Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Όταν και(!) εν μέσω πανδημίας το λειτούργημα γίνεται κακούργημα…


Λένε ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα.
Ναι, έτσι πρέπει να είναι, αλλά δυστυχώς πολλοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές από λειτούργημα την μετατρέπουν σε …κακούργημα, μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα κατά την υπηρέτηση ξένων προς το λαό συμφερόντων, κι επομένως κατά συνέπεια κυριολεκτικά ξένα και προς την ίδια την πατρίδα…
Κι αυτό ισχύει για όλες τις πατρίδες και όχι μόνο για τη δική μας, την Ελλάδα. 
Τρανό παράδειγμα η απάντηση προς αυτούς, τούς δήθεν λειτουργούς τής δημοσιογραφίας, ενός γιατρού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τού πολέμου ενάντια στην πανδημία και υπέρ τής δημόσιας υγείας γενικότερα.


Απάντηση Ηλ. Σιώρα για το «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ!» των δημοσιογράφων
(Ορισμένα αποσπάσματα)
«…………………………………………………………………………………………………………
…………Δεν βρέθηκαν (τα …παπαγαλάκια) ποτέ στο δικό μας «χαράκωμα» κι έτσι, δεν τους αφορά η αγωνία του γιατρού, της νοσηλεύτριας, της καθαρίστριας, του τεχνικού, που μπαίνουν στο δωμάτιο του ασθενή με τον κορονοιό και δεν ξέρουν πως θα γυρίσουν στις οικογένειές τους

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ που διαθέτουμε ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ και για να θεραπεύσουμε, αλλά και για να αγωνιστούμε!..........................
………………………………………………………………………………………………
…………………Είναι οι ίδιοι που και στη δύσκολη ώρα τους απεχθάνονται αναμονές ωρών στα ΤΕΠ παρέα με το «λαουτζίκο» και πάντα βρίσκουν κυβερνητική ή «υπηρεσιακή» δίοδο εισαγωγής στις κρατικές ΜΕΘ.

Όμως, καθώς εμείς οφείλουμε πάντα να γυρνάμε στο κυρίως θέμα – δηλ. στον άρρωστο – δεν έχουμε χρόνο να ξανασχοληθούμε μαζί τους! Καθείς εφ’ ω ετάχθη.
16-4-2020

Υ.Γ.: την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, στηνόταν από την κυβέρνηση μουσική εκδήλωση (με ισχυρές προσωπικές πιέσεις σε μέλη τής ορχήστρας της ΕΡΤ) στο προαύλιο του Ευαγγελισμού… «προς τέρψην των ηρώων»!!!

Δεν περισσεύει, φαίνεται, η ΝΤΡΟΠΗ γι’ αυτούς που ξεγελούν με φιέστες κείνους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ όπως οι εξειδικευόμενοι Λοιμωξιολογίας, Κλινικής Μικροβιολογίας, Επεμβατικής Ακτινολογίας….» 

(Υπογραφή)
Ηλίας Σιώρας
Διευθυντής Καρδιολογίας
Γεν. Γραμματέας ΕΙΝΑΠ
Πρόεδρος ΔΣ του Σ.Ε.Ν. Ευαγγελισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΗΛ. ΣΙΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η λέξη «παπαγαλάκια» δεν ειπώθηκε από τον κ. Σιώρα. Την έγραψα όμως προς διευκόλυνση των αναγνωστών, οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει… και το διαπιστώνουν βλέποντάς τους στις τηλεοράσεις, ακούγοντάς τους στα ραδιόφωνα, διαβάζοντάς τους στις εφημερίδες. Σαφέστατα δε, ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές υπάρχουν και κάποιες λίγες φωτεινές εξαιρέσεις που προς τιμή τους βαστάνε τιμητικά το ταμπούρι τους και δεν καταντούν …παπαγάλοι και …μαϊμούδες.
                                                                     Καλή Γκέλμπεση

Διευθυντής Καρδιολ
Γεν. Γραμματέας ΕΙΝΑΠ
Πρόεδρος ΔΣ του Σ.Ε.Ν. Ευαγγελισ
Απάντηση Ηλ. Σιώρα για το «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ!» των δημΔΔΔΔ



1 σχόλιο:

  1. Η καθεστωτική "δημοσιογραφία"
    δεν είναι τίποτε άλλο
    παρά ένα "δελτίο τύπου" της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή