Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ...

«Γύρω στις 9 το πρωί με φώναξαν στο γραφείο προσωπικού. Μπαίνοντας στο γραφείο υπήρχε και δικαστικός επιμελητής, ενώ απ' έξω υπήρχαν "σεκιουριτάδες". Ζήτησα από το διευθυντή το λόγο που με φωνάξανε και αυτός το μόνο που μου είπε είναι "θα μιλήσεις με τον δικαστικό επιμελητή". Αυτός μου έδωσε τη λήξη της σύμβασης εργασίας μαζί με την αποζημίωση. Εγώ δεν αποδέχθηκα τίποτα». 
Όπως εξηγεί, δεν υπήρχε καμιά αιτιολόγηση για την απόλυση, ενώ, στη συνέχεια οι «σεκιουριτάδες» τον συνόδευσαν μέχρι τα αποδυτήρια και από εκεί στην πύλη του εργοστασίου.


Τη μέρα της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, ξημερώματα της 6 Νοέμβρη, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το δικαίωμά τους στην απεργία στα γραφεία διαλογής της ACS, στην Πέτρου Ράλλη. Η παρέμβαση των ΜΑΤ έγινε ύστερα από κλήση της εργοδοσίας. Είναι η ίδια εργοδοσία που αρνείται να αναγνωρίσει τις δεδουλευμένες αποδοχές και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που απασχολούνταν στα καταστήματα franchise της εταιρείας, σε Γλυφάδα και Αλιμο, τα οποία έκλεισαν. 

Παρακαλώ θερμά, οι τρέφοντες αυταπάτες, μη λάβετε ούτε αυτά τα δυο συνήθη ...παραδειγματάκια υπόψη σας.
Μην επιτρέψετε σε καμιά πραγματικότητα, να σας κατεβάσει απ' το ροζ συννεφάκι σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου