Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ = ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ




Στα σχεδόν 70 χρόνια της σοσιαλιστικής ιστορίας του, χάρη στα μεγάλα πλεονεκτήματα της σοσιαλιστικής οργάνωσης της οικονομίας του, είχε κάνει τεράστια βήματα,  
όχι μόνον στην ανάπτυξη των οικονομικών υποδομών του (υδροηλεκτρικά φράγματα, εξορυκτική βιομηχανία, μηχανοκατασκευές, κλωστοϋφαντουργία κ.ά.), εργασία και σιγουριά για το μέλλον, 
αλλά και στον τομέα της μόρφωσης και του πολιτισμού, ξεπερνώντας καθυστέρηση αιώνων, εξαλείφοντας τον αναλφαβητισμό, παρέχοντας πλήρη και δωρεάν μόρφωση στα παιδιά.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά την ανατροπή τού σοσιαλισμού, κι αφού η χώρα πέρασε κι από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, 
ο καπιταλισμός ρίχνει τα παιδιά των φτωχότερων εργατικών λαϊκών στρωμάτων στη σκληρή εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, στην αμορφωσιά.

Το μέλλον τέτοιων παιδιών δεν είναι άλλο παρά η μετανάστευση (νόμιμη ή παράνομη) στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, 
όπου ήδη βρίσκονται - σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις - από 1 έως 2 εκατομμύρια Τατζίκοι, που ρίχνονται στις βαρύτερες, πιο ανθυγιεινές και κακοπληρωμένες εργασίες.

(Διαβάστε όλο το άρθρο στην τελευταία σελίδα ΕΔΩ 16\17-3-2013)

5 σχόλια:

  1. Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι ποτίζουν τους λαούς και είναι σε καταστολή. Και βιομήχανοι και εφοπλιστές να ήταν όλοι πάλι κάτι θα καταλάβαιναν.Ποτέ δεν είναι αργά να ανοίξουν μάτια και αυτιά. Ο καπιταλισμός μας έφερε τόσες συμφορές,τόση εξαθλίωση,τόση εκμετάλλευση.Απάνθρωπες οι συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά.Ο αντικομουνισμός γιγαντώνεται,η τρομοκρατία επίσης.Ζούμε ένα θρίλερ.Τώρα πριν είναι αργά πρέπει να αγωνιστούμε για το δίκιο μας.Για όλα αυτά που είναι απολύτως φυσιολογικά για μια ζωή αξιοπρεπή.Δεν είναι δυνατόν να βασιλεύει το παράλογο και το άδικο.Δεν μας τιμά σαν ανθρώπους να μένουμε αμέτοχοι σε αυτόν τον κυκεώνα.Όλοι μαζί μπορούμε να τους αντισταθούμε, να τους ανατρέψουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή. Τι άλλο πρέπει να ετοιμάσουν και να μας σερβίρουν.Εμείς τους επιτρέπουμε να παίζουν με την νοημοσύνη μας και την ζωή μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό το όλοι για έναν,και ένας για όλους.Ότι η αδιαφορία τσακίζει. Όταν βλέπεις το σπίτι του διπλανού σου να καίγεται περίμενε και το δικό σου.Μην περιμένετε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μόνο οι κομουνιστές.Συσπειρωθείτε μαζί τους,αγωνιστείτε μαζί τους.Τίποτα δεν χαρίζετε. Όλα τα άλλα δυστυχώς είναι μόνο λόγια.Καθημερινά το ΚΚΕ δικαιώνεται σε ότι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι ποτίζουν τους λαούς και είναι σε καταστολή. Και βιομήχανοι και εφοπλιστές να ήταν όλοι πάλι κάτι θα καταλάβαιναν.Ποτέ δεν είναι αργά να ανοίξουν μάτια και αυτιά. Ο καπιταλισμός μας έφερε τόσες συμφορές,τόση εξαθλίωση,τόση εκμετάλλευση.Απάνθρωπες οι συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά.Ο αντικομουνισμός γιγαντώνεται,η τρομοκρατία επίσης.Ζούμε ένα θρίλερ.Τώρα πριν είναι αργά πρέπει να αγωνιστούμε για το δίκιο μας.Για όλα αυτά που είναι απολύτως φυσιολογικά για μια ζωή αξιοπρεπή.Δεν είναι δυνατόν να βασιλεύει το παράλογο και το άδικο.Δεν μας τιμά σαν ανθρώπους να μένουμε αμέτοχοι σε αυτόν τον κυκεώνα.Όλοι μαζί μπορούμε να τους αντισταθούμε, να τους ανατρέψουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή. Τι άλλο πρέπει να ετοιμάσουν και να μας σερβίρουν.Εμείς τους επιτρέπουμε να παίζουν με την νοημοσύνη μας και την ζωή μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό το όλοι για έναν,και ένας για όλους.Ότι η αδιαφορία τσακίζει. Όταν βλέπεις το σπίτι του διπλανού σου να καίγεται περίμενε και το δικό σου.Μην περιμένετε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μόνο οι κομουνιστές.Συσπειρωθείτε μαζί τους,αγωνιστείτε μαζί τους.Τίποτα δεν χαρίζετε. Όλα τα άλλα δυστυχώς είναι μόνο λόγια.Καθημερινά το ΚΚΕ δικαιώνεται σε ότι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Laura Pap
    Γεια σου κοπελιά.
    Τα είπες όλα και μάλιστα δυο φορές.
    Αχ... Τρέφουν ακόμη αυταπάτες πως είναι μπόρα που θα περάσει.
    Δυστυχώς...
    Όσο για εμάς, ό,τι μπορούμε κάνουμε. Πολλές φορές μάλιστα, υπερβαίνουμε κατά πολύ και τις δυνάμεις μας.
    Κι επιμένουμε ως γνωστό, να δίνουμε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ σύντροφε
    Πριν καιρό είχες πρόβλημα με το ότι δεν ανανεωνόταν η θεματολογία του μπλογκ σου στα άλλα μπλογκ. Πώς το αντιμετώπισες; Δυστυχώς εδώ και 2 μέρες εχω κι εγώ το 'ιδιο πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

    Απλά, ...δεν το αντιμετώπισα σύντροφε.
    Μόνο του ...αντιμετωπίστηκε.
    Επομένως, ούτε ξέρω γιατί είχε συμβεί, ούτε και γιατί έπαψε να συμβαίνει.
    Επιπλέον, δεν αφορούσε μόνο τούτο το μπλογκ.
    Απ' ό,τι θυμάμαι αφορούσε κι άλλα. Ένα απ' αυτά ήταν και το μπλογκ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Α, και το μπλογκ ΤΕΡΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ θυμάμαι.
    Ό,τι καταλαβαίνεις, καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή