Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΛΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ (!!!) ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11689

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί.

ΣΕΛ. 14

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ σε όφελος του λαού
Δ. Κουτσούμπας: Προϋπόθεση για να έχει ο λαός καλές και φτηνές συγκοινωνίες, είναι η λαϊκή ιδιοκτησία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, αστικά και υπεραστικά. Συγκοινωνίες ενταγμένες στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της κοινωνικοποιημένης παραγωγής με εργατικό έλεγχο. Η πάλη για την ικανοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και για φτηνό εισιτήριο για το λαό συνδέεται με τον αγώνα για «Μέσα Μεταφοράς - κοινωνική ιδιοκτησία».

ΣΕΛ. 6 - 8


ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΒΕ
Κοινές δράσεις στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας
Σε απεργία προχωρούν οι εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα αύριο, Κυριακή 3 Νοέμβρη, πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου που οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου προγραμματίζουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ. Με ανακοινώσεις τους καλούν στις κινητοποιήσεις η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.

ΣΕΛ. 9


Οι δήθεν σωτήρες...
Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου για την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Με φράσεις όπως «ανταρσία», «πολεμικό κλίμα» και άλλα παρόμοια δημιουργείται η εντύπωση στον αναγνώστη ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν βγει στα κεραμίδια για να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.
Αυτή η «παράσταση» έχει ανέβει δεκάδες φορές στο παρελθόν και τελικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μας έσωσαν από κανένα μέτρο. Το αντίθετο έγινε και μάλιστα εκτός από την ψήφιση των μέτρων, με τη στάση τους δημιουργούσαν αναμονές και αυταπάτες. Αλλωστε, κάθε φορά η αφετηρία της αντίθεσής τους δε γινόταν από πόνο προς τις εργατικές, λαϊκές δυνάμεις, αλλά για άλλους λόγους. Το πολύ πολύ να τους ενδιαφέρει το πώς θα επιμεριστεί η βαρβαρότητα ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του λαού.
Το ίδιο κάνουν και τώρα με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που συζητάνε εάν θα επιβαρυνθούν περισσότερο τα χωράφια ή τα σπίτια των πόλεων. Ομως πάει πολύ να εμφανίζονται ως φιλολαϊκοί οι βουλευτές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που με την ψήφο τους έχουν επιβάλει μια αντιλαϊκή πολιτική διαρκείας. Το ενδιαφέρον τους για το λαό δεν αντέχεται!!!
Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι κινήσεις τους είναι εκ του πονηρού. Εκτός από άλλους λόγους που σπρώχνουν την αντίθεσή τους, καθώς και την προσπάθεια να εμφανιστούν με φιλολαϊκή προβιά, πρόκειται για καραμπινάτη προσπάθεια να περάσουν την τακτική τού «διαίρει και βασίλευε», να στραφεί το ένα τμήμα του λαού εναντίον του άλλου. Κάτι δηλαδή σαν τη συζήτηση για τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα...
Στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ. 11
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

ΣΕΛ. 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου