Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ(!) ΓΙΑ ΤΟΝ 902 !!!

 


                                          ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΗΕΑ;

Η ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), είναι επαγγελματικό σωματείο των συντακτών των ημερησίων εφημερίδων και των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημερώσεως που έχουν έδρα την Αθήνα.

                          ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ;

(Εδώ παρατίθεται ένας δωδεκάλογος, μα για οικονομία χώρου και χρόνου, θ’ αναφερθούμε στους έξι και πλέον σημαντικούς κοινωνικά σκοπούς τής ΕΣΗΕΑ, κατά την ταπεινή μας άποψη. 1,2,4,5,10,11)
     
1)  Η προάσπιση της ελευθεροτυπίας.  (Προάσπιση… Τότε γιατί δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι (εκτός απειροελάχιστων εξαιρέσεων) που δουλεύουν στις αστικοφυλλάδες, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς των αφεντάδων, που να υπηρετούν με την πένα τους τα πραγματικά λαϊκά ταξικά συμφέροντα;;; (Κι όχι χωρίς τις ευλογίες τής πλειοψηφίας τής ΕΣΗΕΑ τολμώ να συμπεράνω). Μπας κι είναι πουλημένοι όλοι οι δημοσιογράφοι, ή μήπως με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υποστηρίζουν τα λαϊκά ταξικά συμφέροντα;;; Ρητορικό το ερώτημα, γιατί δεν μπορεί να είναι όλοι οι δημοσιογράφοι πουλητάρια. Πώς προασπίζει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ την ελευθεροτυπία. Πώς;;;)
    
 2)  Η προστασία, η προαγωγή και η διασφάλιση των ηθικών, οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών της. (Ας σταθώ μόνο σ’ ένα παράδειγμα. Τη διασφάλιση των ηθικών συμφερόντων των μελών της. Διασφάλιση… Πώς διασφαλίζουν το ηθικό συμφέρον των δημοσιογράφων, όταν εκτός των καλοταϊσμένων ξεπουλημένων οι υπόλοιποι με το πιστόλι στον κρόταφο σέρνονται σε ανήθικη δημοσιογραφία στις αστικοφυλλάδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς των αφεντάδων; Σε δημοσιογραφία δηλαδή ενάντια στα λαϊκά ταξικά συμφέροντα, κι όχι χωρίς τις ευλογίες τής πλειοψηφίας τής ΕΣΗΕΑ τολμώ να συμπεράνω. Πώς διασφαλίζει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ το ηθικό συμφέρον των μελών της; Πώς;;;)
    
 4)  Η σταθερή μέριμνα για τη βελτίωση και εξύψωση του μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου των μελών της. (Εξύψωση σε βαθμό ζαλάδας…, ώστε άλλοι να καταντούν πουλητάρια και άλλοι με το πιστόλι στον κρόταφο να γράφουν στις αστικοφυλλάδες και να αναμασάνε στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς των αφεντάδων ό,τι και τα πουλητάρια. Να μην τολμάνε οι άνθρωποι να είναι ειλικρινείς, κι όχι χωρίς τις ευλογίες τής πλειοψηφίας τής ΕΣΗΕΑ τολμώ να συμπεράνω)
    
 5)  Η καλλιέργεια πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και ή συμπαράσταση προς τούς άλλους εργαζομένους της χώρας. (Αυτό πια, γίνεται κατά κόρον πράξη… Και δεν αναφέρομαι στα καλοταϊσμένα πουλητάρια, αλλά στους ταλαίπωρους δημοσιογράφους που με το πιστόλι τής εργοδοσίας στον κρόταφο θάβουν με την πένα ή την απουσία τους κάθε εργατικό αγώνα, ή και τον …βρωμίζουν, κι όχι χωρίς τις ευλογίες τής πλειοψηφίας τής ΕΣΗΕΑ τολμώ να συμπεράνω)
    
 10)  Η δια των αρμοδίων οργάνων της προάσπιση των αρχών της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. (ΕΔΩ ΠΙΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!! Εφόσον όλα τα προηγούμενα οι παρατάξεις που ελέγχουν την ΕΣΗΕΑ τα εφαρμόζουν μόνο στα λόγια, πώς διάολο τούτο θα μπορούσαν να το εφαρμόσουν στην πράξη;;; Πώς;;; Όλα τ’ άλλα και τούτο μαζί, μόνο όσοι ευτύχησαν να δουλέψουν ή δουλεύουν ακόμη στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ το έκαναν και το κάνουν πράξη χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!!!)
     
11)  Η παρέμβαση σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και η προάσπιση του δικαιώματός της για πλήρη και πλουραλιστική ενημέρωση. (Αφήστε κύριοι τής ΕΣΗΕΑ… Την κοινή γνώμη εσείς και τα μεγαλοσυμφέροντα που υπηρετείτε, τη θυμόσαστε μόνο για να τη χαλιναγωγήσετε για λογαριασμό των μεγαλοσυμφερόντων, των καπιταλιστικών συμφερόντων που υπηρετείτε)


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ,

ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ 902 ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΡΑΞΗ!!!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ) ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΚΚΕ.



ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ, ΤΟ ΚΚΕ όταν τους απαντά:

«Το ΚΚΕ δε γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής από εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουν ανεχθεί και καλύπτουν ξεδιάντροπα τις εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλλει τα συγκροτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών».



Δικαιώνει επομένως, ναι ή όχι, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το ΚΚΕ;;;

ΝΑΙ, το δικαιώνει, εφόσον το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι συνδικαλιστικές αυτές παρατάξεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ), ανέχονται και καλύπτουν ξεδιάντροπα τις εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλλει τα συγκροτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των μη «μεγαλοδημοσιογράφων»… Σε βάρος δηλαδή τής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων που παλεύουν μεροδούλι-μεροφάι, κι ούτε καν γι’ αυτό σε διάφορες περιπτώσεις.

Και για του λόγου το αληθές, διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου