Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΝ... ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ...ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ... 

α) Απρόκλητη και βάρβαρη αστυνομική επίθεση με σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα και γκλομπ, δέχθηκαν οι αγωνιστές αγρότες που βρίσκονται για 9η μέρα στον κόμβο της Νίκαιας με τα αγροτικά μηχανήματά τους.

β) Εντείνει τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή η τρικομματική συγκυβέρνηση, η οποία αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση και των απεργών ναυτεργατών.

...ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...

α) ΚΚΕ: Μπλόκο Νίκαιας: Καταγγέλλει απρόκλητη και βάρβαρη αστυνομική επίθεση
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας.
Τώρα ο λαός πρέπει να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει για την επιβίωσή της.
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης».

β) ΚΚΕ: Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 
«Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών, φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης.
Δίπλα στους ναυτεργάτες πρέπει να σταθούν αποφασιστικά όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Ειδικά τα λαϊκά στρώματα των νησιών, που δεινοπαθούν και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές, δεν πρέπει να δεχτούν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα.
Αντίθετα, πρέπει να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τους μεγαλοαγρότες – καπιταλιστές. Ταλαιπωρία και βάσανο όλου του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Αυτή κλείνει στο λαό το δρόμο της ζωής. Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση. Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων!
Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Επiπλέον:

Το ΠΑΜΕ καλεί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά στις 9.30 το πρωί, της Τετάρτης. Παράλληλα, καλεί τους συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν την ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα των ναυτεργατών. Να βρεθούν στο πλευρό τους γιατί ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ. 
ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ:
ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ; ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Ή ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ;;;  

2 σχόλια:

 1. Yoldaslar merhaba-γεια σας συντρόφια.Σίγουρα όλοι μας πρέπει να προτιμούμε ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αλλά αυτό αυτό σημαίνει καθαρή συνείδηση και αγώνα ταξικό.Δυστυχώς για αυτούς δεν έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί τι ζούμε και τι θα ζήσουμε αν μείνουμε άπραγοι.Τίποτα δεν μας χαρίστηκε όλα ήταν κεκτημένα αγώνων και θυσιών πάντα με πρωτοπόρους τους κομουνιστές.Πρέπει πια εδώ που φτάσαμε να καταλάβουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας και δεν χρειάζεται φόβος,ανοχή,υποταγή.Μην περιμένουμε να μας σώσουν η να αγωνίζονται άλλοι για εμάς. Όλοι μαζί σωστά ταξικά στον αγώνα όχι θεατές πρωταγωνιστές της ζωής μας.Το να αφήνεσαι φτερό στον άνεμο σημαίνει ότι υπογράφεις την καταδίκη σου. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.Δεν υπάρχει άλλη λύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Laura Pap

  Yoldaslar merhaba!

  Σωστά!

  Κι όπως λες: ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αλλά αυτό αυτό σημαίνει καθαρή συνείδηση και αγώνα ταξικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή