αξιοπρέπεια για όλο το λαό, με σύνθημα ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.
            Αμέσως απενεχοποιήθηκαν! Κατάλαβαν πως μπορούσαν να είναι οι ίδιοι εξουσία τής ζωής τους. Αφέντες στον τόπο τους! Γιατί όμως αυτό δεν το είχαν καταλάβει πριν;
            … Διότι και το σχολειό, ο στρατός, η τηλεόραση, οι αστικοφυλλάδες, όλα εντέλει όσα χρησιμοποιούνται απ’ την άρχουσα τάξη για τη διαιώνιση της ηγεμονίας της, σας ωθούσαν να γονατίζετε μπρος στους ισχυρούς. Στην προκείμενη περίπτωση, μπρος στης μάνας σας την ισχύ. Τα δέκα διαμερίσματα και τα πολιτικά κονέ της… Κι έτσι, μέσα απ’ αυτήν, γονατίζατε μπρος στους κεφαλαιοκράτες και την πολιτικοσυνδικαλιστική αυλή τους. Παράλληλα, δεν φανήκατε τυχεροί να μπλέξετε και μ’ ανθρώπους τού ταξικού λαϊκού κινήματος, να μάθετε όλα όσα σάς έκρυβαν οι άλλοι.

Προεπισκόπηση 



Αθήνα: Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

…Νά ’βλεπες παλιά μου σαπισμένη συμμαθήτρια ’κείνην την στιγμή, πώς ορθώθηκε η ψυχή τους! 
Έπαψαν μεμιάς να νοιώθουν ανίκανοι, φοβισμένοι, άχρηστοι, ντροπιασμένοι στην ίδια τη ζωή τους! 
Είδαν μπροστά τους όλον εκείνον το μηχανισμό που απ’ την κούνια τους ακόμη, δούλευε για να τους καταντήσει σαν τα μούτρα σου.
Ε, ρε και να μπόραγαν να τον γκρεμίσουν εκείνην την ίδια στιγμή! Όλη η αηδία τους για σένα βγήκε στην επιφάνεια. Κι όχι μόνο απ’ τους γιους σου, μα κι απ’ τις νύφες σου κι απ’ τα εγγόνια σου.
Όλο το μίσος τους γι’ αυτό που τους εξήγησα πως είναι ο καπιταλισμός και για τους μηχανισμούς του, γεννήθηκε και θέριεψε ταυτόχρονα! Στο διάολο και τα διαμερίσματά σου, στο διάολο και τα πολιτικά κονέ σου! Αυτοί δεν ξανασέρνονται στα γραφεία των πολιτικάντηδων, για να διοριστούν και τα εγγόνια σου στο δημόσιο! Τελεία και παύλα!
            …Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι δικαίωμα! Η στέγη είναι δικαίωμα! Η μόρφωση είναι δικαίωμα! Η υγεία είναι δικαίωμα! Η αναψυχή είναι δικαίωμα! Η καλή διατροφή είναι δικαίωμα! Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα! Οι σύγχρονες γενικά ανάγκες και όλο διευρυνόμενες, είναι δικαιώματα! Και τα διακαιώματά μας τα κατακτούμε και δεν τα ζητιανεύουμε!
            …Και τώρα παλιά μου συμμαθήτρια, ετοιμάσου για το πρώτο εγκεφαλικό…

«Μωρέ δεν πα να χτυπιέται σαν χταπόδι και να μας εκβιάζει όσο θέλει! Εμείς όχι μόνο θα έρθουμε οικογενειακώς στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μα θα συμπορευτούμε και με τους κομμουνιστές!», ξέσκισαν χασέ το ραγιαδισμό που τους προίκισες και ντύθηκαν της αξιοπρέπειας το λάβαρο.
            …Εντάξει; Τό ’νοιωσες καλά; Πάρε τώρα και το δεύτερο εγκεφαλικό…

«Βρε δεν πα να πάρει στον τάφο της και τα δέκα διαμερίσματά της! Βρε δεν πα να πάρει στον τάφο της και τον μπεζαχτά της! Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί! Από ’δώ και πέρα, εμείς θ’ αποφασίσουμε πώς θα ζούμε, τι θα τρώμε, τι θα ψηφίζουμε, με ποιους θα κάνουμε παρέα, με ποιους θα ενώσουμε τη γροθιά μας! Κι ας μας κάνει κι έξωση απ’ τα δυο διαμερίσματα που μας έχει παραχωρήσει να μένουμε!»
            …Δε θα τολμήσει να σας κάνει έξωση. Μα κι αν το τολμήσει, την ίδια τύχη με την εφορία και τις τράπεζες θα έχει, που βάζουν μπροστά τη μηχανή των κατασχέσεων, ν’ αφήσουν άστεγες εκατοντάδες χιλιάδες φτωχές οικογένειες που δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν σε χρέη και χαράτσια.
           
…Και για κατακλείδα παλιά μου, ηλίθια μέχρι αηδίας, συμμαθήτρια, ετοιμάσου για το τρίτο εγκεφαλικό. Για τη χαριστική βολή…
Τα δυο εγγόνια σου αναθάρρεψαν, κι αποκάλυψαν ότι ήδη τα είχαν προσεγγίσει κνίτες. Ε, μετά κι απ’ αυτήν την κουβέντα, μετά κι απ’ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο οποίο παρευρέθηκαν με τους γονείς τους, αποφάσισαν να οργανωθούν στην ΚΝΕ!
…Περαστικά σου.

(Πρόκειται για τη συνέχεια και το τέλος τού προηγούμενου …χρονογραφήματος, προσφορά τής συγγραφέως Καλής Γκέλμπεση στους Ανεργοάφραγκους που έχουν αμύθητο πλούτο στην ψυχή. Δικό σας)
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ...          

 Καλή Γκέλμπεση  
                        
Προεπισκόπηση     «Αγία πεθερά»                                                         
         Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ  



                                            
 
 
 
 
 
  
 
 
Το βιβλίο περιέχει επτά διηγήματα
1)  …αγία πεθερά

2)  Μάνα έμπλεξα με τους κομμουνιστές…

3)  Η άρνηση της άρνησης

4)  Άκρως αντίθετον…

5)  Θελέστα και Παθέστα…

6)  Το κολύμπι των …θεών

7)  Παραμονή Χριστουγέννων 2012-13-14-15…

===================================== 
Καλή Γκέλμπεση

Προεπισκόπηση    
  

«Έλο Καραμέλο»


                                                            (νουβέλα) 

    Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 


                                Ένα βιβλίο κατά τού ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για παιδιά και έφηβους από επτά ως …εκατόν επτά ετών.

===================================== 
Καλή Γκέλμπεση

 Προεπισκόπηση  
«Αφελίδες 
και Παραλίδες»    
                (θεατρικό)

               Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ
                          
                            
      


Σαρκαστικό βιβλίο με ...σφραγίδα του το αστείρευτο γέλιο(!!!), μα κυρίως την απέραντη αισιοδοξία και την ολοζώντανη ελπίδα, κόντρα στων αυταπατών την καλοστημένη παγίδα.  

(απόσπασμα απ’ το βιβλίο)

– Μπαμπούλη μου σε συλλαλητήρια πάμε με το θείο! Υπέροχα περνάμε!!! Και δε βρίζει μόνο τον κύριο Παραλίδη, αλλά κι εσένα. Να δεις πώς σε λέει… Τραγιά, κραγιά…

– Ραγιά! Ο καταστροφέας που κλείνει εργοστάσια με απεργίες, λέει εμένα ραγιά! Γυναίκα, δεν πάμε στο γάμο. Μ’ αυτήν τη λαϊκάντζα, καμία παρτίδα!

– Τι, δε θα φάω κουφέτα, αρνάκι και γαλακτομπούρεκο, επειδή σε λέει τραγιά;!

– Ραγιά με λέει, βρε ζώον! Εμένα, τον κλητήρα τού εργοστασίου τού ευεργέτη μας κυρίου Παραλίδη! Νά ’ξερε αυτός ο εργατάκος, τι θέση κατέχω…! Με λευκό κολάρο εργάζομαι! Όχι με φόρμα και γαλότσες σαν αυτόν. Άκου, εγώ ραγιάς…

==================================                                     Για περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ 
Και τα τρία αυτά βιβλία τής Καλής Γκέλμπεση μόλις κυκλοφόρησαν απ’ τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7648900)

Άλλα έργα τής Καλής Γκέλμπεση που έχουν εκδοθεί

Tελικά ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος (μυθιστόρημα). Από τις εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ρεβάνς για 2 (μυθιστόρημα). Αυτοέκδοση.   

…Δ΄ τραγουδοποιήματα (συλλογή). Αυτοέκδοση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου