Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;;; ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ(!!!) ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!

Επέτειος σήμερα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης
Ενενήντα έξι χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση σήμερα (ο «Ρ» είχε αφιέρωμα στο κυριακάτικο φύλλο 3/11/2013). 
Ήταν το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός στον 20ό αιώνα. 

Άνοιξε το δρόμο για το πέρασμα της κοινωνικής εξέλιξης στην ανώτερη βαθμίδα της, το σοσιαλισμό, με προοπτική την αταξική κομμουνιστική κοινωνία.

Ενσάρκωσε τα όνειρα και τους πόθους «των κολασμένων της Γης» για την έφοδο στο δικό τους ουρανό. 

Ο Κόκκινος Οχτώβρης έγινε σταθμός και εφαλτήριο της δράσης και της τεράστιας προσπάθειας εκατομμυρίων απλών ανθρώπων του μόχθου, 
για την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης. 

Ήταν το δημιούργημα της οργανωμένης πολιτικής πάλης των λαϊκών μαζών, με ηγετική δύναμη την εργατική τάξη, που, με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα,
επιβεβαίωσε ότι η ανθρωπότητα μπήκε σε νέα ιστορική εποχή. 
Αυτήν που, από τις αρχές του 20ού αιώνα, φανέρωσε 
πως ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος 
ως κοινωνικοοικονομικό σύστημα 
που μπορεί να κινεί τις κοινωνικές εξελίξεις προς την πρόοδο, 
γι' αυτό και χρειάζεται αντικατάσταση περιμένοντας το νεκροθάφτη του.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11692

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 25,74% η κάλυψη του πλάνου την πρώτη μέρα

ΣΕΛ. 3
ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
ΚΚΕ: Γυρίστε την πλάτη σε ΕΕ, κυβερνήσεις και κόμματα του «ευρωμονόδρομου»

ΣΕΛ. 8-9

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ στη δική τους δύναμη

Αυτό το μήνυμα αναδείχθηκε μέσα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν δυνάμεις και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του κινήματος.
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΛ. 4-7

Ο πιο καλός διαχειριστής...
Πολύμορφες εξετάσεις για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής δίνουν, με κάθε ευκαιρία, στην αστική τάξη -της Ελλάδας και όχι μόνο- ο Αντ. Σαμαράς και ο Αλ. Τσίπρας.
Ο Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, επανέλαβε το γνωστό κυβερνητικό μοτίβο: Διεξάγουμε σκληρή διαπραγμάτευση, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, με βάση αυτό θα πετύχουμε μείωση του χρέους, θα βγούμε από το μνημόνιο, δε θα πάρουμε άλλα οριζόντια μέτρα, αυτή θα είναι η... «τελευταία χειρότερη χρονιά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ουσία είναι σε όσα δεν είπε ο πρωθυπουργός. Δεν είπε ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν αποκλειστικά στα συμφέροντα της αστικής τάξης, στο πώς θα επιμεριστούν ζημιές και κέρδη μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που όλοι οι «διαπραγματευόμενοι» συμφωνούν στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, γιατί αυτή είναι αναγκαίος όρος στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας. 
Ότι γι' αυτό ακριβώς -όπως και να τα βαφτίζουν, «οριζόντια» ή «κάθετα»- νέα βάρβαρα μέτρα είναι ήδη δρομολογημένα, σε συνδυασμό με όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί και ψηφιστεί.
Δεν είπε ο πρωθυπουργός ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα επιτευχθεί, αποτυπώνει την επιτυχία της κρατικής πολιτικής στη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στο τσάκισμα των όποιων κρατικών δαπανών έχουν απομείνει για την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση. 
Όσο για την «τελευταία χειρότερη χρονιά» και την έξοδο από το μνημόνιο, οι αναφορές του στους μόνιμους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι τα μέτρα σε βάρος των λαών, με ή χωρίς μνημόνια, δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αφού αυτό υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, από το Τέξας στις ΗΠΑ, ο Αλ. Τσίπρας εξέφραζε σε διεθνές ακροατήριο άλλη αγωνία: 
Ότι η κυβέρνηση και η τρόικα με το τρέχον μείγμα διαχείρισης «θα κάνουν την Ελλάδα να μην μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της», ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφή για όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση» και γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την επιδιώκει. 
Το δικό του «εναλλακτικό» σχέδιο περιλαμβάνει: 
Σταθερή οικονομία με «οικονομικά διατηρήσιμο πρωτογενές πλεόνασμα», αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», «παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας» και «νέο αναπτυξιακό μοντέλο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται, δηλαδή, σταθερότητα στη στρατηγική του κεφαλαίου, στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, στις διεθνείς χρηματαγορές και διαχείριση της φτώχειας, της δυσαρέσκειας και αγανάκτησης.

Οι νέες τηλεοπτικές και «υπερατλαντικές» παραστάσεις που έδωσαν οι αρχηγοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι 
ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΣΕΛ. 13
Ο «Ριζοσπάστης» χτες συμμετείχε στην απεργία

ΣΕΛ. 3
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Τις πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς

ΣΕΛ. 13
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κόντρα στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

ΣΕΛ. 12
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΕΡΓ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΑΣ
Για τη σωτηρία της αμυντικής βιομηχανίας

ΣΕΛ. 9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου