Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ!!!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11667

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση

ΣΕΛΙΔΑ 7
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Να απαλλαγεί η λαϊκή οικογένεια από τα φορολογικά βάρη

ΣΕΛΙΔΑ 6

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
  • Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις
-- Τα συλλαλητήρια να γίνουν σταθμός κλιμάκωσης για την απεργία στις 23 Οκτώβρη, για την οργάνωση της αντεπίθεσης, με δράση για την ανασύνταξη του κινήματος.
-- Παλεύουμε για:
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μαζί και ΕΓΣΣΕ και κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις Συμβάσεις.
  • Προστασία των ανέργων, επίδομα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των περικοπών και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδότες.
  • Ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σταμάτημα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια.
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

ΣΕΛΙΔΕΣ 2 - 3

Μακρύς ο κατάλογος των πνιγμένων μεταναστών στην Ιταλία
  • ΚΚΕ: Θύματα του καπιταλισμού, απόδειξη της σήψης του
  • ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ιταλίας, την ΕΕ και την εργατική αριστοκρατία

ΣΕΛΙΔΑ 19

Είναι μονόδρομος
Οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Ο συσχετισμός αρνητικός. Παρά το μέγεθος της επίθεσης, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα με δυσκολία κινητοποιούνται. Η δουλειά όμως με επιμονή και σταθερότητα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας είναι μονόδρομος. Ανοίγει τη μοναδική διέξοδο σωτηρίας για το λαό. Οι σημερινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (και αυτές που προηγήθηκαν) καθώς και η απεργία στις 23 Οκτώβρη είναι αναγκαία βήματα - σταθμοί σε αυτήν την κατεύθυνση. Η αναγκαιότητα ενός ισχυρού εργατικού κινήματος, ηγέτη της συμμαχίας των εργατών με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, γίνεται εμφανής από πολλές πλευρές. Η επικράτηση αποπροσανατολιστικών κατευθύνσεων σε λαϊκές κινητοποιήσεις που εγκλώβισαν λαϊκές μάζες στην αστική και μικροαστική επιρροή, η ενίσχυση εθνικιστικών και ρεφορμιστικών αντιλήψεων, η απογοήτευση και η αποστράτευση ως αποτέλεσμα και του ρόλου των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, κυβερνητικών, εργοδοτικών και ρεφορμιστικών, η υιοθέτηση αντιδραστικών συνθημάτων είχαν ευρεία επίδραση στην εργατική - λαϊκή συνείδηση, αποτελούν παράγοντες ενίσχυσης ενός αρνητικού συσχετισμού δύναμης. Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης είναι προϋποθέσεις για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής επίθεσης, να εκπαιδευτούν εργατικές - λαϊκές μάζες στη σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, να υπάρξουν ορισμένες επιτυχίες, έστω και μικρές. Είναι όμως και όρος για να αλλάξει ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ενάντια στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στα κόμματά τους και την εξουσία τους. Να χειραφετηθούν εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις από την αντίληψη ότι η λύση βρίσκεται στην εναλλαγή των κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης, να κατακτηθεί εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη του κινήματος, στη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να επιβάλλουν τη θέλησή τους όταν το αποφασίσουν. Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να αντιμετωπίζεται ο ρεφορμισμός, η προσπάθεια αξιοποίησης του κινήματος για την ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης στο έδαφος της αστικής εξουσίας όπως προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. Σε αυτόν το δρόμο μπορούν να μπαίνουν εμπόδια στην επιρροή της ναζιστικής φασιστικής δράσης σε εργατικά - λαϊκά στρώματα. Χρειάζεται ετοιμότητα και αποφασιστικότητα τόσο απέναντι στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής όσο και σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της δράσης του κινήματος.
Για τη διασύνδεση σχολών - επιχειρήσεων

ΣΕΛΙΔΑ 15
ΣΩΜΑΤΕΙΑ 7 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναποφάσισαν κινητοποιήσεις

ΣΕΛΙΔΑ 11
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Πεδίο κέρδους και ανταγωνισμών

ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9
ΒΙΕΤΝΑΜ
«Εφυγε» ο θρυλικός στρατηγός Γκιαπ
Σε ηλικία 102 ετών «έφυγε» χτες από τη ζωή ο θρυλικός Βο Νγκούεν Γκιαπ, στρατηγός του Λαϊκού Στρατού στον αγώνα ενάντια στους Γάλλους αποικιοκράτες και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.

ΣΕΛΙΔΑ 18
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Βαθαίνει η εμπορευματοποίηση

ΣΕΛΙΔΑ 11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου