Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ή….

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ 

Δεν είναι η πρώτη φορά που θ’ αναφερθώ στον λόγο συστράτευσής μου με το ΚΚΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διευκρινίζω ότι είμαι Μαρξίστρια-Λενινίστρια, ή τουλάχιστον το προσπαθώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνω κομμουνίστρια, ή τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι, να γίνω.
Είναι όμως η πρώτη φορά που τινά τρόπον θα εξιστορήσω πώς έφτασα στο ΚΚΕ, γιατί σταθεροποιήθηκα πολιτικά/κομματικά στο ΚΚΕ, γιατί συνεχίζω και θα συνεχίσω να παραμένω στρατευμένη σ’ αυτά που το ΚΚΕ πρεσβεύει. Επιπλέον, γιατί ειδικά σήμερα απαιτείται η όσο το δυνατόν μαζικότερη συστράτευση τής φτωχολογιάς με το ΚΚΕ. Κι ως γνωστόν, φτωχολογιά δεν είναι μόνον οι φτωχοί εργάτες τού χεριού, αλλά και του πνεύματος. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, λογοτέχνες. Ακόμη, ταλαίπωροι μικροεπαγγελματίες του αγρού και της πόλης, κλπ.
            Γεννήθηκα σε μια φτωχογειτονιά με χωματόδρομους ή πιο σωστά καρόδρομους. Λίγο-πολύ εκεί στην πετρώδη άκρη τής πόλης, όλοι μέσα στην φτώχεια βράζαμε, σε διαφορετικούς βαθμούς Κελσίου βέβαια.
Μόνο οι πεθαμένοι όμως δεν κουνούν ρούπι, κι έτσι είδα κι άλλες γειτονιές. Εντελώς διαφορετικές απ’ τη δική μας. Βρέθηκα και σ’ άλλες πόλεις, σ’ άλλες περιοχές. Είδα πλουσιόσπιτα, καλοβολεμένους, καλοταϊσμένους, καλοντυμένους… Σαφώς, αυτοί μειοψηφούσαν σε αριθμό, συγκριτικά με την φτωχολογιά. Κι ήμουν δεν ήμουν τότε στο έμπα τής εφηβείας.
Μοιραία, αναρωτήθηκα, πώς γίνεται κάποιοι λίγοι να έχουν τόσα πολλά, την στιγμή που οι πολλοί διέθεταν τόσα λίγα κι ας δούλευαν σαν σκλάβοι. Η συνείδησή μου ξεσηκώθηκε. Γιατί να υπάρχει αδικία στον κόσμο;
Ύστερα, «ανακάλυψα» τους ακόμη λιγότερους. Τους κεφαλαιοκράτες. Κατάλαβα δηλαδή ότι το άνοιγμα της ψαλίδας ήταν ακόμη μεγαλύτερο, ανάμεσα σε αυτούς που δούλευαν σαν σκλάβοι και σ’ αυτούς που απολάμβαναν τα κόπια των σκλάβων. Ήμουν δεν ήμουν τότε στο πλησίασμα της κορύφωσης της εφηβείας μου. Η συνείδησή μου παραξεσηκώθηκε. Γιατί να υπάρχει αδικία στον κόσμο;
Ήδη έχει μεσολαβήσει και η χούντα, η φασιστική δικτατορία 1967-1974, η οποία έκανε θεόρατο το άνοιγμα της ψαλίδας, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στη συνείδησή μου. Γιατί να υπάρχει αδικία στον κόσμο;
Ε, τούτη η διαφωνία μου με την αδικία, ήταν και η βάση που γενικότερα με χαρακτήριζε ως άνθρωπο απ’ τα μικράτα μου κιόλας. Ως φυσιολογικό άνθρωπο, με τα λάθη μου, με τα σωστά μου, με τις αδυναμίες μου και με τα τρανά μου.


Κάπως έτσι, κι αλλιώς δεν γινόταν αφού διαφωνούσα με την αδικία απ’ οπουδήποτε κι αν προερχόταν, βρέθηκα στις γραμμές τού ΚΚΕ και υπήρξα επί 18 περίπου χρόνια, πρώτα μέλος τής ΚΝΕ και μετά μέλος τού ΚΚΕ, ώσπου διαγράφτηκα από μετέπειτα …ανανήψαντες που φυσικά πέρασαν απέναντι απ’ το ΚΚΕ…
Ε, και λοιπόν; Τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι εγώ θα έπρεπε να στραφώ ενάντια στο ΚΚΕ; Κι αυτό βεβαίως θα μπορούσε να συμβεί, αν το ΚΚΕ δεν ήταν Μαρξιστικό-Λενινιστικό κόμμα. Επαναστατικό κόμμα!
            Στα 18 χρόνια λοιπόν οργανωμένης ταξικής πάλης μέσα απ’ τις γραμμές τού ΚΚΕ, κέρδισα αμύθητους θησαυρούς γνώσης. Τόσους, που αν δεν ήμουν οργανωμένη θα χρειαζόμουν δυο ζωές για να τους αποκτήσω. Κι αφού λοιπόν πήρα τόσες και τόσο γερές βάσεις, στα επόμενα χρόνια κέρδισα ακόμη περισσότερους αμύθητους θησαυρούς γνώσης. Τόσους, που αν δεν συνέχιζα να πορεύομαι κάτω απ’ το λάβαρο του ΚΚΕ, θα χρειαζόμουν δέκα ζωές για να τους αποκτήσω.  
Ποια η σημαντικότερη γνώση που κέρδισα; Μα η διαλεκτική σκέψη. Εκείνη που αφορά την καθημερινότητα. Πώς δηλαδή ν’ αγωνίζομαι για την καθημερινότητά μου κόντρα στους καιρούς, κάτι στο οποίο με βοήθησε επίσης και η μελέτη τής ιστορίας των ταξικών αγώνων, καθώς και ο Ριζοσπάστης. Αυτό το στέρεο γιοφύρι των πολλών με το Κόμμα!


            Ομολογουμένως όμως, δεν είναι μόνο η τιμημένη ιστορία τού ΚΚΕ που με διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να προδώσει τις προσδοκίες μου. Δεν είναι μόνο οι εκατόμβες νεκρών που έχει δώσει στον αγώνα για την λευτεριά τής πατρίδας και του λαού μας, ούτε μόνο οι πολλαπλάσιοι βασανισμένοι, φυλακισμένοι, σακατεμένοι για τους ίδιους λόγους. Είναι και η σύγχρονη συνέπειά του. Είναι και οι σύγχρονες θυσίες των κομμουνιστών, που τις πληρώνουν και με μακροχρόνια ανεργία. Είναι όμως και το πρόγραμμά του και το καταστατικό του (19ο Συνέδριο),  που αποδεικνύουν την πλήρη ωριμότητά του και τον σταθερό στρατηγικό στόχο του που δεν τον αλλάζει κατά το δοκούν...


Κι ας με συγχωρέσουν οι λαθολόγοι… που γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου τον «πόνο» τους να με …συνετίσουν κουνώντας μου το δάχτυλο για κάποια λάθη τού ΚΚΕ στις πλέον σκληρές εποχές, αλλά και στις πιο σύγχρονες συνθήκες όπως π.χ. η άδικη διαγραφή μου.  Άλλωστε, μόνο οι νεκροί δεν λαθεύουν. Οι ζωντανοί, έρχονται στιγμές που λαθεύουν. Φτάνει να μην προδίδουν! Άλλο πράμα το λάθος, κι άλλο η προδοσία. Και για προδοσία, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές! Ούτε καν με χαλκευμένες κατηγορίες…


            Στα καθ’ ημάς λοιπόν κι ενόψει των εκλογών τής 7ης Ιούλη:
ΝΑΙ στην υπερψήφιση του ΚΚΕ, γιατί εκτός απ’ τον στρατηγικό του στόχο, αυτόν δηλαδή για τον οποίο δημιουργήθηκε πριν εκατό χρόνια, καλείται να υπηρετήσει κι έναν παροδικό/ενδιάμεσο. Εκείνον τής ισχυρής Λαϊκής/Εργατικής Αντιπολίτευσης. Ο λόγος γνωστός και σοβαρός, μια κι η αλήθεια βοά, κι άνθρωπο να καμώνεται το αντίθετο δεν αντάμωσα στο διάβα μου.
Ποια είναι όμως η αλήθεια που βοά;
Όποιος κι αν αναλάβει στις 8 Ιούλη τη διακυβέρνηση της χώρας, ακόμη κι ως αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα συγκυβερνά με όλους πλην τού ΚΚΕ…
Μ’ άλλα λόγια, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις 8 Ιούλη, δεν θα έχει απέναντί της αντιπολιτευόμενο κόμμα, πλην του ΚΚΕ. Δεν θα έχει απέναντί της αντιπολιτευόμενους βουλευτές, εκτός από τους κομμουνιστές.
Α, κι αν τυχόν ακούγονται τίποτα ουρλιαχτά αντιπολίτευσης απ’ τ’ άλλα κόμματα, θα είναι τύπου «νερό-ύδωρ», «αέρας-άνεμος», «γυναίκα-γυνή», «άντρας-ανήρ» και πλείστα άλλα τέτοια υποτίμησης της νοημοσύνης των φτωχών ψηφοφόρων, που θα συνεχίσουν να στενάζουν κάτω απ’ τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.
            Εν κατακλείδι, ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΚΕ, Ή ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΤΗΣ;
Απαντώ με το χέρι στην καρδιά, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΗ, ΚΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ και! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ!
Αυτός είναι ο μονόδρομος των ανθρώπων του μόχθου! Ένας μονόδρομος με συνέχεια και συνέπεια, ώσπου οργανωμένα η μεγάλη λαϊκή οικογένεια, όλοι εμείς που ανήκουμε στην φτωχολογιά, με πρωτοπόρους τους φτωχούς κομμουνιστές και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, να γυρίσουμε αποφασιστικά τον τροχό τής ζωής. Τόσο αποφασιστικά, ώστε να νοιώσουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους άπαντες οι κανάγιες, πολιτικοί και εκμεταλλευτές τού λαϊκού ιδρώτα. Κι αναφέρομαι βεβαίως στα ντόπια μα και τα ξένα σκυλιά που οφείλουμε να ξεδοντιάσουμε πριν είναι πολύ αργά… Διότι ως γνωστόν, έρχονται καιροί ακόμη δυσκολότεροι, επικίνδυνοι και πονηροί… με σκοπό να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ…, διότι νέα συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση είναι καθ’ οδόν…
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ λοιπόν, Ή ΞΑΝΑ ΣΚΥΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ;;;;

Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

(...Και τώρα, δικαίως καμπόσοι θ' αναρωτηθούν: Μυθιστορία ή ιστορία είναι αυτό που έγραψες Καλή; Κι εγώ οφείλω ν' απαντήσω αυθόρμητα. Απαντώ λοιπόν:
Ό,τι και νά ‘ναι, έπρεπε και θα μπορούσε να είναι πολλές περισσότερες σελίδες Α4, ώστε να προσφέρει στον αναγνώστη πολλές επιπλέον συγκινήσεις ή λόγους για αντιδράσεις. 
Δεσμεύομαι πάντως, πρώτα ο λαός φυσικά, να το πλουτίσω κάποια στιγμή μετά τις εκλογές, γιατί τώρα με πιέζει άκαρδα ο χρόνος.
Στην προκείμενη όμως, ουδεμία σημασία έχει αν πρόκειται για μυθιστορία ή ιστορία.
Άλλωστε, οι λογοτέχνες που σέβονται το εαυτό τους, βουτάνε την πένα τους στην ίδια τη ζωή, χωρίς ωραιοποιήσεις και δίχως ισοπεδώσεις, προσαρμόζοντας και την μυθοπλασία αναλόγως.
Εκείνο επομένως που έχει σημασία κι εξαιρετική αξία στην προκείμενη, είναι το εξής και μοναδικό αληθινό δίλημμα:
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΥΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ;;;;)



Καλό κόκκινο βόλι! φίλοι και σύντροφοι!

Καλό κόκκινο βόλι! σ’ όλους που δεν νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους!

Καλό κόκκινο βόλι! στην περήφανη φτωχολογιά!

Καλό κόκκινο βόλι! στα νιάτα! στη νεολαία που στενάζει με μισθούς και μεροκάματα ελεημοσύνης ζητιανιάς…

Καλό κόκκινο βόλι! στα περήφανα γηρατειά! που νοιάζονται για τα εγγόνια τους! για τα νιάτα και το μέλλον τους!

Καλό κόκκινο βόλι! στους γονιούς που ψηφίζουν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ!
ΤΙΜΗΜΕΝΟ για το παρελθόν και το παρόν του!
ΤΙΜΗΜΕΝΟ για τον λόγο που δημιουργήθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου