Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΝΟ ΤΑ ...ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ.

Ένα σύστημα που σαπίζει δε λύνει βασικά κοινωνικά ζητήματα


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 1973
Αύριο Κυριακή στις 5 μ.μ. η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα
                                                                       ΣΕΛ. 12 - 13

Ένα σύστημα που σαπίζει δε λύνει βασικά κοινωνικά ζητήματα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πραγματοποίησε χτες επίσκεψη, στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα»
  • Να αντιμετωπισθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα στο ΜΗΤΕΡΑ και σε άλλες αντίστοιχες δομές Πρόνοιας. Να γίνει αποκλειστικά δημόσιος πανελλαδικός φορέας που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα της υιοθεσίας, της αναδοχής. Στελεχωμένος με κατάλληλο προσωπικό, επιστημονικό και τεχνικό. Καμιά ιδιωτική εταιρεία να μη βάλει πόδι στην υιοθεσία, προστασία του παιδιού.
  • Αυτά τα ζητήματα δεν παλεύονται μόνο με ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή. Χρειάζεται αγώνας που δε θα είναι τουφεκιές στον αέρα. Χρειάζεται η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, στις ιδιωτικοποιήσεις, για παράδειγμα στον τομέα της προστασίας του παιδιού. Θα παλεύει ενάντια σ' αυτό το σύστημα, που οδηγεί τη χώρα μας και το λαό μας σ' αυτή τη σαπίλα, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ανοίγοντας το δρόμο για να μπορέσει ο λαός πραγματικά να γίνει αυτός αφέντης, αυτός να γίνει εξουσία.

ΣΕΛ. 4-5

40 χρόνια μετά...
Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του '73, η κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε, συνολικά η αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας συνεχίζουν να εμπνέουν όσους δεν βολεύονται με τη βαρβαρότητα, που φέρνουν στο λαό και τη νεολαία η πολιτική και η εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματά τους. 
Προσφέρουν διδάγματα για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας και ενός ισχυρού ΚΚΕ, ως προϋποθέσεις που ενισχύουν την αντοχή, την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των λαϊκών αγώνων.

Μας θυμίζουν τους σφιχτούς δεσμούς της χούντας με το αστικό πολιτικό σύστημα, 
ότι η χούντα ήταν μια μορφή εξουσίας του κεφαλαίου. 
Οτι ο φασισμός είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος και θρέφεται από αυτό. 
Οτι ο αντικομμουνισμός ήταν η επίσημη ιδεολογία όχι μόνο της στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά και του κράτους και των αστικών κομμάτων που έστρωσαν το δρόμο για την επιβολή της. 

Τις ευθύνες των αστικών κομμάτων για την επιβολή του χουντικού πραξικοπήματος το 1967. 

Τις ευθύνες δυνάμεων όπως οι οπορτουνιστικές, που εμποδίζουν την αυτοτελή οργάνωση και πάλη του εργατικού κινήματος ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή καπιταλιστικής εξουσίας.
Τα χρόνια που ακολούθησαν από την αποκατάσταση του αστικού κοινοβουλευτισμού τον Ιούλη του 1974 έως σήμερα, φανέρωσαν ότι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία τους πλήττονται όχι μόνο από ορισμένες μορφές της εξουσίας του κεφαλαίου αλλά και από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική κάθε αστικής διακυβέρνησης.

Το ιστορικό δίδαγμα για το λαό είναι ότι πρέπει: 

Να υπερασπίζεται τα δικά του δικαιώματα ανεξάρτητα από τις αστικές επιδιώξεις και αντιθέσεις. Να οργανώνει την πάλη του με στόχο την κατάκτηση της δικής του εξουσίας, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Σαράντα χρόνια μετά το 1973, το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα για να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο ο λαός και η νεολαία, να οικοδομήσουν γερό λαϊκό κίνημα με αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή για να απαλλαγούν από τη φτώχεια, την καταπίεση και τα δεινά της κρίσης. Με το ΚΚΕ δυνατό, στήριγμα του λαού, με την αυτοθυσία των κομμουνιστών, την προσφορά και την πρωτοπόρα δράση, όπως πάντα στην Ιστορία του λαϊκού κινήματος, να ανοίξει ο δρόμος για τη χειραφέτηση του λαού. Αυτές είναι προϋποθέσεις για να σπάσει η μοιρολατρία που καλλιεργεί το σύστημα, να μπολιαστεί με πείρα η οργάνωση του λαού για να νικήσει. Σήμερα, παρά τις δυσκολίες που έφεραν οι ανατροπές, ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. 
Το φανερώνουν οι αντιφάσεις του καπιταλισμού. Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση στις κρίσεις, στους πολέμους, στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που βιώνουν ο ελληνικός λαός και η νεολαία.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
ΚΚΕ: Μονόδρομος η σύγκρουση με ΕΕ - μονοπώλια
ΣΕΛ. 6

Συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» στον Πολιτισμό μέσω των ΜΚΟ
ΣΕΛ. 10 - 11

ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Προετοιμασίες για «ταχεία αντίδραση»
ΣΕΛ. 6

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΝΕ: Δε θέλουν και δεν μπορούν να εξαλείψουν την ανεργία
Οι νέοι άνεργοι, οι κακοπληρωμένοι, οι μισοεργαζόμενοι - μισοάνεργοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τα σούρτα - φέρτα της κυβέρνησης, τις συνόδους και το ζεστό χρήμα στα αφεντικά. Εδώ και τώρα να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους με ανυποχώρητο αγώνα. Μόνο με τον πλούτο στα χέρια των εργατών μπορεί να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους.
ΣΕΛ. 3

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ
Προωθούν τη μαθητεία με μοχλό τις επιχειρήσεις
Από την Αθήνα ανακοίνωσε χτες η ευρωπαϊκή πολυεθνική «NΕSTLE» την έναρξη πρωτοβουλίας με τίτλο «Η "NΕSTLE" χρειάζεται τη νεολαία», για εργασία, μαθητεία και πρακτική άσκηση για νέους έως 30 ετών. Ετσι εξασφαλίζουν φθηνή και χωρίς δικαιώματα δουλειά από τους νέους, μεταφέρουν την εκπαίδευση στις επιχειρήσεις με τη «μάθηση στο χώρο εργασίας», ενώ εξασφαλίζουν και χρήμα από ευρωπαϊκά προγράμματα.
ΣΕΛ. 3

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Υγρό φέρετρο για 12 πρόσφυγες
ΣΕΛ. 16

Με στημένο κατηγορητήριο δικάζονται οι χαλυβουργοί
ΣΕΛ. 9
16-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου