Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΕΡΓΟΑΦΡΑΓΚΕ, ΑΜΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ...ΔΕΞΙΑ ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11669

ΚΡΑΤΟΣ - ΕΦΟΡΙΑ
Παίρνουν το σπίτι πολύτεκνου για χρέος 2.268 ευρώ!

ΣΕΛΙΔΑ 14
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αξεχώριστη η πάλη κατά του ναζισμού από την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό

ΣΕΛΙΔΑ 3

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ η ανασύνταξη του κινήματος
Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκής πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες
  • Το συνδικαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα, δεν μπορεί να έχει άλλη γραμμή πάλης από την ενότητά του ενάντια στο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές. Δεν μπορεί να έχει γραμμή την ταξική συνεργασία. Δεν μπορεί να έχει άλλη γραμμή από αυτή της απόρριψης όλων των διαχειριστών του καπιταλισμού.
  • Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι των εκμεταλλευτών μας, του κεφαλαίου, γέννημα και θρέμμα αυτού του συστήματος.
  • Να κάνουμε την απεργία στις 23 Οκτώβρη ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην ανασύνταξη του κινήματος, να τρομάξουμε τους τρομοκράτες μας. Να μη χαθεί μέρα, να μη χαθεί ώρα. Να μη μείνει κανείς και καμιά χωρίς να μπει στη μάχη για να είναι πετυχημένη η απεργία.

ΣΕΛΙΔΕΣ 6-7

MotionTeam

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014
Φέρνουν νέα βάρβαρα μέτρα πάνω στα ήδη υπάρχοντα
Η ένταση της φοροληστείας του λαϊκού εισοδήματος και ταυτόχρονα οι άγριες περικοπές των δαπανών για Κοινωνική Ασφάλιση και περίθαλψη, Πρόνοια, μισθούς και συντάξεις αποτελούν τους άξονες του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

ΣΕΛΙΔΑ 12

Επικίνδυνοι και ξένοι...
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προβάλλεται από μια σειρά αστικά ΜΜΕ ως μια πολύ σημαντική ευκαιρία, που μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση του άξονα Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, ως αντίβαρο στους τουρκικούς σχεδιασμούς, ενώ μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων.
Πρόκειται όντως για μια σημαντική εξέλιξη για τα στρατηγικά σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης, που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς, τους οποίους το ΚΚΕ σταθερά αποκαλύπτει. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την πολιτική δημιουργίας ιμπεριαλιστικών αξόνων και αντιαξόνων στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι οι αστικές τάξεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ισραήλ ανταγωνίζονται αλλά και επιδιώκουν συμβιβασμούς σε σχέση με τα ζωτικά τους συμφέροντα συνολικά στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι χαρακτηριστικές οι πρόσφατες δηλώσεις Βενιζέλου ότι Ελλάδα και Τουρκία δε συζητάνε μόνο για το Αιγαίο, αλλά για τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο. Οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου σημαίνουν μεγαλύτερη εμπλοκή στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με ό,τι αυτό σημαίνει σε σχέση με την εκδήλωση μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής σύγκρουσης. Ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και διεθνείς, και όχι ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα συνεχίσει να έρχεται αντιμέτωπος με το βραχνά των αντιλαϊκών μέτρων και του χρέους, όπως επίσης και με τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με φόντο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους.
Χρειάζεται λοιπόν οι εργαζόμενοι να μη δώσουν καμία στήριξη σε σχεδιασμούς επικίνδυνους και ξένους προς τα εργατικά λαϊκά - συμφέροντα. Να επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε αρνητικές εξελίξεις.
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ
Σε κυκεώνα γραφειοκρατίας για τη χημειοθεραπεία
ΣΕΛΙΔΑ 14
Για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛΙΔΕΣ 9 - 10
ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Ωφελημένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι

ΣΕΛΙΔΑ 2
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αφορμή τη συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ

ΣΕΛΙΔΑ 23
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη σε απεργούς στην Τουρκία

ΣΕΛΙΔΑ 8
Στη δράση για την προετοιμασία της Απεργίας 23 Οκτώβρη
Στους ρυθμούς της 24ωρης προειδοποιητικής Γενικής Απεργίας, στις 23 Οκτώβρη, κινούνται Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Ομοσπονδίες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και παίρνουν αποφάσεις. Μεταξύ αυτών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

ΣΕΛΙΔΑ 8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου