Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας: ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ…



Ενισχύεται παραπέρα η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ, αποκτώντας ακόμη πιο αντιδραστικά και επικίνδυνα για τους λαούς χαρακτηριστικά. Βασικό εργαλείο, η «Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας» και εξειδικεύσεις της το «νότιο» και το «ανατολικό» σκέλος της, για τη διείσδυση ευρωενωσιακών μονοπωλίων στις πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
     Η ιμπεριαλιστική φύση της ΕΕ αποτυπωνόταν ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που υπερψήφισε και ο ΣΥΝ (πρόδρομος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ), το 1992, όπως και από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, το μετονομασμένο ευρωσύνταγμα.

 


….Το πρώτο τμήμα της ΕΠΓ αποτέλεσε το Νότιο σκέλος, που στοχεύει στις χώρες της ΝΑ Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Το 2009 η ΕΕ στο πλαίσιο της ΕΠΓ συγκροτεί και την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» (ΑΕΣ), το όχημα για διείσδυση της ΕΕ σε Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία. Διείσδυση που σχεδιάζεται σε βάρος των ανάλογων σχεδίων που εκπονούν τα ρωσικά μονοπώλια και η αστική Ρωσία.

….Πεδίο εφαρμογής του είναι η χρηματοδότηση της «κοινωνίας των πολιτών», «υπερασπιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου», δηλαδή σ' εκείνες τις ποικιλώνυμες ΜΚΟ, οργανώσεις, πολιτικές ομάδες, σε «υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (φασιστικές - ναζιστικές οργανώσεις σύμμαχοι της Χρυσής Αυγής, όπως ο «Δεξιός Τομέας» ή το κόμμα Σβόμποντα), που αποτελούν το «μακρύ χέρι» των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών, ώστε να στηρίζει τη δράση τους για... «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» (βλ. ανατροπή κυβερνήσεων και αντικατάστασή τους από «φίλους» της ΕΕ).

….Οι δραστηριότητες που χρηματοδοτεί συγχρηματοδοτούνται και από τρίτες χώρες «χορηγούς» (!), αλλά και από «εταιρείες, επιχειρήσεις και άλλες ιδιωτικές οργανώσεις και επιχειρήσεις». Ο προϋπολογισμός του για το 2007-2013 ανήλθε σε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ!

….Χαρακτηριστικά στοιχεία του Ταμείου αυτού είναι η «ανεξαρτησία δράσης του», δηλαδή η χρησιμοποίησή του ανεξάρτητα από τη συναίνεση των κυβερνήσεων των τρίτων χωρών για τις οποίες προορίζεται.
 

(Αυτά τα ολίγα αποτελούν αποσπάσματα από ένα εξαιρετικά ενημερωτικό άρθρο σε σχέση με την οργανωμένη δράση των μονοπωλίων προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και σε βάρος βεβαίως των λαών. Διότι ως γνωστό, τα συμφέροντα των μονοπωλίων είναι εντελώς και παντελώς αντίθετα απ’ αυτά των λαών. Άρα, η εξυπηρέτησή τους απαιτεί το σφαγιασμό των λαών… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου