Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

...ΝΤΕΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ


Ξαναδημοσιεύουμε το διήγημα "ΜΑΝΑ ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!, με αφορμή το θάνατο ενός ακόμη χουντοφονιά (Ντερτιλής τ' όνομά του). Δεν λέμε τού τελευταίου χουντοφονιά τής στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας 1967-1974, γιατί δε γνωρίζουμε αν και πόσοι την σκαπουλάρησαν...  Αν δηλαδή έζησαν μετά τη χούντα, ή ζουν ακόμη, κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι το αίμα στα χέρια τους ήταν απλά από ...κοτόπουλα που σφάξανε...


Επιπλέον, το ξαναδημοσιεύουμε, γιατί ηθικά δεν διαφέρει από 'κείνην την εποχή η τωρινή προβοκάτσια τού υπουργείου εργασίας(;) και του κ. Βρούτση, της κυβέρνησης ουσιαστικά(;) σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών.  


Αλήθεια, πόσο διαφέρει η προβοκάτσια τού φασιστοναζί Γεώργιου ΠαπαδόπουλουΤΟΤΕ σε βάρος τού ΚΚΕ, απ' αυτήν ΤΩΡΑ με τις "κατασκευασμένες" φωτογραφίες που δείχνουν τάχα καταστροφή δημόσιας περιουσίας απ' τους κομμουνιστές στο γραφείο τού κ. Βρούτση;;; Πόσο;;;


Καθόλου! Διότι και ο φασιστοναζί Γεώργιος Παπαδόπουλος, με τη ζάχαρη που έριξε στα στρατιωτικά οχήματα, για καταστροφή δημόσιας περιουσίας τάχα, ήθελε να κατηγορήσει τούς κομμουνιστές. 


Τι σύμπτωση...!!!  


Αλήθεια, θα παρεξηγηθούμε αν πούμε ...χαριτολογώντας, (όχι σοβαρά... α, πα, πα, πα...), ότι η άγρια επίθεση, η καταστολή, το ξύλο και η προβοκάτσια σε βάρος των κομμουνιστών, πλέκει το "ωραιότερο" στεφάνι στην κηδεία τού Ντερτιλή...


Δικαίως πάντως, όσοι έχουν ...ντέρτια για τον Ντερτιλή, το καταφχαριστήθηκαν όλο αυτό...


==================================


ΜΑΝΑ, ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!! 



…Μόλις τ’ άκουσες, γύρισες και κοίταξες τη φωτογραφία τού πατέρα μου. Του αγαπημένου σου Αρίστου. Τσαγκάρης ήταν και κουτσά-στραβά έβγαιναν τα καθημερινά μας έξοδα. Τι τού ’ρθε να φύγει στα βαπόρια…! Στις 21 Απρίλη 1967 μπαρκάρισε. Έτσι, ξαφνικά. Κι εσύ μάνα, όλο άναβες το καντήλι, να τον έχει ο Άι-Νικόλας γερό.

«Μην μπλέκεις με τους κομμουνιστές γιε μου», με συμβούλεψες τότε μάνα.

Ήταν στα δεκατρία μου χρόνια. Το 1968. Τότε που στο σχολειό ήρθαν δυο παιδιά από άλλο προάστιο τής εργατούπολης.

Αυτό το μελαγχολικό κορίτσι κι εκείνο το πάντα σκεπτικό αγόρι, κέρδισαν αμέσως τη φιλία μου κι εγώ την εμπιστοσύνη τους. Αυτό το χρωστάω στις αρχές που μου δώσατε εσύ κι ο πατέρας, μα και στο δικό τους ένστικτο. Τούτα τα δυο ήταν που τους διαβεβαίωσαν πως δεν είμαι εκκολαπτόμενος ρουφιάνος.

Τότε μάνα, επειδή σ’ εμπιστευόμουν, σ’ εκτιμούσα βαθιά δηλαδή, ήρθα τρέχοντας και σού ’πα το λόγο που τα μάτια τους ήταν τόσο περήφανα!!!

            Οι μανάδες και οι πατεράδες τους, ήταν κομμουνιστές! Κρατούμενοι στο κολαστήριο τής Γυάρου, γιατί το ΚΚΕ ήταν «παράνομο». Έτσι, ανέλαβαν αυτά τα παιδιά κάποιοι συγγενείς τους στην παραπάνω γειτονιά.

«Μην μπλέκεις με τους κομμουνιστές γιε μου», με συμβούλευες τότε μάνα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο ρυτιδιασμένο απ’ τα βάσανα πρόσωπό σου. Τό ’πες όμως τόσο σιγανά… Μα και κακό λόγο γι’ αυτούς, δεν ξεστόμισες. Μόνο έσφιγγες τα δόντια μην κλάψεις. Γιατί;

            Πέρασαν άλλα πέντε χρόνια που όλα τά ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, για να μάθω επιτέλους, ότι τα μαύρα δεν τα φόραγες από γούστο. Ότι ο πατέρας μου δεν βρισκόταν σ’ αυτό το ατέλειωτο μπάρκο…

Γιατί μου τά ’κρυβες βρε μάνα;!

Ήταν τ’ απόγιομα της 16ης Νοέμβρη 1973, ανήμερα των γενεθλίων μου. Γινόμουν δεκαοκτώ χρονών.

«Πού πας πάλι(!!!) γιε μου; Γύρνα πίσω! Έλα να σου πω! Σε ικετεύω…», σωριάστηκες στο χωματόδρομο έξω απ’ το σπίτι μας. Γύρισα. Μόνο για να σε σηκώσω γλυκιά μου μάνα, μα και για να σ’ ακούσω.

Έτσι έμαθα, ότ’ ήσουν μοναχοπαίδι γιατί οι γονείς σου δεν πρόλαβαν να ζήσουν τη ζωή και τον έρωτά τους. Εκτελέστηκαν το 1950 απ’ το μετεμφυλιακό καθεστώς τής Ελλάδας επί εσχάτη προδοσία… Κυβέρνηση Πλαστήρα… Κι ήταν λιγότερο από τριάντα και οι δυο…

Αντάρτες τού τιμημένου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ πρώτα και μαχητές τού διπλοτιμημένου ΔΣΕ μετά. Οι «νικητές», η αστική τάξη, οι πολιτικοί εκφραστές της και το Παλάτι, τούς κήρυξαν εχθρούς τής «πατρίδας»… Των θησαυροφυλακίων τους δηλαδή.   

Δέκα χρονών παιδάκι έμεινες πεντάρφανη. Σε κλείσανε σ’ ένα απ’ τα κολαστήρια, τις γνωστές παιδουπόλεις της βασίλισσας Φρειδερίκης, που εμπνεύστηκε κι έκανε πράξη το παιδομάζωμα, για να αναμορφώσει τα παιδιά των κομμουνιστών… Οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες που απολάμβαναν δόξα, τιμές και χρήμα για την προδοσία τους ενάντια στη χώρα, σε βάλαν στο σημάδι πριν ακόμη κλείσεις τα δεκαπέντε σου χρόνια. Για να σε σώσουν απ’ το …κληρονομικό σου κομμουνιστικό μικρόβιο, σε βίασαν. Τρία κτήνη με τη σειρά! Επί κυβέρνησης Παπάγου…

«Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος;», μουρμούρισες σα να μονολογούσες.

Απ’ αυτόν το βιασμό γεννήθηκα εγώ… «Μάνα, τι λες; Κι ο μπαμπάς; Ο Αρίστος μάνα…», σ’ έσφιξα στα μπράτσα μου, που τά ’νοιωσα να δυναμώνουν όμοια μ’ εργάτη που στύβει την πέτρα και βγάζει λάδι για τη φαμίλια του! «Δολοφονήθηκε με φριχτά βασανιστήρια παιδί μου απ’ τη χούντα, λίγο μετά τη σύλληψή του. Συνελήφθη στις 21 Απρίλη γιατ’ ήταν κομμουνιστής! Κι εγώ γιε μου κομμουνίστρια είμαι», όρθωσες επιτέλους(!) πελώριο το ανάστημά σου, μικροκαμωμένη και μόνιμα μαυροφορεμένη μάνα.

«Κάνεις λάθος κυρα-Αρίσταινα! Δεν είμαι γιος βιασμού εγώ! ‘Βιολογικός’ μου πατέρας είναι ο κομμουνιστής Αρίστος!», σου αποκάλυψα πως ήδη ήμουν μέλος τής παράνομης Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας! Της ΚΝΕ!

«Περίμενε τότε λεβέντη μου!», όρμησες σπίτι και σε πέντε λεπτά ξαναβγήκες, έχοντας βγάλει τα μαύρα…

«Μαζί θα πάμε στο Πολυτεχνείο γιε μου!!!», έχωσες καλύτερα τη φωτογραφία τού Αρίστου στην τσέπη σου.

Εκεί, στο Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 πριν το ξημέρωμα, μια φασιστική σφαίρα σ’ έσμιξε πάλι με τον Αρίστο σου…

Τό ’μαθα δυο μέρες αργότερα μάνα, που με συνέλαβε η χούντα. Μου το αποκάλυψαν οι βασανιστές μου γελώντας σαρκαστικά. Εκεί, στα μπουντρούμια τής ασφάλειας, την ώρα που οι σοσιαλδημοκράτες Ντερτιλήδες τού «Πλαστήρα» και οι φασίστες Ντερτιλήδες τού «Παπάγου» με δολοφονούσαν, όπως εσένα, τον Αρίστο, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου, για να προασπίσουν τον καπιταλισμό και τα κέρδη των καπιταλιστών. Μόνο που πλέον είχαν τη μούρη τού φασιστοναζί Γεώργιου Παπαδόπουλου και των ομοίων του. Ή μήπως τού φασιστοναζί Ιωάννη Μεταξά; Ή μήπως…

Πόσο ίδιοι είναι όλοι τους…

             

Ευτυχώς μάνα, οι σφαίρες των Ντερτιλίδων με πήραν ξώφαλτσα. Οι επιπτώσεις όμως απ’ τα βασανιστήρια στο κορμί μου, με συνοδεύουν ακόμη. Αλλά δεν τους δίνω σημασία. Όλο το νοιάξιμό μου, όπως και της νύφης σου, είναι για τα παιδιά μας! Για τα εγγόνια σου. Για το μέλλον τους, που δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός.

Κι είμαστε όλοι κομμουνιστές μάνα, όχι όμως για συναισθηματικούς λόγους, παρότι κι αυτοί έχουν ιερή αξία. Απλά, ξέρουμε την ταξική μας θέση.

Όπως ξέρουμε, ότι όλες οι κυβερνήσεις στα πλαίσια τού καπιταλισμού, «Δεξιές» και «Αριστερές», την ίδια εξουσία προσκυνάνε. Την εξουσία των μονοπωλίων. Των μεγαλοαφεντάδων. Των καπιταλιστών.

Κι εμείς μάνα, χρειαζόμαστε τη δική μας εξουσία. Την Εργατική-Λαϊκή Εξουσία. Το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, ώστε να ζούμε χωρίς στερήσεις. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μόνο έτσι θ’ απολαμβάνουμε, εμείς, οι παραγωγοί όλου τού πλούτου, τον πλούτο που παράγουμε.

Ναι μάνα, είχες απόλυτο δίκιο όταν μουρμούραγες, τι Πλαστήρας, τι Παπάγος…

Κι εγώ μάνα, δεν το μουρμουράω! Το βροντοφωνάζω!

«Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»;!

Κι όσοι μάνα απ’ τους σύγχρονους γκεμπελίσκους το επικαλούνται για να κατηγορήσουν το ΚΚΕ, αν έχουν μια στάλα τσίπα πάνω τους, ας αποκαλύψουν την αλήθεια για τον Πλαστήρα.

Επειδή όμως δεν έχουν καθόλου τσίπα, την αποκαλύπτουμε εμείς μάνα. Οι κομμουνιστές!

Ο σοσιαλδημοκράτης Πλαστήρας, υπήρξε ένθερμος οπαδός του Μουσολίνι. Επιχείρησε στρατιωτικά πραξικοπήματα μαζί τον Ελ. Βενιζέλο. Ήταν πρωθυπουργός στην εκτέλεση των: Μπελογιάννη, Αργυριάδη, Καλούμενου και Μπάτση. Η κυβέρνηση Πλαστήρα έβαλε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Με γραμμή τής κυβέρνησης Πλαστήρα, που δόθηκε σε δικούς της αξιωματικούς, εντάθηκαν τα βασανιστήρια στη Μακρόνησο πριν τις εκλογές του 1952, για να υποστηρίξουν οι πλαστηρικοί ότι ξεσάλωσαν οι της «Δεξιάς», τότε που μυρίστηκαν ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση Πλαστήρα και να έρθει ο Παπάγος! Άρα, τι λέγανε; Ψηφίστε Πλαστήρα!... Το μικρότερο κακό… Επομένως, ναι! Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος; Αστικά κόμματα ήταν και τα δυο. Κι ως γνωστό, οι όποιες επιμέρους διαφορές δύο αστικών κομμάτων εξουσίας, είναι …αναγκαίες για να στηρίζεται το σύστημα και να εγκλωβίζεται ο λαός, επιλέγοντας πότε τον ένα και πότε τον άλλο βραχίονα, ως το μικρότερο κακό. Για να μην πηγαίνει ο λαός προς το καλό...

Όμοια σήμερα μάνα, που μας μοστράρουν ένα ακόμη ίδιο δίπολο, βροντοφωνάζω: Τι η ΝΔ με τους δορυφόρους της, τι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δορυφόρους του; Έτσι κι αλλιώς, και οι δυο πλευρές τον καπιταλισμό υπηρετούν, με τον τρόπο του ο καθένας.

Κανέναν λοιπόν από δαύτους! ΚΚΕ και μόνο ΚΚΕ!  

Μάνα, φτάσαμε ήδη στο 2012, κι επειδή δεν βρέθηκε ποτέ ο τάφος τού Αρίστου, αφήνω πάλι στον δικό σου δυο μπουκέτα κατακόκκινα γαρύφαλλα. Να του δώσεις το ένα από μένα. Απ’ το γιο του.

Να ξέρετε και οι δυο, πως δεν το βάζω κάτω. Είμαι αισιόδοξος ακόμη και σήμερα, που βαθαίνει επικίνδυνα η καπιταλιστική κρίση. Κι είμαι αισιόδοξος μάνα, γιατί έχω εμπιστοσύνη στο μεγάλο κομμάτι τού λαού μας που δεν έχει βρωμιστεί…

Άλλωστε, υπάρχει λύση μάνα, κι είναι ΛΥΣΗ για ΤΩΡΑ!!! Για το σήμερα!

Την ξέρεις. Όπως την ξέρουν όλοι οι αλύγιστοι εκεί στο πάνθεον των ηρώων!

Ναι μάνα! ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!



(Το διήγημα «ΜΑΝΑ, ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ», είναι άλλη μια προσφορά τής συγγραφέως Καλής Γκέλμπεση στο blog ANEΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ. Κι εμείς με τη σειρά μας, το προσφέρουμε σ’ εσάς. Αναδημοσιεύστε το ελεύθερα!)

13 σχόλια:

  1. Fasit cukurunda bok!!!!!!!!!!!!!!!!!! σκατά στο λάκκο του φασίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Fasit cukurunda bok

    Μωρέ όσα Fasit cukurunda bok, ο φασισμός θα μπαινοβγαίνει στην τρύπα του μπαζοβγάζοντας τα φασιστοειδή απ' τα λαγούμια τους, όσο θα υπάρχει ο καπιταλισμός.

    Άμα πάρει ο λαός σβάρνα τον καπιταλισμό, θα εξαφανιστούν σαν τα ποντίκια τα φασιστοειδή.

    Τώρα ο καπιταλισμός τά 'βγαλε χάρο παγανιά, γιατί έχει μεγάλα ζόρια.
    Ε, άμα ζορίσει ο λαός τα ζόρια τού καπιταλισμού, θα ζουμιχτούν τα φασιστοειδή θρασίμια του, μα κι όλα τα αριστεροδέξια καλόπαιδά του...

    Με το λαό στην εξουσία άπαντα και απάντων των ειδών τα καπιταλιστικά τσιράκια, πάνε όπως ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο τους...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πει κανείς στα ρεζίλια του συστήματος.Είναι τόσο άχρηστοι που ούτε μια προβοκάτσια σωστά δεν μπορούν να στήσουν.Για γέλια οι σκηνοθέτες.Το πόσο το χάρηκα το ξεφτιλίκι τους δεν λέγετε.Για να πούμε όμως του στραβού το δίκιο τα ρουφιανόπαιδα που ενοχλήθηκαν από τις εξεγέρσεις των κομουνιστών έχουν κάποιο δίκιο.Δεν είναι δυνατόν συνέχεια το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ να πρωτοστατεί στους αγώνες.Να κάνει απεργίες,να εμποδίζει την κυκλοφορία,να μην αφήνει τα μαγαζιά ανοιχτά να μπαίνει ο κόσμος που δεν έχει μία να ψωνίζει.Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αυτά είναι του περασμένου αιώνα.Τώρα πρέπει να πηγαίνει πλατεία για καφέ η να στέλνει μηνύματα με τα παραπονά του.Κατά προτίμηση ένας-ένας για να μην ύπάρχει συνωστισμός.Δεν το καταλαβαίνουμε ότι με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε την ανάπτυξη της πατρίδος μας?Και εδώ ταιριάζει το ποιηματάκι που λέγαμε στο σχολείο (τι είναι η πατρίδα μας μην είναι οι κάμποι?μην είναι τα άσπαρτα ψηλά βουνά?κλπ κλπ.Τελικά όλα τα άλλα είναι εκτός από τους ανθρώπους της.Για πια πατρίδα μιλάνε που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα.Αν νομίζουν ότι ξεθάβοντας τα ζόμπι του φασισμού θα κωλώσουμε είναι μακρυά νυχτωμένοι.Σιγά-σιγά απαλά-απαλά θα αρχίσει το μεγάλο πανηγύρι και τότε να βρουν τρύπα να χωθούν.Το τέλος του καπιταλισμού φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gunaydin iyi yasislari ve iyi bir arkadaslik devrimi!!!!!καλό ξημέρωμα καλούς αγώνες καλή επανάσταση συντρόφια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα και καλό μήνα.
      Κι έχεις δίκιο.
      Η ιστορία πάντα θα προχωρά μπροστά και σχεδόν πάντα με προσωρινά πισωγυρίσματα, εφόσον η πάλη τού παλιού με το καινούριο δεν είναι έργο μιας πράξης. Σίγουρα όμως, πάντα μα πάντα(!) το έργο έχει αίσιο φινάλε! Επικρατεί το καινούριο!!!

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
  5. ..Το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, ώστε να ζούμε χωρίς στερήσεις. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μόνο έτσι θ’ απολαμβάνουμε, εμείς, οι παραγωγοί όλου τού πλούτου, τον πλούτο που παράγουμε. (ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ..)

    ....ΣΑΝ ΤΗ ΚΟΡΕΑ ΜΑΝΑ....ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ....ΘΕΙΑ ΤΣΑΝΓΚ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ...ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΣΟΥΝΚ-ΛΟ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΝΑ....ΓΚΟΥΡΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ...
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΩΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ...ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΛΕΜΕ ΜΑΝΑ...ΤΙ ΚΑ'Ι'ΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ......ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΜΑΝΑ....ΤΩΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ..ΜΕ 100 % ΒΓΗΚΕ...ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΝΑ...ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΓΚΟΥΡΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΕΙΠΑ....
    ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΝΑ.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!!!

    Υ.Γ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ...ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXA

      XAXA

      Α ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΒΛΑΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΜΟΣ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
      ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ GOURMET.

      XAXA

      ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΡΕ ΒΛΗΤΟ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΣΚΑΤΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΟΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙΤΕ ΕΚΕΙ.

      ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

      ΧΑΧΑ

      ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΠΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ.

      ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ Σ' ΕΝΟΧΛΟΥΝ;

      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ;

      ΦΑΣΙΣΟΣΙΧΑΜΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑ Η ΣΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΕ ΧΙΤΤΗ - ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. Τελικά εκείνος ο Γκαίμπελς είχε δίκιο, όταν απευθύνεσαι σε ηλίθιους όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται.
      Ρε ανώνυμε ασπόνδυλε (ασπόνδυλα είναι τα ζωντανά πλάσματα που στερούνται το μυαλό (παρένθεση μέσα στην παρένθεση αλλά τι να κάνω, προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις, στερούνται σημαίνει δεν έχουν μυαλό, μην μπερδευτείς και νομίζεις ότι είναι κάτι καλό), για να καταλάβεις γιατί σε λένε έτσι οι άλλοι) κάθε πότε αλλάζεις λάδια;
      Έχεις κάψει φλάντζα το ξέρεις; Μην πας σε μηχανικό για την φλάτζα, ψυχίατρο εξειδικευμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζεσαι.
      Α!!! Και που σε κοίτα ξανά στην ετικέτα, δεν κάνει να πέρνεις φυτοφάρμακα, συμπλήρωμα νερό θέλεις οι βλάκες δεν πέρνουν φυτοφάρμακα νερό για να φύγει η βλακεία. Κατάλαβες η πρέπει να σου στείλει και κανένας άλλος απάντηση.

      Διαγραφή
  6. Η αριστερά στην Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο έχει καταντήσει ο χρήσιμος ηλίθιος του διεθνους κεφαλαίου και της παγκόσμιας πλουτοκρατικής τάξης με το όνομα ''αγορές'' ( ούτε καν τράπεζες),στην πράξη εξυπηρετεί το σύστημα που υποτειθεται ότι καταπολεμάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

      ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

      ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΜΟΣΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝ ΜΠΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΘΑΡΑ.

      ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.

      ΧΑΧΑ

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. @ ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      E, ρε τι έχουν ν' ακούσουν ακόμη τ' αυτάκια μας και να δουν τα ματάκια μας..., όσο η γάγγραινα που κατατρώει τον κατασάπιο καπιταλισμό μολύνει κι αυτούς που πάνε να τον σώσουν...
      Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι η ...επαφή με τη σαπίλα τούς σαπίζει κι αυτούς;

      Τι λέω μωρέ... Ήδη είναι κι αυτοί σάπιοι μέχρι το μεδούλι!

      Διαγραφή
  7. @ Ανώνυμος2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:51 π.μ.

    Τι λες βρε παιδί μου! Τέτοια φοβερά και τρομερά, ε!
    Μωρέ κι ο Ντερτιλής τα έλεγε, κι επειδή γέλαγαν με τις αηδίες του, τους πυροβολούσε στο κεφάλι...
    ========================

    @ Ανώνυμος2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:52 π.μ.

    ...Αριστερά; Όπως λέμε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και τους ΣΥΝ αυτώ;
    Ε, σιγά τα νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Geranista και
    @ Θερσίτη

    Όπως και νά 'χει ο @ Ανώνυμος2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:51 π.μ.
    μας έκανε να γελάσουμε.
    Εγώ λέω να τον ευχαριστήσουμε.
    Εύκολο είναι τέτοιες εποχές μες στη μαύρη σαπίλα τού καπιταλισμού να βρούμε λόγους να γελάσουμε;;;
    Χα, χα, χα, χα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή