Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;;;



Το περίεργο είναι ότι κάποιοι απ’ τους απολυμένους τού Ριζοσπάστη, θεωρούν ότι ανήκουν σε ανώτερη φυλή, και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να τους συμπεριφέρεται ο καπιταλισμός όπως στην πλέμπα…



Επειδή όμως δεν έχουν τα κότσια και τη θέληση να στραφούν ενάντια στον καπιταλισμό, στρέφονται ενάντια στο ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη…



Τι απαιτούν συνεπώς αυτοί οι εργαζόμενοι που θεωρούν ότι ανήκουν σε ανώτερη φυλή;



Απαιτούν να κόψουμε εμείς, …η πλέμπα, το λαιμό μας, να βρούμε λεφτά να τους καλοπληρώνουμε. Δηλαδή να μην απολυθούν.



Απαιτούν δηλαδή απ’ τους πεινασμένους να τους ταΐζουν και να τους καλοταΐζουν μάλιστα.

Γελοιότητες; Το λιγότερο…
================

Καλώς ή κακώς λοιπόν, διαβάζοντας στο neyrospastis.wordpress.com. το κείμενο με τίτλο Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, μπήκα στον πειρασμό ν’ απαντήσω.


Αυτό το σχόλιό μου παραθέτω παρακάτω, δηλώνοντας με κάθε συνείδηση ότι νοιώθω απαίσια που τόσα και τόσα χρόνια τέτοιοι άνθρωποι μ’ ενημέρωναν μέσα απ’ το Ριζοσπάστη.


Νοιώθω απαίσια που το κόμμα μου, το κόμμα τής εργατικής τάξης, διατηρούσε στην εφημερίδα μου, στην εφημερίδα τής εργατικής τάξης, δημοσιογράφους τέτοιου ήθους.

           

Ο Ριζοσπάστης δεν είναι καμιά αστικοφυλλάδα όπου εκεί μπορεί να εργάζεται κάθε καρυδιάς καρύδι. 
Δεν το ήξεραν αυτό οι υπεύθυνοι; Πώς τους προσέλαβαν εκεί; Με ποια κριτήρια;



Μωρέ, σε ολόμαυρες εποχές, χαρτί έκδοσης του Ριζοσπάστη ήταν τα κορμιά των κομμουνιστών και μελάνι το αίμα τους. Ποιος δεν το ξέρει αυτό;


Κι αν ξαναχρειαστεί, πάλι έτσι θα ξαναγίνει.


Ξέρετε γιατί;


Γιατί νόμος είναι το δίκιο τού εργάτη!



Ό,τι και να κάνουν λοιπόν αυτοί που στρέφονται ενάντια στο ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη,

όσες βρωμιές και να χρησιμοποιήσουν,

ακόμη κι αν τα οικονομικά τού ΚΚΕ δεν επιτρέπουν να πληρωθεί κανένας εργαζόμενος πλέον,

ο Ριζοσπάστης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί με χαρτί τα κορμιά μας και μελάνι το αίμα μας…


=================

Ακολουθεί το σχόλιό μου στο λίβελλο του neyrospastis.wordpress.com.



"Απολύονται απ' το Ριζοσπάστη εργαζόμενοι που δούλευαν 25-30 συνεχόμενα χρόνια εκεί;;; Τι λες βρε παιδί μου.

Εγώ και χιλιάδες άλλοι σαν κι εμένα, μετράμε δεκάδες απολύσεις στην εργασιακή μας πορεία, γιατί αγωνιζόμασταν ενάντια στις ορέξεις τής εργοδοσίας πρόσωπο με πρόσωπο, ενάντια στον ίδιο τον καπιταλισμό.

Κι αν κάνουμε προσθαφαίρεση, τον περισσότερο καιρό ήμασταν (είμαστε και σήμερα) στην ουρά τής ανεργίας. Κι ούτε είδαμε ποτέ μισθό 1.400 ευρώ!



Ναι, συμφωνώ να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι κομματικοί του Ριζοσπάστη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, επειδή είχαν φτιάξει εκεί μια σοσιαλιστική νησίδα καλοπέρασης και καλοβολέματος των εργαζομένων.



Μόνο που στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν εντέλει σοσιαλιστικές νησίδες, παρά πολύ προσωρινά, ώσπου να βουλιάξουν μέσα του, με καπιταλιστική κρίση ή μη.



Ξέρεις φίλε, εσύ που έγραψες αυτό το κείμενο, τι εντύπωση μου δίνεις;

Του μικροαστού που ο καπιταλισμός τάιζε καλά και τώρα τον ρίχνει εκεί που πάντα βασανιζόταν η φτωχή εργατιά.

Κι ο μικροαστός διαμαρτύρεται και σκίζει τα ιμάτιά του, γιατί τόσα χρόνια μια χαρά έκλεινε τα μάτια μπρος στην ανεργία και την φτώχεια των άλλων, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζεται το δικό του καλοτάισμα.



Είμαστε 1.500.000-2.000.000 άνεργοι, άφραγκοι και χωρίς 25-30 χρόνια καλοπληρωμένης δουλειάς πριν.

Λέξη δε λέτε γι' αυτό! Δεν έχετε καν τη διάθεση να συνδέσετε την ανεργία μας με την πραγματική της αιτία. Τον καπιταλισμό και την καπιταλιστική κρίση. Γιατί;;;



Εύκολη η απάντηση.

Για να κρύψετε ότι και η δική σας απόλυση, η ανεργία σας σήμερα, οφείλεται ακριβώς στην ίδια αιτία.

Συνεπώς για να προβοκάρετε το ΚΚΕ, με την ελπίδα ότι έτσι δίνετε εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να πείσετε ότι θα καταντήσετε οι καλύτεροι υποστηρικτές του μέσα από τα αστικά τους ΜΜΕ.



Σας καταλαβαίνω. Σας είχε μάθει το ΚΚΕ στην καλοπέραση και τους καλούς μισθούς, την ίδια στιγμή που εμείς φτύναμε αίμα να μαζέψουμε οικονομική ενίσχυση για το ΚΚΕ, που ένα μέρος της κατέληγε στους καλούς μισθούς σας κι εξασφάλιζε τη μονιμότητά σας...



Συγνώμη, αλλά το κείμενό σας εδώ, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο να σας χαϊδέψω τ' αυτιά.



Τι να πω... Ντροπή σας; Δε νομίζω ότι έχετε διάθεση και δυνατότητα να νοιώσετε ντροπή.



Γι' αυτό θα σας αποκαλύψω κάτι που θα σας στενοχωρήσει.

Κανείς από εμάς που βιώνουμε άγρια στο πετσί μας τον καπιταλισμό, δεν ενδιαφέρεται για τα όσα διατυμπανίζετε, για τα όσα βρωμερά εκσφενδονίζετε ενάντια στο τιμημένο ΚΚΕ.



Όσα τερτίπια και να κάνετε, όσα μπλογκς και να φτιάξετε για να περιφέρνετε το μυξόκλαμά σας, συμμάχους στους ανεργοάφραγκους για να στρέψετε ενάντια στο ΚΚΕ, δε θα βρείτε.


Θα βρείτε βέβαια στα σαλόνια των διαχειριστών τού καπιταλισμού ή και των ίδιων των καπιταλιστών.

Συνεχίστε λοιπόν, αφού σας εκφράζει μια τέτοια κατάντια."



(Διαβάστε περισσότερα στον Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 3-3-13, σελίδα 2)

13 σχόλια:

  1. Φίλε κάτι ξέχασες
    Τό παραθεριστικό κέντρο κάπου στή Βοιωτία που στέλνει
    κάθε καλοκαίρι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ...γιά ένα μήνα τούς εργαζόμενους....εκ περιτροπής γιά διακοπές
    Δέν θυμάμαι ακριβώς τήν τοποθεσία...αλλα μπορούμε νά τό βρούμε...
    Αυτή τή δυνατότητα πού έχουν οι εργαζόμενοι στό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ....καί καλώς τήν έχουν...δέν υπάρχει πουθενά αλλού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4 Μαρτίου 2013 - 4:50 π.μ.

      Φίλε, αν απολαμβάναμε όλοι οι εργαζόμενοι ό,τι οι εργαζόμενοι σε ΚΚΕ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είχε καπιταλισμό η Ελλάδα, αλλά ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

      Τώρα δηλαδή που το ΚΚΕ, όπως είναι φυσικό επόμενο λόγω τρομερής καπιταλιστική κρίσης, δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει οικονομικά,
      τι πρέπει να γίνει;
      Να ψοφήσουμε όλοι απ' την πείνα, για να μην απολυθούν κάποιοι;
      Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα, κι όχι μόνο να μην απολυόταν κανένας, αλλά να εξασφαλίζαμε κι όλοι οι άνεργοι δουλειά και μάλιστα με αξιοπρεπείς αποδοχές.

      Στον καπιταλισμό όμως, αυτό δε γίνεται. Κι όπως βλέπεις, βλέπω, βλέπουμε, η εξέλιξη, η καπιταλιστική εξέλιξη, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τον πληθυσμό μας και γενικά τούς λαούς.

      Κι όποιος εργαζόμενος-άνεργος ελπίζει ότι στρεφόμενος ενάντια στο ΚΚΕ θα σωθεί απ' τη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει στα κεφάλια μας, είναι ονειροπαρμένος κι όχι μόνο βρωμισμένος.

      Πώς το λέει ο λαός;;;
      Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν...

      Διαγραφή
  2. Αν πραγματικά θέλουμε να λεγόμαστε κομουνιστές πρέπει και η ζωή μας να είναι ακριβώς έτσι.Σίγουρα ζούμε σε κοινωνία καπιταλιστική,όλα αυτά είναι γνωστά.Εκείνο δυστυχώς που πολλοί δεν γνωρίζουν η κάνουν πως δεν γνωρίζουν είναι,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.Η ιδιότητα του κομουνιστή και το να είσαι μέλος του ΚΚΕ μια και ανταποκρίνεται στην πιο υψηλή κοινωνική αποστολή,πρέπει να καλύπτει απόλυτα τη ζωή τον κόσμο τις επιδιώξεις τα ιδανικά κάθε ανθρώπου.Με το στανιό,είτε ψεύτικα δεν μπορείς να γίνεις κάτι που δεν το αξίζεις και αν υποτεθεί πως γίνεσαι,γρήγορα θα πέσεις.Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση η εγωιστική φιλοδοξία.Στο ΚΚΕ επιτρέπεται κάθε φιλοδοξία που ανυψώνει άτομο και κόμμα.Και υγιής φιλοδοξία είναι εκείνη που για σκοπό βάζει να γινόμαστε καλύτεροι,χωρίς στόμφο,επίδειξη,με μετριοφροσύνη και σεμνότητα.Το ότι το ΚΚΕ τους είχε καλομάθει και τους καλοπλήρωνε είναι λάθος και του ίδιου του κόμματος.Και τα λάθη πληρώνονται.Στα 50 χρόνια μου έχω δει πολλά μέλη,στελέχη και ιστορικά πρόσωπα να τα κάνουν αχταρμά και να τους βρίσκεις απέναντι η να αγνοούνται.Ο κομουνιστής τελικά θα δείξει πως στάθηκε σε όλη του την δράση μετά το τέλος της ζωής του.Σκληρό αλλά πραγματικότητα.Με συντροφική αγάπη θα ήθελα να προτείνω σε όλους τους συντρόφους,οπαδούς,μέλη και στελέχη του ΚΚΕ να διαβάσουν το βιβλίο του Ν.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ,ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ,ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ εκδόσεις πορεία.Καλούς αγώνες με σωστή καθοδήγηση και πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του κόμματος μας!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Laura Pap!!!

      Τα είπες όλα!

      Άλλο να δηλώνεις κομμουνιστής και άλλο να είσαι...
      Κι αυτό συμπεριλαμβάνει κομματικά μέλη και μη κομματικά μέλη, που δηλώνουν κομμουνιστές.

      Πολλάκις απέχει παρασάγκας το τι δηλώνεις απ' το τι είσαι. Κι αυτό αποδεικνύεται εντέλει απ' τις πράξεις σου. Απ' την στάση ζωής σου.
      Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου.

      Διαγραφή
  3. Για μιά ακόμα φορά βγαίνει αληθινό "το φίδι που κρύβεις στον κόρφο σου". Η αχαριστία είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση είναι ακόμα χειρότερη.
    Δυστυχώς για μια ακόμα φορά άνθρωποι που λένε ότι είναι κομμουνιστές αποδεικνύονται χειρότεροι και από τους ορκισμένους εχθρούς του κομμουνισμού, προσφέρωντας σπουδαίες υπηρεσίες στην συνολικότερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές.
    Αφού φτάνουν να γράφουν για την Lexus, που έχει δωθεί από την κυβέρνηση για τις μετακινήσεις την ΓΓ, προσπαθώντας με γκαιμπελίστικο τρόπο να κάνουν ότι έκαναν οι χοντροπάγκαλοι, οι καρατζαφεραίοι και οι λοιποί συγγενείς, για δήθεν καπιταλιστικές σπατάλες που ευθέως παραπέμπουν σε επιχειρηματίες που καρπόνωνται τον ιδρώτα του εργάτη, τι μπορείς να πεις.
    Ακόμα και δίκιο να έχουν το χάνουν, γιατί δίκαιο είναι να αισθάνεται ο απολυμένος πίκρα και οργή γιατί έχασε τη δουλειά του, άσχετα από το ύψος της αμοιβής που είχε, το χάνουν όμως όταν στρέφονται ενάντια συνολικά στο κόμμα.
    Η γιαγιά μου πάντα έλεγε για κάποιους που έκαναν διάφορα όταν είχαν γεράσει "Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, παιδάκι μου" και απλά κουνούσε το κεφάλι, εμείς στην εποχή του διαδυκτύου μπορούμε να το επαναλαμβάνουμαι και αντί να κουνάμε το κεφάλι να τους γράφουμε "ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ, ΝΤΡΟΠΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ξέρεις φίλε, εσύ που έγραψες αυτό το κείμενο, τι εντύπωση μου δίνεις;

    Του μικροαστού που ο καπιταλισμός τάιζε καλά και τώρα τον ρίχνει εκεί που πάντα βασανιζόταν η φτωχή εργατιά."

    Αυτή είναι η ουσία! Διότι όλοι όσοι στάζουν χολή με τις εξελίξεις στο "Ρ" αναφέρουν μόνο "τη μακρά λίστα των 5 απολυμένων", κι όχι τους υπόλοιπους, δεκάδες εργαζόμενους , που αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, αλλά δεν τα εκμεταλλεύονται για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, αφού όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, ακόμη περισσότερο, αντιλαμβάνονται την αιτία του προβλήματός τους, ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα έρθουν σε αυτή τη θέση νομοτελειακά και πως εργάζονται πάντα, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, με στόχο να ανατρέψουν την αιτία της ανεργίας και της φτώχειας, το καπιταλιστικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Σεβέκ

      Συμφωνώ μαζί σου. Άνθρωποι και ...ανθρωπάκια.
      Και για τους Ανθρώπους αν χρειαστεί, θα βγάλω και την τελευταία μπουκιά απ' το στόμα μου, να τους συμπαρασταθώ. Για τα ...ανθρωπάκια όμως, ΟΧΙ!

      Διαγραφή
  5. @ geranista

    Οπωσδήποτε κανείς μας δεν χαίρεται που το ΚΚΕ έχει οικονομικά προβλήματα κι εξαναγκάζεται σε μείωση προσωπικού.
    Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι την πολεμική εναντίον του μ' όλους τους πρόσφορους βρώμικους τρόπους, υπάρχει μια απόσταση που σε κάνει να βλέπεις πεντακάθαρα,
    ότι αυτοί οι τσάμπα μάγκες, πιότερο κόπτονται να λασπώσουν, χτυπήσουν, το ΚΚΕ, παρά για την απόλυσή τους.
    Σαν έτοιμοι από καιρό...
    Άσε που όλως ...τυχαίως τροφοδοτούν το αντικομμουνιστικό οπλοστάσιο τού ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΥΓΗΣ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βεβαίως-βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενταξει εχουμε πιστει το ΚΚΕ δεν ειναι εργοδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ αντωνης σαρικας

    Ειρωνικό το σχόλιό σου, κι εκείνο που με τρομάζει είναι πως δεν καταλαβαίνεις ότι στρεφόμενος ενάντια στο ΚΚΕ στρέφεσαι ενάντια στα συμφέροντα των πολλών.
    Της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.
    Εκτός πια, ...αν εσύ δεν ανήκεις σ' αυτήν την τάξη, οπότε σωστά στρέφεσαι ενάντια στο ΚΚΕ.

    Τέλος πάντων, στο δια ταύτα, εάν ερμηνεύεις την εργοδοσία στοχεύοντας το ΚΚΕ, τότε το μόνο που επιδιώκεις είναι να μη θιγεί η πραγματική εργοδοσία. Η καπιταλιστική.

    Συνεπώς, και πάλι σωστά στρέφεσαι ενάντια στο ΚΚΕ.

    Κάθε συνεπής φιλοκαπιταλιστής, το ίδιο κάνει.

    Αυτό άλλωστε δηλώνεις απερίφραστα και ο ίδιος με το ειρωνικό και γελοίο συνάμα, σχόλιό σου.

    Μη μου φορτώσεις λοιπόν ότι εγώ σε χαρακτηρίζω φιλοκαπιταλιστή.

    Εσύ αυτοχαρακτιρίζεσαι κι ως φαίνεται καμαρώνεις γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Μόνο με Βιδάληδες»

    (…) Ο Ριζοσπάστης δεν μπορεί με άλλους ανθρώπους, εκτός από Βιδάληδες, να εκπληρώσει την αποστολή του σαν εφημερίδα του ελληνικού λαού, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος: εκφραστής και διαλαλητής και πρωτοπόρος για τη λευτεριά σ’ αυτόν τον αιματοποτισμένο τόπο που λέγεται Ελλάδα.

    Αν ζούσε ο Βιδάλης σήμερα, θα ήταν από τους πρώτους εξόριστους στην Ικαρία, μαζί με όλο το άλλο συντακτικό προσωπικό του Ριζοσπάστη.
    Και από κει, θα μπορούσε να χαρεί η ψυχή του τη σημερινή εικόνα της Θεσσαλίας που τόσο τον είχε αναστατώσει πέρσι: τους νικητήριους παιάνες του κάμπου και τους ματωμένους στη Λάρισα νταήδες…»

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 15.8.1947

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να ζήσει ο Ριζοσπάστης

    Σαν συνειδητός εργάτης στέλνω 50 δρχ. για ενίσχυση του Ριζοσπάστη, επιφυλασσόμενος άμα πιάσω δουλειά να στέιλω περισσότερα, γιατί νοιώθω βαθιά την ανάγκη της έκδοσης σου.

    Κ. Κατσιώτης, καπνεργάτης

    Σαν απάντηση στα γαυγίσματα του αρχηγού της Χωροφυλακής και της αντιδραστικής ασφάλεις, στέλνω 50 δρχ. για ενίσχυση του Ριζοσπάστη κόβοντας από αυτό το ψωμί μου.

    Δ.Σταθάς


    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 5.4.1928

    «Είμαι άνεργη»

    «Είμαι άνεργη. Βρήκα κι έπλυνα ρούχα απ’ τα οποία έβγαλα 27,50. Μαζί με άλλες 30 που τις έδωσαν οι Ελ. Βοζιάδου, Στεφανίδης, Στρούτζος, Σωτήρχος, Μ. Βοζιάδου σου τις στέλνω για το τίμιο αγώνα σου.»

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 27.4.1931

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ αντωνης σαρικας4 Μαρτίου 2013 - 11:58 μ.μ.

    Koίτα ορέ σαλονάτε εσύ που τολμάς να ειρωνευτείς το ΚΚΕ,
    κοίτα να δεις και να μάθεις απ' τα δυο παραπάνω "σχόλια" τι εργάτες είχε κι έχει στη δούλεψή του ο "εργοδότης" ΚΚΕ!

    Με τέτοιους εργάτες θα οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός στην Ελλάδα!

    Και τέτοιους εργάτες, μόνο ο "εργοδότης" ΚΚΕ εκπαιδεύει!

    Κι αν ήσουν σήμερα στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα από αγρότες, εργάτες, εβε, γυναίκες, σπουδαστές,
    θα έπαιρνες χαμπάρι και πώς χτίζεται πέτρα την πέτρα η Λαϊκή Συμμαχία!

    Μ' αυτήν την συμμαχία θ' ανοίξει διάπλατους δρόμους ο λαός μας για την έφοδο στους ουρανούς,
    κι όχι με συμμαχίες ξεπουλήματα τύπου ΠασοκοΣΥΡΙΖΑ, που κοροϊδεύει το λαό για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών και να κερδίσει χρόνο ο καπιταλισμός. Ομπαμάκηδες...
    οι κομμουνιστές δε θα γίνουμε!

    Και νά 'σαι σίγουρος, ότι αν θέλαμε να είμαστε σαλονάτοι και καλοταϊσμένοι, εύκολο ήταν.
    Απλά θα δεχόμασταν σαν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση τού χαλίφη.

    Φτάνει δηλαδή να ξεπούλαγε το ΚΚΕ το λαό.

    Μόνο που αυτό δε θα γίνει ποτέ!!!
    Ξέρεις γιατί;
    Γιατί το ΚΚΕ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι Ομπαμάκηδες οι κομμουνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή