Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;;;Πριν σε παραδώσω στον Μπογιόπουλο για τα περαιτέρω, έχω να σου πω δυο λόγια:

Ναι, καλά κατάλαβες ψηφοφόρε τής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης (...κόμμα), Χρυσή Αυγή. 
Σ' εσένα απευθύνομαι. 

Εσύ λοιπόν, που ντρέπεσαι-φοβάσαι να ομολογήσεις τι έκανες στις εκλογές,
εσύ που και προεκλογικά ντρεπόσουν-φοβόσουν να ομολογήσεις ότι ψηφίζεις Χρυσή Αυγή, 
ουδόλως είσαι παρασυρμένος απ' τους βρωμοναζίδες. 
Τους στηρίζεις ακριβώς γιατί είναι ο καθρέφτης τής συνείδησής σου. 

Μόνο που δεν 'μολογάς την αλήθεια στη γειτονιά σου, 
γιατί όπου κι όποτε τόλμησες και το έκανες, σε απομόνωσαν... 
Κι απομονωμένος, πού να βρεις ακροατήριο να κάνεις τη δήθεν απολίτικ προπαγάνδα σου, που πάντα καταλήγει σε φασιστοναζιστικούς ύμνους με μουσική υπόκρουση την αρχαία Ελλάδα;;;
Μέχρι στη μάντρα τής γειτόνισσας σκαρφάλωσες για να φωνάξεις ότι δεν είσαι χρυσαυγίτης, 
αλλά οι ύμνοι στα Ες-Ες, το Χίτλερ, το Μεταξά, τον Παπαδόπουλο και το θάνατος στα κόκκινα σκυλιά τούς κομμουνιστές, δεν λείπουν απ' το βρωμόστομά σου. 
Άσε που όπου πατήσεις το πόδι σου ανακατώνεις με ρουφιανιές όλον τον κόσμο, για να βάλεις στο χέρι τούς ανυποψίαστους (που καταπίνουν αμάσητα τα ρουφιανιλίκια σου σε βάρος αθώων) στη βάση τού διαίρει και βασίλευε, ώστε να βρίσκεις ακροατές για την καμουφλαρισμένη ή μη ναζιστοπροπαγάνδα σου...
 
Τώρα άρχισες και νέα ...κόλπα. 
Π.χ., τι τον θέλουμε τον πολιτισμό; Καλύτερα δε ζούσαμε όταν βγάζαμε νερό απ' τα πηγάδια μας και βλέπαμε τις νύχτες με λυχνάρια; Τι το θέλουμε το ρεύμα; Τα ηλεκτρικά ψυγεία; Τους γιατρούς;
Έτσι, ε; Λαμόγιο...
Το οικονομικό πρόγραμμα του φασισμού μάς μοστράρεις παλιόμουτρο. Ακριβώς αυτό!
Μούμια τού κερατά!  
Νομίζεις βρε παλιοτόμαρο, ότι θα στείλεις τούς υπόλοιπους να ζούνε σε συνθήκες Μεσαίωνα κι εσύ θα γλιτώσεις και θα περνάς καλύτερα; 
Κούνια που σε κούναγε ...κουνημένε.
Για φρόντισε να μάθεις για τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών...
Αυτή περιμένει εσένα και τους ομοίους σου, όταν πια οι αρχιναζίδες δεν θα έχουν ανάγκη την στήριξή σας.

Α, κι ένα τελευταίο. Γύρνα πλευρό να δεις κάνα άλλο ...όνειρο, 
γιατί η πρόσληψη που σου τάξανε οι αρχιναζίδες στο δημόσιο τομέα, δεν θα γίνει ποτέ. Σε δουλεύουνε κανονικότατα. Κατάλαβες ρουσφετολαμόγιο;;;

Και πάψε να τάζεις κι εσύ θεσούλες στο δημόσιο, 
γιατί σε βλέπω πασαλειμμένο με πίσσα και πούπουλα απ' αυτούς που παραμυθιάζεις...

Εδώ όμως τελειώνω εγώ και σε παραλαμβάνει ο Μπογιόπουλος. 
Περαστικά σου... 

Υπογραφή: 
Γκέλμπεση Καλή (συγγραφέας)

@@@@@@@@@@@@@@
            
           Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τα πεπραγμένα του ναζισμού. Για τα πεπραγμένα των «Ες – Ες», εδώ στην Ελλάδα, στη χώρα μας. Πάμε στην μαρτυρική Κάνδανο.

   Σήμερα είναι η επέτειος της σφαγής της Κανδάνου. Ξεκίνησε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου 1941. Η Κάνδανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης στο Νομό Χανίων, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, όπως και η σφαγή στο Κοντομαρί, ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».

   Η Κάνδανος είχε βομβαρδιστεί ήδη από την πρώτη μέρα της «Μάχης της Κρήτης», στις 20 Μάιου. Στις 24 Μάη, μετά από σφοδρή μάχη στο φαράγγι της Κανδάνου, σκοτώνονται πολλοί Γερμανοί. Παρότι η «Μάχη» τελειώνει στις 31 Μάιου, οι ναζί επιστρέφουν στο χωριό. Τη Δευτέρα 2 Ιούνη μετά από διαταγή του Γκαίρινγκ ξεκινά η ανείπωτη σφαγή, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα. Αρχίζει ο ανελέητος βομβαρδισμός του χωριού ενώ στη συνέχεια τμήματα του ναζιστικού στρατού μπαίνουν στο χωριό.
   Η Κάνδανος γίνεται ολοκαύτωμα. Οι ναζί συγκεντρώνουν κατά ομάδες τους κατοίκους και αρχίζουν οι εκτελέσεις. Οι περίπου 180 κάτοικοι της Κανδάνου δολοφονούνται, τα σπίτια τους πυρπολούνται, ακόμα και τα ζώα τους σφάζονται. Το μένος των ναζί είναι τέτοιο που αφήνουν και γραπτές αποδείξεις της θηριωδίας τους. Η Κάνδανος, όπως σωστά έχει καταγραφεί στην εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου», είναι «η μοναδική περίπτωση εγκλήματος πολέμου, όπου ο θύτης όχι μόνον αναγνωρίζει το έγκλημά του, αλλά το προπαγανδίζει προς παραδειγματισμό των υπολοίπων».
 
   «Προς παραδειγματισμό», λοιπόν, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ναζί τοποθετούν δύο πινακίδες - επιγραφές στις εισόδους της Κανδάνου από Χανιά και Παλαιόχωρα, γραμμένες στα γερμανικά και τα ελληνικά.
   Η πρώτη πινακίδα έγραφε: «Διά την κτηνώδη δολοφονία Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του μηχανικού από άνδρες, γυναίκες, παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του μεγάλου Ράιχ κατεστράφη την 3/6/41 η Κάνδανος εκ θεμελίων διά να μην επανοικοδομηθεί πλέον ΠOTE».
   H δεύτερη (ελαφρώς ανορθόγραφη) πινακίδα έγραφε: «Ως αντίποινον των άπω οπλισμένων πολιτών ανδρών και γυναικών εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων Γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάνδανος».
   Όμως το 1943 οι ναζί «φιλοτέχνησαν» και τρίτη - μαρμάρινη αυτή τη φορά - στήλη που ανέφερε: «Εδώ υπήρχε η Κάνδανος κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών».
Μοναδικά ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας αποτελούν οι φωτογραφίες του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Εδώ ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή στους εκτελεσμένους (Χριστίνα Λούπα, «Δείτε καρέ - καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler», http://tvxs.gr)
Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα του 2014. Αυτός με τη σβάστικα στο χέρι είναι ο Κασιδιάρης.
    Ο Κασιδιάρης, στις 20/4/2011, εξυμνούσε με άρθρο του στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» το «ανανεωτικό» και «πνευματικό κίνημα» του ναζισμού. Έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και οκλασικισμός θα υπερίσχυαν (…)».
   Αυτός που ανταλλάσει ναζιστικούς χαιρετισμούς με τους ομοϊδεάτες του (λέγοντας ότι πρόκειται για… «αρχαιοελληνικό» χαιρετισμό) είναι ο Μιχαλολιάκος.
 
   Ο Μιχαλολιάκος, στο άρθρο του για  τον Χίτλερ («Χρυσή Αυγή», τεύχος 26, Μάιος 1987), έγραφε:  «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (...) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»
 
   Ο ίδιος τύπος, ο Μιχαλολιάκος, στο βιβλίο του με τίτλο «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», παραληρεί υπέρ του ναζισμού. Εξυμνεί τα «WAFFEN SS» τα οποία αποκαλεί … «Μήνυμα Φωτεινό» στην Ελλάδα και την Ευρώπη! Γράφει (σελίδα 46): «Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί».
   Όποιος δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το «φωτεινό» (κατά Μιχαλολιάκο) μήνυμα του ναζισμού, όποιος αμφιβάλει τι κρύβεται πίσω από το «ρομαντικό» (κατά Κασιδιάρη) πνεύμα του «εθνικοσοσιαλισμού», όποιος συσχετίζει ανιστόρητα τον πατριωτισμό με τον αιμοσταγή και πατριδοκάπηλο εθνικισμό, ας ρίξει μια ματιά στην Κάνδανο. Και στο Κοντομαρί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου