Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΣ = συνώνυμο του ΦΘΟΡΟΠΟΙΟΣ = ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΣ


Πριν λίγο καιρό ο εκπρόσωπος Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, υπονομεύοντας ευθέως την απεργία ως μορφή πάλης, καλούσε σε άλλες μορφές κινητοποίησης στο όνομα του να διασωθεί το μεροκάματο.
(Π.χ., οι εργαζόμενοι ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ήλιο μ' ήλιο και ΠΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ έχοντας μια σφιχτή θηλιά στο λαιμό απ' την οποία να κρέμεται ένα καρτελάκι που θα γράφει: ΑΠΕΡΓΙΑ)
      
Προχτές, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκης τα έβαλε με την απεργία των ναυτεργατών, δηλώνοντας ότι «γεμίζει τον κόσμο αγωνία και ανασφάλεια» και προτρέποντας τους απεργούς να αντιληφθούν «το μέγεθος των προβλημάτων και να δείξουν καλή θέληση και να σκύψουν στα προβλήματα των αγροτών για να δουν ότι εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο. Καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές».
(ΠΡΟΣΟΧΗ μη γίνει κάνα λάθος: όχι των αγροτών στα μπλόκα τού αγώνα, αλλά των νεοτσιφλικάδων)

Την ίδια μέρα ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στους αγρότες του Ορχομενού, τους υποδείκνυε, απειλώντας τους ταυτόχρονα: «Ο αγώνας σας πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της ελληνικής κοινωνίας. Στο κολπάκι του κοινωνικού αυτοματισμού δεν θα πέσετε (...) Θα τους χτυπήσετε εκεί που τους πονάει και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνετε αυτό, με έξυπνο τρόπο, με εναλλακτικές σκέψεις».
(Π.χ., τι πιο έξυπνο απ’ το να μην αγωνίζεστε οργανωμένα, ώστε να μην έχει η κυβέρνηση πού να στείλει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν;;; Έτσι βρε, για να μουχλιάσουν τα ΜΑΤ!)

Ο ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΣ ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν στο εργατικό κίνημα είναι γνωστός. 
Γνωστές και οι «αμαρτίες» των δυνάμεών του που δραστηριοποιούνται στα συνδικάτα. 

Η ταχύτατη σοσιαλδημοκρατικοποίησή του και η προοπτική να βάλει στο χέρι την αστική διαχείριση τον αναγκάζει να πετάξει και το τελευταίο φύλλο συκής και να αποκαλυφθεί πλήρως.
 
Αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί απ' το κίνημα, κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να το φέρει στα μέτρα του, να το καταστήσει άνευρο, χειροκροτητή μιας μορφής διαχείρισης εξίσου αντιλαϊκής και αντεργατικής με τη σημερινή.

Αφού δεν μπορεί να αποτρέψει τους αγώνες που πυροδοτούνται απ' τη βαρβαρότητα του συστήματος που θέλει να διαχειριστεί, (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στον 902 gr)

8 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΕ!!!

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.

    ΘΑ ΝΟΣΤΑΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    Γεια σου συνάδελφε στην ανεργοαφραγκία με το χιούμορ σου!

    Σε διαβεβαιώ, ή μάλλον το ξέρεις πολύ καλά, ότι η ΠΑΣΟΚ...ΑΡΑ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ, οπόπε δε θα τη "νοσταλγήσουμε" καθόλου...
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ θ' ...απολαμβάνουμε για όσο το χρειάζεται ο καπιταλισμός εν Ελλάδι, το μόρφωμα ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝ ό,τι άλλο "κρύβεται" εκεί μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο, πως τον λες, "διαβρωτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ", στην εργατική γλώσσα μήπως λέγεται "πουστιά"; Για να μην παρεξηγηθώ, αυτή η πουστιά, δεν έχει καμία σχέση με την ομοφιλοφυλία.
    Εκείνο το τραγούδι που τραγουδούσε ο ακατονόμαστος σ' εκείνη την καλή ταινία του 1984 "ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ", για τα χρυσά κουτάλια της τότε ΕΟΚ,το θυμάστε; Ακούστε το πάλι
    http://www.youtube.com/watch?v=Xms2Uq1KhXQ
    και αν μπορείτε ξαναδείτε την ταινία, ταιριάζει με τις περιστάσεις, τότε ήταν η αρχή του ΠΑΣΟΚ, τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.
    Έτσι για να δουν οι νεότεροι τι έρχετε από την "αριστερά" στην κυβέρνηση, με την εξουσία στα μονοπώλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σορυ δεν έβαλα το link της ταινίας
    http://www.youtube.com/watch?v=MAR-OmOjGrM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ geranista

    Γειά σου γερανέ!
    Αν βρω χρόνο αύριο, θα το ψάξω, για δε θυμάμαι ποιο λες.
    Έχω ψιλιμπλέξει στα τρεξίματα αυτόν τον καιρό και δεν πολυμπαίνω και στο ίντερνετ.
    Θα ξεμπλέξω, πού θα πάει.
    Θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ελπίζεις ότι θα ξεμπλέξεις, σημαίνει ότι κάτι δεν κάνεις καλά!!!! ανεργοάφραγκε. Ζωή χωρις μπλεξίματα; Καλό μου φαίνεται. Το άλλο με τον ...Βέγγο το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ρε geranista, άσε με να παρηγοριέμαι ότι θα χαλαρώσω μια στάλα.

      Δίκιο έχεις...

      Και σήμερα, από νωρίς στο ποδάρι κατά Ευλπίδων μεριά και μόλις τώρα κατάφερα να βγάλω τα παπούτσια απ' τα ποδάρια μου.
      Κι είμαι και άνεργος...
      Φαντάσου νά 'χα και μεροκάματο...

      Καληνύχτα και καλά μας κουράγια.

      Διαγραφή
  7. Απάντηση και το ρολοϊ γράφει 00:30 της Τετάρτης πια, μετά από την Ευελπίδων, στο Σωματείο και μετά στην Λ.Ε. και στη συνέχεια ΔΣ στην Ένωση, πολύ απλά για να μην ...χαλαρώνω και με πάρει "πίσω" όπως λέμε εμείς οι οδηγοί.
    Φαντάσου ότι δεν θεωρούμαι ΑΝΕΡΓΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή