Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ=ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ...ΓΛΕΝΤΙ !



                        Η …κηδεία και το …γλέντι!
Πέρα απ’ την ορθότητα ή όχι των θέσεων τού 19ου Συνεδρίου και των σχεδίων προγράμματος-καταστατικού, σημασία έχει και η εξέλιξη του καπιταλισμού. Θεωρητικά, ιστορικά, πράξη παρόντος, βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου μέλλοντος.
Κι αυτή η πράξη, π.χ. στην Ελλάδα, δεν βιώνεται απ’ όλον τον πληθυσμό το ίδιο. Η ρήση «όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε», παραπλανά. Αστοί και μεσοαστοί είναι εκτός καζανιού, άσχετα αν στην πορεία κάποιοι γίνουν γεύμα των μονοπωλίων που παραγιγαντώνονται. Οι υπόλοιποι, ναι μεν βράζουμε στο ίδιο καζάνι, μα σε διαφορετικούς βαθμούς. Φτωχοί άνεργοι, μικροαστοί άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι των 200-300 ευρώ, 500, 900, 1.500, 2.500, με ιδιόκτητο σπίτι ή όχι, με χρέη ή όχι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες που αντέχουν ακόμη, λιγότερο, καθόλου, ήδη φουνταρισμένοι, επιστήμονες, διανοούμενοι καλοβολεμένοι, μισοβολεμένοι, άνεργοι, ημιάνεργοι κλπ.
Είναι όλο εκείνο το «υλικό» που θα πραγματοποιήσει τη συνεργασία στη βάση. Την αδιαμφισβήτητα σωστή πολιτική συμμαχιών τού ΚΚΕ!
Πολύ δε περισσότερο που τάση είναι η προς τα κάτω ισοπέδωση για το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τού πληθυσμού, κι αυτό δεν αλλάζει με καμιά δύναμη. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο Είναι:
Α)Βαθιά νυχτωμένος. Θα υποστεί «άγριο» ξύπνημα.
Β)Πασοκοποιημένος. «Τσιμπάει» σε ταξίματα για ρουσφέτια (…ΔΕΞΙΑ, …ΑΡΙΣΤΕΡΑ, …ΦΑΣΙΣΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ).
Γ)Καλοβολεμένος «πασοκοποιημένος»:
«H Ελλάδα βουλιάζει; Εγώ μένω στον αφρό! Ένας αρχιτέκτονας, μαγαζάτορας, δημόσιος υπάλληλος, εκπαιδευτικός κλπ., σώνει το τομάρι του; Εγώ είμαι αυτός! …Μα για να επιπλεύσω Εγώ, πρέπει να σωθεί ο καπιταλισμός. Μόνο ν’ αποκτήσει λίγη ομορφάδα, να φάνε κι οι πεινασμένοι μια φασολάδα, μην πεθάνουν κι απ’ την πείνα. Οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια, τρώνε τρισεκατομμύρια; Αδιαφορώ. Φτάνει που βολεύομαι κι Εγώ. Γιατί να χαλάσει τώρα η σειρά; Βιομηχανίες, βαπόρια, βίλες, κότερα, επαύλεις, αμαξάρες, ελικόπτερα, τράπεζες αυτοί; Δουλίτσα, μεζονετούλα, εξοχικούλι, αμαξάκι, μηχανούλα, βαρκούλα και καταθεσούλα Εγώ! Μια χαρά!!! Οι άλλοι βέβαια δε θα έχουν πλέον ούτε χαρτόκουτο ν’ απαγκιάσουν. Ε, πάντα έτσι ήταν λίγο-πολύ. Τι να κάνω τώρα; Να κοντραριστώ για δαύτους με ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μονοπώλια, Ε.Ε. και τους ΣΥΝ αυτώ; Γιατί; Επειδή το 60% καταναγκάζεται σ’ επιβίωση-θάνατο επιπέδου 100-200 χρόνια πίσω; Αυτή είναι η ζωή. Δεν αλλάζει. Αιώνιος ο καπιταλισμός. Μόνο που το ΚΚΕ βάλθηκε να μου κάνει χαλάστρα τώρα στα δύσκολα. Αντί να συμμαχήσει με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΑΣΟΚΟΥΣ και ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΥΣ, να περάσει ο καπιταλισμός την στενωπό μην ξεβολευτώ Εγώ, σήκωσε μπαϊράκι! Με 4,50% και τολμάει να οραματίζεται ακόμη επανάσταση! Επειδή δηλαδή ψωμολυσσάνε 1.500.000 άνεργοι (ΚΑΙ Θ’ ΑΥΞΗΘΟΥΝ), τόσοι κι άλλοι τόσοι χαμηλόμισθοι και υποαπασχολούμενοι, πρέπει να χάσω κι Εγώ τη βολή μου;;; Αίσχος!!!»
Τι διακρίνουμε εδώ; Αυταπάτες... α) Μπόρα είναι, θα περάσει. β)Ρουσφετολογία, …χωρίς αντίκρισμα. γ)Μόνο εμένα δε θα καταβροχθίσουν οι καρχαρίες…
Αυταπάτες και συνειδησιακή διάβρωση μαζί. Ισχυρότατο(!!!) κράμα. Μπορεί να τους σύρει στην αντίδραση; Ναι, διότι αρνούνται να πιστέψουν ότι ο καπιταλισμός πέρασε στο τελευταίο στάδιο σήψης. Ότι αυτή είναι η εξέλιξή του. Ότι οικονομική γιατρειά για τους λαούς δεν παίρνει, ούτε(!) με …μεταμόσχευση. Ότι όλο και σκληρότερη βαρβαρότητα έχει να προσφέρει στους λαούς.
            Θρέφουν (καλλιεργούμενες) φρούδες ελπίδες, πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Χωρίς αυτές, θα ερχόντουσαν στα ίσα και σταράτα αντιμέτωποι με την αλήθεια και θ’ απέρριπταν τη μέχρι τώρα στάση ζωής τους. Θα έπαυαν και να υποκρίνονται πως δεν ξέρουν, ή δεν καταλαβαίνουν, τι λέει το ΚΚΕ.
            Εκ των πραγμάτων όμως, πρώτα θα πεθάνει η ελπίδα και μετά αυτοί. Στην κηδεία της λοιπόν, το ΚΚΕ πρέπει να είναι πανέτοιμο! Με τα χέρια γιομάτα χαμόγελα! Όχι βέβαια για να παρηγορήσει τούς πενθούντες, αλλά για να τους οδηγήσει στο …γλέντι!!!
            Για να είναι όμως το ΚΚΕ πανέτοιμο για την …κηδεία και το …γλέντι, οφείλει να προετοιμάζει τον πληθυσμό για τις εξελίξεις και απ’ τα πριν να έχει κανονίσει τις δουλειές του. Όλα τακτοποιημένα και ξεκαθαρισμένα. Αλίμονο, να έτρεχε πανικόβλητο την τελευταία στιγμή. Θα ήταν εγκληματικό(!!!) λάθος σε βάρος τής εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
            Δε θα διέφερε από συμμετοχή του σε κυβέρνηση εντός αστικών πλαισίων. Σε κυβέρνηση κράτους ιμπεριαλιστικού! (Δεν νοείται μικρό ή μεγάλο ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κράτος μη ιμπεριαλιστικό και σε μη ιμπεριαλιστική αλληλεξάρτηση, μεγαλύτερη ή μικρότερη).
            Σημαντικότατη(!!!) παρακαταθήκη εντέλει, αμύθητος πλούτος κληρονομιάς για το μέλλον τής ταξικής πάλης και τις επόμενες γενιές, η λεβέντικη(!!!), επαναστατική(!!!) άρνηση του ΚΚΕ στις …συνεργασίες και τις πρωθυπουργικές και υπουργικές καρέκλες που του …πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ…
            Πλήρωσε με τη μισή εκλογική δύναμή του; Μικρό το κακό. Θα ήταν μεγάλο, αν έχανε το επαναστατικό κομμάτι του. Γιατί αν το ΚΚΕ ενέδιδε, υπέκυπτε, στις τρομερές πιέσεις να καταντήσει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΣΥΝ αυτώ, ένα είναι σίγουρο: Θα κέρδιζε ψηφοφόρους αλλά θα έχανε τους επαναστάτες. Τους κομμουνιστές. Αυτοί, θα «έχτιζαν» το ΚΚΕ απ’ την αρχή, ακόμη κι αν τους είχαν κλέψει τα σύμβολα του κόμματος, το Ριζοσπάστη, τον «Περισσό» τελικά…
            Ευτυχώς όμως, το ΚΚΕ παραμένει επαναστατικό!!! Μαρξιστικό-Λενινιστικό!!! Υπάρχει για το λόγο που δημιουργήθηκε! Για να οργανώσει το λαό ν’ ανατρέψει τον καπιταλισμό, άρα να τον καθοδηγήσει στην επίτευξη τής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής επανάστασης (όταν έρθει η ώρα) και στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
            Για να είναι συνεπές όμως στις υποχρεώσεις του, δεν φτάνει η σωστή πολιτική του στην πράξη. Πρέπει και ν’ αποτυπώνεται ατόφια(!) στο πρόγραμμα και το καταστατικό του.
            Ε, λοιπόν, σεργιάνισα αράδα-αράδα τις θέσεις για το 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ, καθώς και τα σχέδια προγράμματος και καταστατικού, κι ένοιωσα απόλυτα ασφαλής! Δικαιωμένη, κατά μία έννοια!
Το κόμμα μου, το κόμμα των φτωχών εργατών που δεν έχουν να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους, είναι στα χέρια μου! Είναι δικό μου! Δικό μας! Των προλετάριων!!!
Ξέρετε πόσοι γινόμαστε ταχιά οι προλετάριοι; Η συντριπτική πλειοψηφία τού πληθυσμού. Κι αυτό θα προκύψει με τη βίαιη προλεταριοποίηση μικροεπαγγελματιών, επιστημόνων, διανοούμενων, αγροτών κλπ. Κι όλοι, μέσα από ανεργία, υποαπασχόληση, χαρατσοκέφαλα, φοροεπιδρομές, ακρίβεια και χρέη, με την ανατροπή τού καπιταλισμού μόνο τα δεσμά μας θα έχουμε να χάσουμε!
Και τι δεσμά…!!! Με φωτιά και σίδερο ενισχυμένα, γιατί ο καπιταλισμός μόνο με πόλεμο μπορεί να βγει προσωρινά απ’ τις απανωτές πλέον κρίσεις του.
Έχουν όμως οι φύλακες γνώση… Γυρνάμε τον άδικο πόλεμό «τους» μπούμερανγκ εναντίον τους, με το δίκαιο πόλεμό «μας»! Αυτόν τής σύγχρονης εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για την απελευθέρωσή τους απ’ τα καπιταλιστικά δεσμά!
Ζήτω το 19ο Συνέδριό μας που θα στείλει περήφανο χαιρετισμό στο 18ο!!!

Καλή Γκέλμπεση
(Συγγραφέας-ποιήτρια, μέλος τής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών)

Απ’ τον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο τού ΚΚΕ
Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (Πέμπτη 21-2-2013, σελίδα 19)

2 σχόλια:

  1. KAPITALIMZE OLUM!!!! UZUN KOMUNIST PARTISI 19 KONGRESI YASAMAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θάνατος στο καπιταλισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ζήτω το 19 συνέδριο του ΚΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Laura Pap

      KAPITALIMZE OLUM!!!! UZUN KOMUNIST PARTISI 19 KONGRESI YASAMAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θάνατος στο καπιταλισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ζήτω το 19 συνέδριο του ΚΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή