Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΒΡΑΚΟΛΑΣΤΙΧΟ…





…«Η ανάπτυξη αγώνων στη βάση επίλυσης των άμεσων τρανταχτών λαϊκών προβλημάτων συμβαδίζει με το ρίζωμα της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής γραμμής που θα θέτει ανοιχτά στους εργαζομένους την οριστική διέξοδο.
 Πολιτική γραμμή που θα συμβάλλει στην πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική απεμπλοκή της εργατικής τάξης από κάθε έκφανση της αστικής πολιτικής διαχείρισης και, παράλληλα, θα φανερώνει τα εμπόδια που βάζει το καπιταλιστικό σύστημα στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
 Το φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού λ.χ. είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται σήμερα η Ασφάλιση, αν δηλαδή είναι εμπόρευμα και κόστος ή δικαίωμα. Ποιος δρόμος ανάπτυξης, δηλαδή, φρενάρει και ποιος ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
 Μόνο έτσι το κίνημα θα αποκτά την ικανότητα να προχωρά μπροστά ώστε μέσα από την πείρα του, τους αγώνες του, τις συλλογικές διαδικασίες και όχι από τα πάνω, με συνεργασίες και συνεννοήσεις σε επίπεδο κορυφής, να υιοθετεί μια ριζική εναλλακτική πρόταση εξουσίας που δε θα είναι βρακολάστιχο, δε θα ενσωματώνεται κάθε φορά στις τρέχουσες εξελίξεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου